Mai ai timp până în 27 august să te înscrii în programul demarat de Codecool pentru a beneficia de una dintre bursele CoderGirl. Bursele încep de la 8240 lei și, foarte important de știut, experiența în domeniul IT nu este necesară.

Programul de burse CoderGirl se adresează femeilor care vor să aleagă programarea ca opțiune de formare sau reconversie profesională (NU este niciodata prea târziu să schimbi radical domeniul în care activezi!). Așadar, dacă îți dorești să lucrezi ca Front-end Web Developer (una dintre cele mai căutate profesii, cu peste 1300 de job-uri disponibile în România), e musai să aplici pentru o bursă CoderGirl.

Dar hai să vedem care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face parte din program

Mai multe informații despre programul bursele CoderGirl

Intră pe pagina Codecool și vei găsi toate informațiile necesare înscrierii. 10% dintre femeile care aplică pentru o bursă și care trec de procesul de selecție primesc burse.

Condiții de înscriere pentru bursele CoderGirl

Înainte de toate, ai nevoie de diploma de bac și să cunoști limba engleză la un nivel mediu. Până aici nimic complicat. Apoi, mai trebuie să te înarmezi cu motivație si perseverență pentru că vorbim despre un curs intens. Repet, experiența anterioară în domenii tehnice NU este necesară.

Structura cursului online Front-end Web Developer

Cursul online de programare front-end este structurat în 4 module care se parcurg live și se derulează pe o perioadă de 20 de săptămâni. Mentorii Codecool sunt specialiști care au o experiență în domeniu de 10-15 ani, deci ai de la cine învăța.

‘Multe companii au testat deja strategii axate pe diversitate și incluziune și au adunat beneficiile, pentru că ele sunt însemnate. Echipele bazate pe diversitate – de gen, de calități, de gândire vin cu abordări și soluții inovative.  Asta urmărim și noi la Codecoolsă atragem și să formăm talente diverse care să acopere nevoia acută de specialiști IT.’ – Claudia Tamasi, country manager Codecood România.

La finalul celor 4 module, vei fi pregătită pentru o carieră în programare. Studentele admise la curs care promovează examenul final vor obține garantat un job de Front-end Developer.

Ce mi se pare mie foarte fain și inspirațional – te-am obișnuit deja pe ralucaharabagiu.com cu subiecte și oameni care sunt o sursă de inspirație – este că programul de burse se desfășoară la nivel european. Așadar, Codecool și-a propus să specializeze în IT nu doar femei din România, ci și din alte țări din Europa de Est unde școala este prezentă.

ȘTIAI CĂ?

La nivel global, femeile ocupă doar 15% din pozițiile din domeniul IT
În Europa doar 15% dintre companiile deep-tech sunt înființate de femei
România oferă un mediu favorabil situându-se pe locul pe locul 3 la nivel global după numărul femeilor care activează în domeniul IT (26.30%).

Scopul acestui program este schimbarea mentalității care face din domeniul tech unul rezervat genului masculin.

foto: Codecool

Pentru mai multe povești despre oameni inspiraționali și locuri faine, despre mine, mă poți urmări și pe Instagram.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡