Decorina Hats, #musaidevizitat

Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.

Am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.

În articolul de astăzi, parte a Campaniei #MusaideVizitat, eu și Ioana Buru, cea care a realizat fotografiile minunate, te invităm să descoperi un loc din București desprins parcă din Alice în Țara Minunilor. Am petrecut două ore în atelierul Corinei Leca, owner al brandului Decorina Hats, probând pălării și savurând o ceașcă de ceai.

Odată ce am pășit în clădirea situată pe Strada Căpitan Mircea Vasilescu 19, eu și Ioana am trăit o experiență unică. A fost - și îmi permit să vorbesc aici și în numele Ioanei - ca și când am lăsat în spatele nostru lumea laică și am pătruns într-un univers creativ în care conceptul de craftsmanship trece dincolo de tot ceea ce știam noi până atunci.

Corina a studiat Arta pălăriilor în Londra, în cadrul London Fashion School, dar dincolo de studii, de experiența clădită în ani de lucru, m-a fascinat ea ca om, ca prezență, ca autoare a unei povești pe care o continuă cu fiecare pălărie creată. Este efectiv o bucurie să o privești, să o asculți, să îi descoperi tainele.

#Musaidevizitat este, așa cum de multe ori țin să punctez, mai mult decât un proiect care vorbește despre businessuri locale și branduri made in Ro. Eu și Ioana ne dorim ca mesajul principal al acestei inițiative să ajungă la tine sub forma unei experiențe pe care e musai să o trăiești indiferent de specificul destinației.

Atelierul Decorina Hats este de departe unul dintre cele mai spectaculoase locuri în care am ajuns. Cred mult în transformarea oricărui moment (aparent banal) într-o experiență - cum ar fi și achiziționarea unei pălării - dar ceea ce trăiești atunci când ajungi în mijlocul unor mașini, prese, echipamente, unele vechi de pe la 1800, dar funcționale și astăzi, al unor modele de pălării care celebrează diversitatea formelor, a stilurilor, a culorilor, mi se pare deja un alt nivel de experiență.

M-au fascinat mereu pălăriile pentru că le consider accesoriul care îți poate transforma și ținuta, și personalitatea. Cred că fiecare dintre noi îmbrățișează diverse valențe pe care le putem onora prin mici "artificii", cum ar fi pălăria.

M-am simțit aproape ca într-o transă probând modele atât de diferite, în vreme ce Corina ne explica maniera în care se poartă fiecare, povestea în jurul căreia a fost creată respectiva pălărie, materialul din care este lucrată (unele aduse din Ecuador, Portugalia), mașina la care a fost confecționată, particularitățile care o fac specială în raport cu altele.

E o joacă de oameni mari pe care, te rog să mă crezi, e musai să o simți pe capul tău. Nu aș fi crezut vreodată că poate fi așa plăcută, interesantă, aproape magică o vizită la un pălărier. Din nou, crede-mă, este!

Și mă bucur că o am alături de mine în această aventură pe Ioana. Cadrele ei reușesc să surprindă detalii, emoții, frânturi reale, autentice, nestudiate, din vizitele noastre.

Singurul regret pe care îl am este că nu am putut prelungi mai mult vizita-experiență la Decorina Hats. Trebuia să ajung la o altă întânire, drept care, am părăsit atelierul Corinei cu o anume tristețe.

Dar am promis că revin, pentru că îmi doresc să dețin o pălărie lucrată de Corina, confecționată special pentru mine, pe care să o depozitez, atunci când nu o port, într-o cutie rotundă, așa cum vedeam în copilărie la pălăriile lui Kate, protagonista din Titanic.

Așa percep eu luxul autentic (desigur, pe lângă definiția clasică a termenului), să deții un obiect lucrat în serie limitată, care trece printr-un proces de confecționare deosebit, distinct față de tot ceea ce se produce la scară largă, un accesoriu pe care-l poți purta o viață și pe care apoi îl dai mai departe către o altă generație.

If you take care of things, they last. este unul dintre citatele mele preferate pentru că vorbește despre o calitate pe care eu învăț să o apreciez tot mai tare: atemporalitatea: activitățile, pasiunile, obiectele care dăinuie, care nu-și pierd din valoare, farmec, esență odată cu trecere anilor.

Chiar cred că în tumultul acesta în care fuge viața pe lângă noi, în această societate care ne dezamăgește de cele mai multe ori, în care am uitat să prețuim, dar punem preț pe orice nimic, în oricare alte timpuri și vremuri, aceste mici businessuri care înnobilează frumosul creat în tihnă sunt dovada că încă nu e totul pierdut, că încă mai putem trăi în armonie cu noi înșine și înconjurați doar de ceea ce are sens și substanță pentru noi. Fără balast, fără kitsch, fără "prea mult" în detrimentului lui "de calitate".

Dacă ajungi - și sper să o faci curând - în atelierul Decorina Hats sau când intri pe site-ul decorinahats.com, te invit să descoperi și alte elemente ale universului creativ construit cu atâta pasiune și sete pentru frumos de către Corina - eșarfa din mătase naturală și parfumul ATU, ambele inspirate de misticismul cărților de tarot. Povestea lor o vei afla curând chiar de la Corina, în cadrul unui interviu pe care-l vom realiza împreună.

Pe post de concluzie, vreau să reiau ceva ce îmi creează și acum goosebumps: o simplă vizită în atelierul Decorina Hats se metamorfozează într-o poveste cu personaje diverse, în care te erijezi pe măsură ce îți acoperi capul cu pălării, care te poartă către discuții cu substanță și farmec, pentru ca la final să te învăluie în note de cireșe japoneze, arome de caramel și tabac, alături de tămâie, și ambră, câteva dintre cele care se regăsesc în parfumul unisex ATU.

#musaidevizitat - Raluca Harabagiu - • Desene cu Lumina
#MusaideVizitat este o campanie menită să îți răsfețe simțurile, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos. Atelier Diana Cojocaru – https://ralucaharabagiu.com/musaidevizitat-atelier-diana-co…

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡