Mai sunt 10 zile pana la Craciun si tot atat timp mai avem la dispozitie pentru marea curatenie ‘generala’ devenita unul dintre obiceiurile transmise cu sfintenie din generatie in generatie la romani. In perioada aceasta, totul se invarte in jurul perdelelor spalate, covoarelor impecabile si a faiantei fara urme. Depunem atat de mult efort si ne stresam atat de tare, de parca vine sfarsitul lumii, si nu un final de an. Ca si cum orice curatenie de pana acum paleste in fata celei de dinaintea Craciunului. Si totusi, in toata nebunia asta mai mult sau mai putin justificata, cand ti-ai facut ultima data curat in viata?

Cand ai cerut socoteala scheletilor din dulap, cand ai scapat de balastul care s-a strans de-a lungul anilor in diferite sertare ale vietii tale si cand ai scos tot ce ai indesat sub pres ori de cate ori ti-a fost mai comod sa procedezi asa decat sa iti rezolvi problemele?

Cand ai fost fericita ultima data si cand ai ras cu lacrimi?

Cand ai facut ultima data ceva ce ti-a fost teribil de teama sa faci si cand ti-a pasat ultima oara de ce va zice x sau y despre tine?

Cand ti-ai pus ultima data in balanta plusurile si minusurile si cand ai cautat raspunsuri menite sa iti arate calea echilibrului?

Cand ai zis ca e ultima tigara fumata, ultima Cola savurata, ultimul sarut furat, pentru ca a doua zi sa o iei asumat de la capat cu toate frivolitatile?

Cand ti-ai pus in cap ultima data sa te vopsesti blonda pentru ca ti-ar placea sa semeni cu x desi esti constienta ca nu aveti nimic in comun decat poate falsa modestie si o ametitoare dragoste pentru libertate?

Cand ai spus ultima data cuiva ‘te iubesc’ si cand te-ai pus din nou pe picioare dupa ce ai fost ranita?

Cand te-ai vazut ultima oara cu prietena din copilarie si cand te-ai simtit recunoscatoare pentru ca sunteti una in viata celeilalte?

Cand ai trimis ultima data o scrisoare old school si cand ai primit un colet care ti-a inseninat ziua intreaga de la o persoana atat de draga, ca nu ti-ai gasit cuvintele potrivite pentru a-i multumi indeajuns?

Cand ai renuntat la tot doar de amorul unui nou inceput, unor provocari ametitoare si a unor promisiuni dintre cele mai nerealiste?

Cand te-ai simtit ultima data iubita pe de-a-ntregul, cu lumina si intuneric deopotriva?

Si, mai ales, cand te-ai iubit ultima oara?

foto: unsplash.com

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡