Diana Iordăchioaia: modul în care trăim este un ritual în sine
Am fost invitată de Raluca Elena Rogoz să scriu un articol pentru platforma ei, Sassy Women Society (revin cu link după publicarea acestuia), și am ales un subiect care mă și bucură, mă și enervează extrem de tare - sprijinul pe care și-l acordă femeile între ele sau, după caz, piedicile pe care și le pun unele altora.
Ani mulți am judecat, am invidiat, am nedreptățit la rândul meu, nu mă voi erija în vreo Maica Tereza, dar odată cu trecerea timpului și cu înaintarea în vârstă (30 ani+), mi se pare că se impune o autoeducare în acest sens. Sunt atât de multe femei incredibile în jurul nostru (Categoria Inspiring People de pe blog este o confirmare irefutabilă), că este păcat să nu ne luăm resurse, inspirație, frumos, energie și din poveștile, experiențele, reușitele sau eșecurile lor.
Interviul de astăzi tocmai despre asta este, despre una dintre femeile pe care le admir pentru că îmbrățișează autentic, responsabil, asumat ARTA de a TRĂI FRUMOS, un exemplu de om de la care ne putem lua seva necesară nouă pentru a ne înconjura de tot ce-i fain și bun.
În rândurile de mai jos, Diana Iordăchioaia, o prezență splendidă și aparte în online-ul românesc.
Diana, universul tău se înscrie în rândul celor care au o claritate estetică ireproșabilă și asumată 100%, iar în acest punct nu poți ajunge decât atunci când știi exact cine ești, cine vrei să fii și ce vrei să lași în urma ta. Cine este Diana Iordăchioaia și cum îmbrățișezi tu această artă de a trăi frumos: de la modul în care te îmbraci, la rutinele zilnice, locurile în care alegi să ajungi, oamenii de care te înconjori?
Aș minți dacă aș spune că Diana Iordăchioaia nu e încă într-un proces de definire. Descopăr zilnic lucruri despre mine și trăiesc fiecare moment ca un dar, ceea ce îi clarifică valoarea.
Cred că pentru a ajunge să te definești e nevoie să testezi cât mai multe drumuri, pentru a înțelege ce nu te caracterizează. Astfel, pot spune categoric că îmi cunosc limitele, iar arta de a trăi frumos constă tocmai în farmecul de a le pune la încercare - așa aflu cât de departe pot să le împing.
Știu că tu practici pilates. Una dintre prezențele mele preferate pe Instagram, Valeria Lipovetsky, spunea că nu de motivație avem nevoie, ci mai ales de disciplină, și asta pentru că efectiv nu putem să fim motivate în fiecare zi, la fiecare ceas. Cum te raportezi tu la această afirmație?
Rezonez 100% cu ideea. Mișcarea a început să fie prezentă în viața mea de doar câțiva ani, iar disciplina este instrumentul care m-a ajutat să fiu constantă. Odată ce adaugi o activitate sau o practică în stilul de viață, va deveni un obicei să te întorci la ea.
Pentru mine, Pilates este forma de mișcare care mi se potrivește, o percep ca pe un ritual de deconectare.
În momentul în care începe clasa, sunt 100% focusată pe ce se întâmplă acolo timp de 50 de minute, iar restul lumii poate aștepta. Am testat de-a lungul timpului multe activități fizice până am descoperit Pilates, și nu pot decât să recomand tuturor.
Cum definești bunul gust?
Într-un cuvânt – farmec.
Ce femei te inspiră?
Cele care nu încetează să mă surprindă plăcut, fie că o fac prin felul în care vorbesc, se aranjează, muncesc sau trăiesc.
Din spațiul online, o urmăresc pe Camille Charriere încă de când locuiam în Lyon, acum câțiva ani, și m-am îndrăgostit de ceea ce francezii numesc "je ne sais quoi". Mi se pare că ea îl înglobează perfect, de la ce poartă, la ce citește, scrie, lucrează și arată către public.
Care este rutina ta zilnică de îngrijire a tenului și ce produse de beauty nu îți lipsesc din trusă?
Îmi place mult să testez produse, fie că sunt pe partea de machiaj sau de îngrijire. Le integrez firesc în rutina mea, care este destul de simplă. La skincare, less is more. Un gel de curățare, 1-2 seruri potrivite momentului zilei și cremele hidratante de față și de ochi sunt principalele produse.
Pe partea de beauty, am o slăbiciune pentru balsamul de buze, pe care îl găsești la mine în orice geantă, sub orice formă: tinted, clear, plumping, lip mask. Sunt departe de a le fi testat pe toate, dar cele două produse la care mă întorc permanent sunt balsamul de buze de la Dior Addict Lip Glow 01 și masca de buze de la LaNeige.
Moda este privită - nu de puțină lume - ca fiind o toană, o frivolitate căreia nu merită să îi acordăm prea multă atenție… sau bani. Care este, de fapt, rolul hainelor în viața noastră, pe lângă cel de a ne acoperi corpul?
Moda este o formă de exprimare. Un instrument prin care comunicăm, fie că suntem sau nu conștienți de acest lucru, un cumul de informații către interlocutor. Pe lângă faptul că reflectă mesaje personale, vestimentația poartă cu ea și o radiografie a culturii și a societății. Ne îmbrăcăm în funcție de momentul și locul unde ne aflăm.
Dacă nu te identifici ca fiind o persoană „convențională”, cel mai probabil hainele tale vor fi pe alocuri controversate din punct de vedere al normelor sociale. Dacă felul tău de a fi este boem, romantic, vei adopta ținute fluide, culori neutre, pastelate.
Și nu o spun eu, ci o mulțime de oameni certificați, mult mai inteligenți, care au studiat moda de-a lungul timpului. Am trecut cu plăcere prin informațiile acestea când mi-am realizat licența și disertația în jurul comunicării în modă.
Frivolitate? Probabil. Merită să investim atenție și bani? Eu zic că da. Iar fiecare stabilește măsura în care le alocă.
Contul tău de Instagram este unul dintre preferatele mele. Nu am putut să nu observ că ai o relație deosebită cu florile, cafeaua și preparatele culinare apetisante. Povestește-mi puțin și despre această parte a universului tău.
Modul în care trăim este un ritual în sine. Lucrurile enumerate de tine fac parte din al meu. Sunt exact acele lucruri mici care cântăresc enorm. ☺
"Details matter. They create depth, and depth creates authenticity." este unul dintre citatele mele preferate tocmai pentru că celebrează o valoare pe care eu o prețuiesc tot mai mult odată cu trecerea timpului: autenticitatea. Cum te raportezi tu la acest citat, Diana?
Detaliile fac diferența. Clișeic sau nu, afirmația este o realitate.
Cred că prin detalii ai ocazia să descoperi esența lucrurilor, și îmi trăiesc viața cu ideea aceasta în background.
O cămașă albă de bumbac poate fi purtată cu glorie ziua, la birou, cu o pereche de pantaloni drepți, botine joase de piele și un sacou ușor masculin. Aceeași cămașă albă de bumbac se poate transforma într-un item senzual seara, asociată cu o fustă de mătase până la genunchi, o pereche de cizme înalte de piele și un palton lung de stofă. Părul și accesoriile joacă cel mai important rol, legând în final întregul look. Diferența? Detaliile☺.
Ce înseamnă fericirea pentru tine?
Sentimentul de acasă.
foto: arhivă Diana Iordăchioaia