Rita iubește să stea la poze. Atât de mult încât, la sesiunea "Mommy&Me", se oprea din joacă și o ruga pe Ioana - fotografa - să îi arate dacă a ieșit bine în fotografii. Chiar și așa, vreau să mă asigur, în calitate de mamă, că Rita se va bucura de această experiență, pe care nu o va percepe în niciun caz ca pe o presiune din partea mea sau a fotografului, ca pe ceva obositor sau care să îi producă vreun disconfort.

Iată de ce țin musai cont atunci când mergem împreună la un shooting.

1.Programez sesiunea foto în prima parte a zilei, ca să fiu sigură că Rita nu este obosită sau, în cazul extrem de rar în care doarme la prânz, nu se trezește morocănoasă.

2. Copiii iubesc predictibilitatea, drept care întotdeauna - nu doar înainte să mergem la o ședință foto - îi povestesc Ritei despre ce urmează să facem. Așa că i-am arătat contul de Instagram "Desene cu lumină" și i-am explicat că acolo urmează să facem și noi poze dacă vrea și ea. Răspunsul ei a fost: "Da, mami, vreau, dar fac eu singură poze și apoi fac și câteva cu tine" (din nou, ca să fie clar cât de mult îi place treaba asta :)). Apoi, i-am spus și că va avea jucării, că totul se va întâmpla sub forma unei experiențe ludice (desigur, nu am folosit această expresie cu Rita).

3. I-am arătat-o pe Ioana, cea care urma să ne fotografieze, pe contul ei de Instagram, în ideea în care, odată ajunse la studio, să nu fie nevoită să interacționeze cu o "față" complet necunoscută. I-am explicat (și arătat) că și Buru (așa i se spune Ioanei) are doi copii mici. Rita este extrem de sociabilă, de iubitoare și de lipicioasă, dar suficient de timidă și de introvertită atunci când vede pentru prima dată o persoană. Ei bine, cu Ioana s-a simțit în largul ei dinainte să intrăm pe ușa studioului. Deja știa cum arată, cum o cheamă, că este super drăguță și că ne va face niște poze frumoase.

4. Am mers la un shooting realizat de un fotograf despre care știam deja că este nu doar un bun profesionist, ci și un om fain. Așa că, dacă nu cunoști personal unul, te sfătuiesc să mergi pe recomandări. Desigur, și în acest caz există neșansa ca tu să nu rezonezi cu respectivul la fel de tare cum au făcut-o prietenii tăi, dar riscul ca o experiență fericită să se transforme în ceva extrem de neplăcut scade considerabil. Ioana este o bucurie de om! Este caldă, zâmbitoare, are un vibe menit să lumineze camera în care pătrunde.

În pozele de mai jos, în care dansăm, Ioana a pus de pe telefon Shakira "cu apică", așa cum numește Rita melodia "Whenever, Wherever", pe care o adoră de pe vremea când era bebeluș. Detaliile contează mult chiar și pentru copii.

5. Discută în prealabil cu fotograful despre conceptul shooting-ului. Dacă ți se pare prea "rigid" pentru copilul tău, mai bine spui "pas". Ce ne-a plăcut tare atât mie, dar mai ales Ritei este că ne-am distrat pe toată durata ședinței foto. Desigur, când și când mai ridicam sau întorceam capetele pentru a avea și câteva cadre cu privirea către aparatul foto, însă per total, noi ne-am jucat și Ioana ne-a surprins în ipostaze firești și spre deloc studiate. Cred că asta se vede cu ochiul liber și în fotografiile incluse în acest articol.

Am și o veste bună pentru tine. Ioana pregătește noi sesiuni foto, iar detalii suplimentare poți citi în postarea de mai jos.

O găsești pe Ioana pe site-ul deseneculumina.ro, pe contul de Instagram personal, pe contul de Instagram deseneculumina, pe pagina personală de Facebook și pe pagina de Facebook Desene cu lumină.

Coșulețele din fotografii le găsești pe maison.mimino, iar aranjamentele florale au fost realizate de către Atelier Interesart.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡