‘Nature gives you the face you have at twenty. Life shapes the face you have at thirty. But at fifty you get the face you deserve.’ Read that again and adjust accordingly, aș adăuga eu.

Povesteam și într-un alt articol că, deși nu m-am putut lăuda niciodată cu un ten de porțelan, nu am avut vreo rutină de skin care de care să mă țin cu sfințenie. Doar că am 33 de ani și am aflat deja pe calea cea grea ce se întâmplă când nu ai grijă de tine la interior și la exterior deopotrivă.

Așa că am stat puțin de vorbă cu Dariana Rădulescu despre importanța cremelor cu factor de protecție solară, cele mai frecvente greșeli pe care le facem față de tenul nostru, cosmetice cruelty-free, rutine de îngrijire a tenului pentru dimineața și seara.

R: Spune-mi, te rog, cât de importantă este aplicarea unei cremei cu SPF 50 înainte de a ieși din casă, indiferent de anotimp? Ce branduri recomanzi?

Dariana: Crema cu protecție solară este foarte importantă. Eu o folosesc tot timpul anului pentru că îmi doresc să îmbătrânesc frumos. Am o persoană în familie care a trecut printr-un cancer de piele, dar îi pot înțelege și pe cei cărora nu le pasă deloc de petele și ridurile provocate de soare. Au gene bune și mizează pe asta sau se gândesc că nu o să li se întâmple tocmai lor.

Nu recomand un brand neapărat, dar e de încercat fluidul de la Garnier cu SPF 50+, Garnier Ambre Solaire Anti-Dark Spots & Anti-Pollution Super UV Protection Fluid. Foarte lejer și ușor de aplicat.

R: Care este relația ta cu fondul de ten? Îl recomanzi și dacă da, în ce situații și ce branduri?

Dariana: Da, fondul de ten este produsul meu preferat de makeup. Am o slăbiciune pentru el și am încercat foarte multe pentru că fără o bază bună nu poți așterne celelalte produse.

Acum mă dau foarte des cu Givenchy Prisme Libre Foundation care mi se pare că înfrumusețează instant aspectul tenului meu.

R: Care sunt cele mai frecvente și mai grave greșeli pe care le facem față de tenul nostru?

Dariana: Am o postare în feed – “Five skincare mistakes you might be making”, iar una mare este să dormi machiată sau mai bine zis să nu îți îndepărtezi machiajul de pe față în fiecare seară. O altă greșeală la fel de mare este să nu te protejezi de radiațiile solare.

R: Cum știm dacă un produs cosmetic este bun și blând cu pielea noastră (indiferent de tipul de ten)? Ce ingrediente trebuie să conțină și ce ingrediente ar trebui să evităm în funcție de tipul de ten, de exemplu?

Dariana: De cele mai multe ori, după ce îl testezi și îți dai seama de formulă și de cum se comportă pe tenul tău. Abia atunci poți să fii sigură că produsul este bun pentru pielea ta. Bineînțeles, poți verifica și lista de ingrediente înainte ca nu cumva să conțină ceva cu care știi deja că tenul tău nu se înțelege și îți creează probleme.

Iar dacă ai o piele sensibilă / foarte sensibilă / reactivă, este recomandat să eviți produsele cu alcool, uleiuri esențiale sau alți potențiali iritanți.

R: Ce branduri de cosmetice sau de make up cruelty-free recomanzi?

Dariana: Acum folosesc foarte multe cosmetice coreene: I’m from, Yadah, by Wishtrend – toate sunt cruelty free.

R: Cât de utile sunt periile /dispozitivele pentru curățare facială și pietrele (jad, quartz, etc.) folosite pentru a masa tenul?

Dariana: Îți poți masa tenul cu o rolă de jad, quartz dacă îți face plăcere, dar să nu ai mari așteptări în ceea ce le privește. Nu vor dimininua liniile fine, nu vor preveni apariția ridurilor și nici nu vor atenua scăderea producției de colagen. Cel mult, ele pot oferi o senzație de relaxare.

R: Care este rutina ta de îngrijire a tenului și ce produse folosești?

Dariana: Uite, îți dau un exemplu de rutină de îngrijire atât pentru dimineață, cât și pentru seară prin intermediul fotografiei de mai jos.

R: De unde ne informăm când vine vorba despre îngrijirea tenului, a pielii?

Dariana: Eu urmăresc diferiți chimiști cosmeticieni, creatori de conținut, medici dermatologi, experți și încerc să fiu la curent cu toate noutățile și studiile care apar în acest domeniu al produselor cosmetice.

Din păcate, dezinformarea a devenit un trend și e mai greu să îți dai seama ce e adevărat și ce e fake news, dar nu imposibil.

Mie îmi place foarte mult de @kindofstephen. Îi urmăream de foarte mult timp blogul și de la el am aflat multe informații prețioase despre produse, formule. Și am înțeles că nu există doar alb și negru atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii.

R: Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Dariana: Pentru mine, fericirea înseamnă fetița mea. Chiar așa îi și spun: iubirea mea, minunea mea, fericirea lu’ mama ta.

Mai poți citi:

Despre ingrijirea tenului cu Anca Ciorogar, medic dermatolog

Dana Chels: scurta lectie despre bun gust…si simt

Anca Lungu: Avem nevoie de un scop pentru ca viata noastra sa capete sens

Pentru mai multe povești despre oameni inspiraționali și locuri faine, despre mine, mă poți urmări și pe Instagram.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡