La un eveniment organizat în toamnă, am avut șansa de a o întâlni pe Diana Baicu, Manager Top Line Europa. Am auzit-o vorbind despre frumusețe și îngrijire cu o pasiune de nestăvilit, cu un know-how care merită toată admirația, întotdeauna cu accent pe sănătate, naturalețe, grijă și respect față de oameni și mediul înconjurător.

Mi-a stârnit curiozitatea, am mers la ea pentru că aveam niște nelămuriri, iar în urma discuției pe care am avut-o, am decis că este musai să realizăm împreună acest articol. Diana este efectiv o enciclopedie în domeniul frumuseții, dar nu se limitează doar la asta. Am spus deseori pe blog că nu este suficient să fii un profesionist bun dacă nu ești empatic, nu ai bun simț și intenții nobile. Iar Diana, prin activitatea ei la Top Line, îndeplinește toate aceste criterii.

Știu de mulți ani despre Top Line, am și utilizat produse comercializate de această companie, dar nu eram neapărat un mare fan. Ei bine, lucrurile s-au schimbat. Tocmai ce mi-a câștigat respectul și admirația, prin prisma valorilor pe care și le asumă față de clienți, mediu înconjurător și animale.

Un interviu despre frumusețe și îngrijire pe care toate femeile ar trebui să-l citească, indiferent de vârstă. Să ai pixul și agenda lângă tine, vei avea multe de notat. :)

Când ne-am întâlnit la evenimentul Notorious Stories, am avut efectiv senzația că am în fața mea o enciclopedie în domeniul frumuseții. Câți ani de experiență și de studiu sunt în spatele know-how-ului de astăzi și cum a începutul love affair-ul tău cu industria de beauty?

Mulțumesc tare mult pentru aprecieri! Am fost întotdeauna atrasă de domeniul înfrumusețării, ca majoritatea femeilor de altfel. Am fost extrem de norocoasă să îmi pot transforma pasiunea în profesie și să fac în fiecare zi ceea ce îmi place cel mai mult.

Activez într-o industrie extrem de dinamică, așa că este absolut normal să studiez permanent și să fiu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în acest domeniu fascinant al industriei de beauty. Fac acest lucru constant de mai bine de un sfert de secol, așa că bineînțeles, și experiența își spune cuvântul.

Consider că este foarte important să fii la curent cu tot ceea ce înseamnă inovație, ingrediente și tehnologii noi, dar și să citești cât mai multe studii, făcute de preferat de laboratoare independente, care arată cum acționează acestea asupra sănătății noastre, a pielii, a părului.

La fel de important este să știi ce își doresc iubitorii de produse de frumusețe, așa că mă informez mereu în legătură cu preferințele acestora, cum se schimbă ele și ce aș putea face pentru a răspunde cererilor celor care își doresc să arate și să se simtă bine.

După ce mă documentez exhaustiv, atunci când este vorba de adus produse și tehnologii noi, le testez pe mine pentru a vedea și a ști foarte clar cum acționează și ce rezultate poți obtine exact.

Ce calități ar trebui să aibă un specialist în beauty pentru a fi cu adevărat bun în meseria sa?

Cred că trebuie să fie, în primul rând, pasionat de frumusețe sub toate aspectele ei și să pună pe prim plan sănătatea și starea de bine a oamenilor, dar și a Planetei. Trebuie să fie capabil să personalizeze orice rutină sau tratament de înfrumusețare, să le adapteze persoanei din fața lui în așa fel încât aceasta să obțină exact rezultatul de înfrumusețare pe care și-l dorește.

Specialistul de beauty trebuie să fie și un bun comunicator. Tot ceea ce ține de înfrumusețare trebuie să fie plăcut și ușor de integrat în lifestyle-ul persoanei din fața lui.

Care sunt valorile după care își ghidează activitatea compania Top Line?

Grija față de oameni și mediul în care trăim. Nu întâmplător #wecare însoțește orice comunicare a noastră.

Diversitatea și incluziunea - compania noastră are logoul Top Line Unalikebeauty. Promovăm frumusețea diferită, sub toate formele sale, și nu niște standarde rigide de frumusețe. Clean beauty și sustenabilitatea, însoțite întotdeauna de eficiență, sunt în centrul preocupărilor noastre, pentru că sănătatea trebuie să mearga mână în mână cu frumusețea.

Echipa noastră minunată este foarte importantă pentru noi. Investim în oameni și considerăm că ei sunt cei mai importanți în absolut tot ceea ce facem.

Povestește-mi, te rog, despre brandurile disponibile pe www.topline.ro: Kevin Murphy, Guinot, Babor, K18, Moroccanoil. Ce anume le diferențiază de alte branduri de pe piață? Care sunt atuurile lor?

Brandurile pe care le găsim pe www.topline.ro au multe în comun: pun pe prim plan sănătatea consumatorului, calitatea din toate punctele de vedere - ingrediente, textură, ambalaj, au o poveste extrem de interesantă, sunt inovative și lansează trenduri în piață, majoritatea fiind pioneri și deschizători de drumuri pe segmentul pe care activează. Și absolut toate sunt preocupate de protectia și conservarea Planetei.

Cred că este foarte important în acest moment ca brandurile să fie preocupate, în primul rând, de protejarea sănătății oamenilor, dar și de protejarea planetei și să facă tot posibilul să compenseze emisiile de poluanți prin angajarea în proiecte de conservare și protejare a planetei (Kevin Murphy).

Îmi plac tehnologiile avansate, dar non-agresive, care stimulează activitatea sau regenerarea celulară și care nu ne pun sănătatea în pericol - LPG cu Endermologie care stimulează mecanic celulele, Guinot care activează energia celulară, Ultratone biostimulare tehnologii non-agresive, dar care sunt foarte eficiente și pun la dispoziția specialiștilor și a consumatorului numeroase studii științifice care dovedesc eficiența și rezultatele.

Am introdus, de curând, în portofoliul nostru, mai multe branduri medicale cum ar fi laserele Quanta System, analiza spectrometrică și suplimentele medicale de la Physio Quanta, Decotopia și dieta Tissanoreica creată de celebrul nutriționist italian Gianluca Mech.

Pentru că frumusețea vine întotdeauna și din interior.

În zilele noastre, a te îngriji și a te machia au devenit sinonime cu superficialitatea și egoismul. Cum le explicăm femeilor, indiferent de vârstă, că este esențial să aibă o rutină de îngrijire pentru păr, corp și față, dar mai ales că asta nu le face mame, soții, prietene, etc. mai puțin bune sau implicate?

Să te simți bine în corpul tău și să îți placă ceea ce vezi în oglindă sunt lucruri esențiale și care nu au de-a face cu superficialitatea și egoismul.

În momentul în care noi suntem bine cu noi, suntem pregătiți să facem totul pentru cei din jur: familie, prieteni, colegi, job. Vom fi mai bune și mai implicate.

Indiferent câte obligații avem, tot putem găsi câteva minute doar pentru noi, să avem o rutină de înfrumusețare, fie ea și foarte simplă și deloc costisitoare, care să facă diferența.

Pe contul tău de Instagram, ai discutat destul de des în ultima perioadă despre importanța utilizării unui ulei bun pentru păr. Recunosc că eu am descoperit recent cât de benefic este acesta, dar vreau să aflu de la tine: de ce ar trebui să includem în rutina de îngrijire a părului un ulei tratament?

Uleiul de păr este baza esențială pentru toate tipurile de păr, cu beneficii atât pentru coafare, cât și pentru condiționare: netezire, maleabilitate și strălucire.

Brandul care a introdus această categorie - uleiul de păr în îngrijirea părului - este Moroccanoil. Tratamentul ulei al brandului se bazează pe ulei de argan și are o formulă ușoară, dar eficientă, care nu încarcă părul ci șl tratează, îi dă strălucire și elasticitate, reduce timpul de uscare, reduce ruperea părului și îl protejează.

Se foloseste zilnic atat pe parul umed sters cu prosopul dar si pe parul uscat pe lungimi si varfuri. Cu cat il folosim mai des cu atat parul nostru va arata mai bine.

Il putem folosi ca atare dar si in cocktail-uri cu conditioner, masca, produse anti-varfuri despicate , etc

De la ce vârstă este recomandat să apelăm la proceduri specifice clinicilor de specialitate și ce tratamente recomanzi în funcție de vârstă?

Niciodată nu este prea devreme sau prea târziu să apelăm la proceduri de înfrumusețare 😊.

Cel mai important este să apelăm la un specialist bun și să facem totul cu măsură, în așa fel încât să nu ne transformăm în alte persoane și să arătăm natural, nu nefiresc. Și să nu semănăm unii cu alții.

În adolescență, în primul rând, recomand să mergem la un dermatolog bun specializat în acnee, dacă avem predispoziție sau chiar acnee.

Încă de la 25 de ani putem face proceduri estetice pentru strălucire, hidratare și protecție, dar începem să lucrăm și îmbunătățirea calității pielii: microneedeling, peelinguri medicale ușoare, mezoterapie, PRP.

Pentru corp, dacă avem nevoie de remodelare LPG endermologie și criolipoliză.

De la 35 de ani, pe lângă aceste proceduri, adăugăm revitalizare cu aminoacizi, stimulatoare de colagen, proceduri cu laser pentru efect de lifting total al feței sau pe zone. Neurotoxina pentru diminuarea ridurilor de pe frunte, ridurile “leului” sau cele din colțul extern al ochiului. Și micile corecții cu acid hialuronic sunt proceduri comune.

Mi se pare foarte potrivit aici tratamentul INDIBA cu radiofrecvență monopolară pentru față și corp, dacă este cazul. Permite remodelarea trăsăturilor, dar în mod natural accentuând frumusețea.

De la 45 de ani, este extrem de important să facem echipă cu medicul nostru estetician și cosmetologul, și să apelăm la proceduri pentru față și corp care folosesc tehnologia avansată.

Preferatele mele sunt: Thermage cu radiofrecvență monopolară pentru lifting față și corp - pur și simplu dă un efect de lifting spectaculos care durează până la un an-  HIFU pentru fermitate față și corp, și radiofrecvența fracționată Vivace, pentru acel aspect de ten de porțelan cu porii diminuați și foarte strălucitor.

Care sunt produsele nelipsite din rutina ta de îngrijire a tenului, a părului și a corpului?

Am un ritual destul de complex, dar pe care l-am integrat în viața de zi cu zi.

Dimineața, îmi aplic zilnic pe față Skin Corrector de la Dermia Solution, care poate fi folosit și pentru curățarea pielii, dar este un exfoliant ușor care îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafața pielii într-un mod foarte blând. Aplic apoi zilnic fiola concentrată de la Babor, în cure de câte o săptămână.Preferatele mele sunt Precious, în cele 3 variante, Perfect Glow și toate fiolele din gama Dr Babor: vitamina C, retinol, peptide. Consider că acesta este, de fapt, produsul cheie. Aplic apoi și ser deasupra dacă simt nevoia. Urmează o cremă de zi. Folosesc întotdeauna serul și crema de zi din aceeași gamă - dacă folosesc ser Dermia Solution, aplic peste crema Light tot de la Dermia, dacă folosesc ser Sea Creation de la Babor, aplic crema Sea Creation de la Babor, și așa mai departe.

Pentru ochi, aplic un ser, printre preferate sunt cele de la Guinot - Time Logic și apoi crema Academie contur de ochi și buze sau Dr Babor, din gama lifting, crema Dual Eye Cream de zi și de noapte.

Apoi, întotdeauna, indiferent de anotimp, protecție solară cu SPF 50. Dintre preferate, Academie 365 UV 50 și Balmul SPF 50 de la Babor.

Aplic apoi Fluid Hydratant de la Kryolan, o cantitate mică, și peste el pudra Blot Powder. Un blush pentru conturare. Trasez o linie de tuș cu eyeliner și rimel. Toate produsele de machiaj sunt de la Kryolan.

Seara, repet același ritual cu diferența că aplic dubla demachiere. Mă demachiez mereu cu HY Ol și Phytobaza de la Babor, pentru față și ochi. Alternativ, o seară da, una nu, aplic un toner Babor Dr Babor AHA-BHA Toner - o formulă boost pentru regenerarea funcțiilor pielii; și de două ori pe săptămână, seara, aplic o mască serum de la Guinot Age Refill Summum, care acționează ca o perfuzie serică pe timpul nopții.

Aplic zilnic un produs pentru slăbit și celulita de pe coapse și fese, și altul pentru fermitate pe restul corpului. Le schimb mereu, dar dintre preferate sunt Crema cu vitaminele A și C de la Babor SPA reshaping, Sculpt expert de la Guinot, Body Soufle și Dry Body Oil de la Moroccanoil.

Urmez dieta Tisanoreica® creată de renumitul nutriționist italian Gianluca Mech. Este o dietă hipoglucidică, normoproteică și hipocalorică, care oferă organismului hrana completă de care are nevoie, chiar și în timpul unei faze de dezechilibru parțial, cum ar fi atunci când slăbești.

Este recomandat a fi urmată în paralel cu un protocol de detoxifiere care are la bază produsele din gama sa, DECOTTOPIA®. Aceasta este o metodă străveche pentru extragerea și prezervarea ingredientelor active din cel puțin zece plante diferite, sub formă lichidă, fără utilizarea de alcool, zahăr, conservanți sau gluten. Decottopiricele sunt suplimente alimentare care îmbunătățesc alimentația, maximizează bunăstarea generală a unei persoane și îmbunătățesc funcțiile fiziologice ale organismului.

Pentru păr, aplic zilnic tratamentul ulei light de la Moroccanoil și eventual Frizz Control de la Joico.

Îmi vopsesc părul cu Moroccanoil și fac sistemul de reparare HRS de la Joico cât de des pot. Pentru spălat și tratament, folosesc K18 sau Kevin Murphy.

Pentru unghii, folosesc Shellac sau Gelish culoare semipermanentă, în general culori din colecțiile noi, și aplic ulei de cuticulă Solar Oil, cremă de mâini CND.

Pare dificil, dar nu este deloc așa. Merg la centrele Silhouette sâmbăta, când sunt în București si /sau lunea. Ritualul de dimineață sau seară nu îmi ia mai mult de 15 - maximum 20 minute.

Ce branduri de cosmetice sau de make up cruelty-free recomanzi?

Recomand NUMAI branduri cruelty-free. Este o dovadă de respect față de noi și un gest, cred eu, obligatoriu. Nu există niciun motiv ca în anul 2022 să folosim branduri de beauty care nu sunt cruelty-free.

Atunci când vorbim de cosmetice, ca și de alimente, termenul „vegan” semnifică faptul că nu există niciun ingredient de origine animală în produsul respectiv.

Un alt aspect important îl constituie faptul că produsele vegane nu au fost testate pe animale. Cumpărând produse vegane contribuim atât la protecția animalelor și a mediului, precum și la sănătatea noastră.

Eu mă confrunt cu pungi vizibile sub ochi. Ce produse, rutine sau tratamente cosmetice mi-ai recomanda pentru a estompa această imperfecțiune care îi dă bătăi de cap self-esteem-ului meu?

Asocierea de tratamente dedicate acestei zone și produse cu activi specifici este un must. Pungile sunt rezultatul deshidratării, al unui drenaj deficitar și acumulează toxine. În timp, și microcirculația sangvină va fi afectată, și se vor instala și cearcănele. Prin urmare, trebuie să apelezi la tratamente care să stimuleze drenajul și metabolismul celular, oferind totodată și hidratarea corectă.

Tratamentul Eye Lift de la Guinot este o soluție adecvată, deoarece asociază acțiunea drenantă cu stimularea musculară prin microcurenți, concomitent cu un serum gel specific.

Rezultatul? Volumul muscular este crescut, sunt corectate pungile și cearcănele, și este stimulată microcirculația. Se obține și un efect de lifting, grație stimulării musculare.

Concomitent, trebuie să folosești formule cu acțiune detoxifiantă și stimulantă, care combat edemele. De exemplu, crema de ochi Guinot Eye Fresh conține această asociere de activi și este prevazută cu un aplicator metalic încorporat, care stimuleaza acțiunea drenantă.

De două ori pe săptămână, poți aplica o mască pentru conturul ochilor, pentru un boost de hidratare și accelerare a microcirculației.

Există apoi tratamente injectabile foarte eficiente pentru această problemă și tratamentul cu laser Smooth Eyes.

Cum sunt femeile care te inspiră?

Femeile puternice și frumoase, care știu să își exprime feminitatea și sensibilitatea, sunt sursa mea de inspirație. Mă inspiră foarte multe femei - de la femeile de afaceri care au reușit să clădească imperii, la vedetele și persoanele publice implicate în proiecte umanitare și de protejare a mediului, la femeile obișnuite ca noi toate care fac zi de zi lucruri atât de importante, chiar dacă unele dintre ele par simple.

A fi femeie este un mare privilegiu, dar și o mare responsabilitate.

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Pentru mine, fericirea înseamnă armonie. Să fii bine tu cu tine și cei din jurul tău, să fii în armonie cu tot ceea ce te înconjoară.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡