Flori Sauvage: artă florală sustenabilă

Vorbeam cu cineva, de curând, despre femeile pe care le-am cunoscut anul trecut. A fost, pentru mine, perioada cea mai frumoasă și mai bogată din acest punct de vedere.

Pe unele dintre ele le-am descoperit eu, altele au venit către mine, cu unele am stat la povești inspiraționale pentru blog, cu multe dintre acestea am legat prietenii și proiecte pe long term în offline.

Nu știu cât este "noroc", cât este "pură coincidență" sau cât este "menit", dar ce știu cu siguranță este că, și datorită lor, eu sunt o altă femeie astăzi.

Ei bine, unele dintre cele cărora le datorez o frântură din ceea ce înseamnă arta de a trăi frumos, pe care mi-am însușit-o în ultima perioadă, sunt Alexa și Georgiana, fondatoarele unui superb business floral SUSTENABIL: Flori Sauvage.

Le admir nespus pentru curajul de a-și transforma pasiunea pentru flori într-o afacere, pentru simțul estetic impecabil, pentru maniera în care au ales să schimbe, prin activitatea lor, mentalități, obiceiuri și practici care fac rău planetei, animalelor, nouă.

Mai jos, un interviu despre frumusețea universului floral, mai ales atunci când este în armonie cu natura.

Flori Sauvage a pornit de la un vis. Povestiți-mi, vă rog, despre cum a prins aripi acest vis al vostru.

Alexa:
Flori Sauvage s-a născut într-un 1 noiembrie cenușiu, în 2018, atunci când două visătoare și-au imaginat cele mai artistice decorațiuni florale deasupra unor cești de cafea aburinde la Origo

Noi ne-am cunoscut în acel an, în februarie, la un curs de design floral. Fiecare a ajuns din alte motive la acel curs. Eu eram proaspăt întoarsă din străinătate, mă aflam într-o pauză între joburi, în care mi-am dat șansa să mă ocup de pasiunile mele și să călătoresc. Iar florile au fost mereu un punct sensibil pentru mine, așa că m-am bucurat să le explorez în acest curs, însă fără vreun plan de a porni ceva din punct de vedere profesional.

Georgiana era deja antreprenoare, ea avea și încă are o afacere în care face decorațiuni de hârtie. Dornică să exploreze florile naturale, și iubitoare de artă și de frumos, a decis să facă acest curs ca să capete experiența lucrului cu flori.

După curs, nu am făcut vreun pas în direcția asta, era nevoie de acel imbold, de acel leap of faith pe care încă nu îl conștientizam. Ne-am revăzut pe 1 noiembrie ca să mai stăm de vorbă la o cafea, fără nicio ”miză”.

Și din una în alta, ne-am trezit că ne uitam amândouă cu ochi mari și entuziasmați la creațiile florale extraordinare realizate de artiști din străinătate pe care îi admirăm, precum London Flower School sau Putnam & Putnam.

Flori Sauvage; Foto: @ioanaporav

Îmi amintesc și acum un moment parcă de declic, în care ne-am uitat una la alta și Georgiana mi-a zis: "Alex, de ce nu încercăm și noi să facem ceva artistic cu florile?Rezonăm ca stil, avem valori comune, ne dorim să facem ceva deosebit, așa că haide să încercăm!"

Și de acolo a pornit totul, am avut curajul să ne asumăm acel leap of faith. Ne-am unit puterile și ne-am apucat încet-încet să punem cărămidă cu cărămidă la acest vis. Ne-am dat seama că ne completăm foarte bine, ne stimulăm creativitatea împreună și ne sprijinim una pe cealaltă. Este minunat!

Georgiana:
Foarte frumos și complet a descris Alexa. Nu pot să zic decât că da, așa este! Cum spunea și ea, totul crește organic. Odată cu visul nostru, ne dezvoltăm și noi.  E frumos atunci când îți conștientizezi dezvoltarea - eu mai am de lucrat la partea asta - îți iei timp și te bucuri de ceea ce ai făcut.

Foto: Georgiana și Alexa by @andreea_bordeanu_photography

Pe contul de Instagram scrie că sunteți primul și singurul business floral românesc 100% sustenabil. Ce înseamnă, mai exact, sustenabilitatea în domeniul în care activați?

Alexa:
Sustenabilitatea florală este un subiect tare important despre care noi suntem bucuroase să vorbim ori de câte ori avem ocazia. Cumva, există o percepție generală că florile sunt deja sustenabile doar pentru că sunt naturale. Dar nu este deloc așa. Industria florală mai are mulți pași de făcut până să devină cu adevărat sustenabilă.

În acest domeniu frumos al florilor, noi vedem sustenabilitatea ca având 3 dimensiuni: sursa florilor, tehnică sustenabilă, materiale eco-friendly. Să le luăm pe rând.

  • Florile pe care noi le vedem în florării sunt, în cele mai multe cazuri, poate chiar în totalitate, din import. Și nu doar din Olanda, cum am crede, ci din țări mult mai îndepărtate, precum Kenya, Ecuador și Columbia.

Acestea sunt marile țări producătoare de flori. Tot ce se produce acolo, ajunge în Olanda la bursa de flori, unde se face pricing-ul, apoi sunt distribuite în toată Europa și nu numai.

Prin urmare, florile acestea au o amprentă de carbon uriașă. Iar pentru a trece prin tot acest lanț de distribuție, florile sunt tăiate chiar și cu 2-3 săptămâni înainte să ajungă în florării, deci nu sunt nici atât de proaspete precum ar putea fi. Soluția este una relativ simplă în acest caz, și anume procurarea de flori de la producători locali.

Piața producătorilor de flori din România este încă la început de drum, abia în ultimii ani am observat un avânt către producții mai mari și un customer service mai profesionist.

Dar am avut ocazia să lucrăm cu producători locali extraordinari, cu flori incredibil de frumoase și de proaspete, tăiate doar cu o zi înainte de a ajunge la noi…

Din păcate, piața este prea la început ca să asigure o varietate mare de flori, precum e cea din Olanda, și recolte permanente care să-ți acopere nevoile de flori pe toată durata anului.

Însă ne bucurăm de fiecare progres cât de mic și suntem tare bucuroase să folosim flori românești ori de câte ori avem ocazia. Îți spun sincer că sunt absolut minunate!

Buchet: Flori Sauvage; Foto: @bettyologeanu
  • O altă dimensiune a sustenabilității florale este cea a tehnicilor de realizare a aranjamentelor, și aici mă refer în special la buretele floral. Acesta este un produs al industrializării anilor 1970, făcut pentru conveniență, confort și fără niciun fel de preocupare pentru mediu.

Este un derivat din plastic, toxic și cu potențial carcinogen, complet nereciclabil. Iar variantele de greenwashing precum buretele bio/eco nu sunt nici ele sustenabile, acei bureti se pot descompune doar în anumite condiții care nu au nicio legătură cu realitatea gropilor de gunoi.

În anumite țări precum SUA și UK se face lobby puternic pentru interzicerea prin lege a acestui material, iar din ce în ce mai mulți floriști refuză să îl mai folosească. Majoritatea competițiilor florale de prestigiu au anunțat că nu mai acceptă creații ce conțin burete floral.

La noi pe piață, eforturile sunt încă timide în acest sens. Noi nu mai folosim absolut deloc burete floral din 2019 și, din ce știm, suntem singurul atelier care a făcut acest pas radical. A fost nevoie să devenim creative din punct de vedere tehnic, mai ales cu aranjamente suspendate sau instalații florale, dar de fiecare dată am găsit soluții.

Suntem dovada vie că se poate lucra complet fără burete floral, fără nicio problemă!

Flori Sauvage; Foto: @ioanaporav
  • Iar a treia dimensiune este cea a materialelor pe care le folosim pentru pregătirea aranjamentelor, în afară de flori.

Aici eforturile merg către minimizarea folosirii sau eliminarea cu totul a plasticului de tip single-use: șoriceii de prindere, vase de plastic, sârme plastifiate, ambalaje plasticoase sau celofanuri pentru buchete.

Gesturi mici, până la urmă, dar care fac o diferență pe termen lung. În plus, noi am decis de un an să eliminăm folosirea oricăror lumânări din parafină. Este tot un material toxic derivat din petrol, colorată sintetic, iar noi am conștientizat că parafina nu este deloc în acord cu valorile noastre.

Prin urmare, pentru tot ce înseamnă lumânări de cununie sau botez, lumânări pentru sfeșnice sau lumânări pentru decorul mesei, folosim ceară naturală de albine sau de soia.

Și avem astfel ocazia să susținem producătorii locali, iar majoritatea lumânărilor din ceară naturală de albine sau soia se fac manual cu materiale locale, sustenabile.

Buchet și aranjament floral @florisauvage; Model: @irinaartenii; Foto: @ioanaporav

Georgiana:
Completez prin a spune ce am simțit atunci când am decis să nu mai folosim burete floral. Eu m-am simțit ca și cum înșelam pe cineva. Simțeam că nu sunt pe deplin cinstită în ceea ce fac.

Și nu aveam cum să ne bucurăm pe deplin de frumusețea florilor dacă în urma noastră lăsam un teanc de burete floral, fără posibilitatea de a fi reciclat cumva. De ce în urma unei minunății de instalații florale ce te uimește prin designul ei trebuie să rămână zeci de bucăți de astfel de burete? Știi cum se zice, nu prea se leagă lucrurile…

Natura ne oferă ce are ea mai frumos și noi avem această oportunitate de a lucra cu florile. Mi se pare important să primim natura așa cum e ea și să nu îi lăsăm în spate gunoaie.

Ulterior, am studiat și am fost mai deschisă atunci când urmăream alți floriști din străinătate și ghici…nici urmă de un asemenea produs. Dacă ei pot, cu siguranță și noi putem! Ține doar de deprinderi și voință.

Buchet: Flori Sauvage; Foto: @bettyologeanu

Dincolo de sustenabilitate, ce alte valori mai îmbrățișează Flori Sauvage?

Alexa:
O altă valoare importantă pentru noi este dragostea pentru artă, arhitectură și bun gust. De fapt, acestea sunt 3 elemente distincte, dar care se împletesc cumva în activitatea noastră.

Amândouă suntem pasionate de pictură, de stilul Art Nouveau și exprimarea acestuia în arhitectura de început de secol XX, de armonia dintre elemente și crearea unor decoruri coezive, care să spună o poveste.

În fiecare an, facem două ședințe foto conceptuale, de portofoliu, în care explorăm direcții artistice mereu noi și ne jucăm cu florile, lăsându-ne imaginația să zburde. Iar dacă reușim să facem aceste ședințe foto în locații de patrimoniu, unde putem pune în valoarea arhitectura Belle Epoque prin designul nostru romantic, suntem foarte fericite!

Alte valori pentru noi sunt comunicarea și respectul față de clienții noștri. Am considerat că suntem niște partenere ale mireselor cu care am lucrat, și nu doar simpli furnizori de flori.

Ca și cum o prietenă bună te ia de mână și pornește cu tine în călătoria asta frumoasă (și uneori presărată cu provocări!), pe care o presupune organizarea unei nunți.

Oferim mereu transparență, deschidere și încredere, fiindcă sunt importante și pentru noi ca oameni. Vrem să realizăm aranjamente florale personalizate pentru fiecare mireasă, pentru ca ea să trăiască un sentiment sincer și autentic de încântare când vede florile în ziua nunții.

Georgiana: Așa cum a spus și Alexa, îmbrățișăm dragostea pentru artă și frumos, în general. Iar ca valori ce gravitează în jurul Flori Sauvage ar mai fi corectitudinea, dorința de a aduce frumos în viețile oamenilor.

Foto: @ioanaporav

Cum definiți bunul gust în realizarea unui buchet de mireasă sau a unui aranjament floral?

Alexa:
Pentru noi, bunul gust este strâns legat de armonia dintre elemente. Și aici nu mă refer în a asorta mereu culorile sau a merge pe texturi asemănătoare. Până la urmă, avem atâtea exemple în artă în care frumusețea a fost creată tocmai prin alăturarea unor elemente surprinzătoare, a unor contraste sau a unor combinații inedite.

Prin armonie, noi înțelegem coeziunea pe care o aduci atunci când creezi o poveste, în special când vine vorba despre o nuntă. Să înțelegi personalitatea miresei, să vezi ce îi place, să fii atentă cu ce este îmbrăcată și cum își aranjează părul, să ai în minte locația nunții, iar de acolo să te gândești ce flori sunt în sezon și cum poți să le pui cel mai bine în valoare.

Armonia vine cumva natural când pui toate aceste ingrediente la un loc, iar astfel niciun buchet sau aranjament nu iese la fel. Fiecare are cumva filosofia lui, și este destinat celei care îl va purta.

Foto: @ioanaporav

Georgiana:
Ah, aici deja au început să mi se deruleze imagini prin fața ochilor.. :)
Uite, pentru mine, acum, un aranjament frumos este unul într-un pocal antichizat, precum un artefact, din care pornesc două linii asimetrice.

Apoi, un mănunchi bogat de mandarine se revarsă din pocal, ajungând aproape de piciorul pocalului. Și din interiorul lui răsar flori albe, de o parte și de alta, păstrând o asimetrie frumoasă.

Cu alte cuvinte, a crea un aranjament floral sau buchet frumos ține mult de emoțiile pe care dorești să le transmiți. Atunci când ești conectată cu partea asta, când știi ce vrei să transmiți, știi și cum să îl creezi. Totul se leagă mult mai ușor.

Ingredientul principal în crearea celui mai frumos buchet sau aranjament este această libertate avută în creație. Atunci când ești liber să creezi, totul se leagă frumos.

Așadar, noi punem mult accent pe "cum visezi să fie buchetul de mireasă/ aranjamentele?", în loc de alegerea tipurilor exacte de flori. Multe mirese, de exemplu, nu știu ce flori vor fi disponibile în ziua nunții sau le plac bujorii, dar nunta este în septembrie. Și atunci noi le ajutăm prin descoperirea acestui "Cum ai vrea tu să fie buchetul ca aspect, linii?; Ce fel de buchet ți-ai dori să porți?".

Și gata, tipurile de flori necesare realizării lui vor veni cu ușurință.

Buchet și aranjament floral @florisauvage; Model: @irinaartenii; Foto: @ioanaporav

Care sunt florile cu care lucrați cel mai des indiferent de sezon?

Alexa
Cel mai des, lucrăm cu florile care sunt la acel moment :)). Prin asta, de fapt, munca noastră este sustenabilă, fiindcă urmărim ciclul anotimpurilor pentru a alege de la producătorii români cu care colaborăm florile cele mai proaspete, care sunt în sezon.

Nu consider că avem o așa-zisă signature flower, pe care să o folosim indiferent de sezon, tocmai datorită acestor eforturi de a urma sezonalitatea florilor.

Primăvara, lucrăm mult cu lalele, narcise și frezii, apoi vine sezonul bujorilor românești, urmează trandafirii și florile de vară, în special cele de câmp.

Iar după mijlocul verii, lucrăm mult cu dalii și lisianthus, care durează până spre mijlocul toamnei, atunci când dă înghețul.

Toamna, mai lucrăm și cu crizanteme românești. Avem din ce în ce mai multe opțiuni de flori locale în ultimii ani, lucru care ne încântă nespus!

Georgiana:
Florile sunt mereu schimbătoare și e minunat să îți reîmprospătezi aranjamentele / buchetele cu alte și alte flori. Cum spunea și Alexa, alegem florile în funcție de sezon, în primul rând.

Nu știu ce floare a fost cel mai des prezentă și a depășit această limită sezonieră, probabil trandafirul.

Aranjament floral @florisauvage; Foto: @ioanaporav

Care este relația dintre flori și starea noastră de bine?

Alexa:
Am citit cândva, într-o carte, că florile sunt emoții, pentru că ele trezesc în noi o reacție imediată la vederea lor. Fie că ne aduc aminte de ceva sau de cineva, poate culoarea lor trezește un anume sentiment în noi sau parfumul lor evocă stări și momente din trecut…

De fapt, asta a fost și filosofia din spatele "limbajului florilor" din perioada Victoriană, când florile se alegeau în funcție de culoare și de sortiment pentru a comunica cu cineva.

Este o întreagă artă în jurul simbolismului florilor, se numește floriografie, și există nenumărate cărți pe acest subiect.

Cred că florile sunt și o expresie a frumuseții naturii, o frumusețe efemeră, dar atât de perfectă în imperfecțiunea ei. Aceeași frumusețe care se regăsește în fiecare dintre noi ca ființe umane.

Florile ne întorc la natura noastră, la sentimentele pure care apar când experimentezi frumusețea lor. Și din așa ceva nu se poate naște decât o stare de bine, de plenitudine.

Cred că este o trăire asemănătoare cu cea pe care o trăiești atunci când asculți o melodie care îți dă fiori pe șira spinării sau atunci când vezi o pictură care te emoționează, acel catharsis care te resetează.

Buchet @florisauvage; Foto: @ioanaporav

Georgiana:
Pentru mine, florile sunt importante pentru că sunt o formă de exprimare.
Atunci când creez ceva, orice cu florile, timpul intră într-un proces de încetinire, încep să fredonez anumite melodii, mă liniștesc cu totul și simt că trăiesc.

Exprimarea aceasta prin flori este forma pe care a luat-o creativitatea mea. Nedescoperită de mine mulți ani, iat-o acum, bucurându-se să creeze design floral!

Aranjamente florale @florisauvage; Foto: @ioanaporav

Mi-a plăcut mult o Campanie pe care ați demarat-o anul trecut și care continuă și în 2023, “I LOVE MYSELF!“. Povestește-mi, te rog, mai multe despre acest concept fain.

Alexa:
Este un proiect tare, tare drag, în care cred cu toată inima. Mi se pare că este acea trecere de la frumusețea florilor la impactul extraordinar pe care acestea pot să îl aibă asupra stării noastre de bine.

Ideea a pornit de la o postare pe Instagram a lui Pink. Da, cântăreața :). În postare era o poză cu un buchet care avea un bilețel în el cu mesajul "I Love You", iar artista scria că pentru acel an și-a propus să aibă mai multă grijă de ea și să nu uite să se aprecieze mai mult și mai des.

Iar ca parte din această intenție și-a făcut un abonament pentru flori prin care, în fiecare săptămână, primește un buchet de flori cu mesajul "Te iubesc". De la ea, pentru ea.

Ni s-a parut o idee atât de faină și de pozitivă! Am gândit proiectul I LOVE MYSELF ca o invitație la a ne iubi mai mult, a ne mulțumi și a ne oferi momente de bucurie și răsfăț. Un gest de dragoste pentru noi însene.

Este împământenită de mult timp ideea aceasta că primești florile cadou de la altcineva, mai ales ca femeie, că ele sunt oferite doar la o ocazie specială, că practic trebuie să aștepți ca cineva să-ți ofere flori.

Ei bine, noi credem cu tărie că lucrurile nu stau deloc așa și că noi avem puterea și motivele să ne facem nouă acest cadou despre care credem că ar trebui să vină de la alții.

Să-ți oferi singură flori și să te bucuri pur și simplu de ele, fără să fie neapărat ziua ta sau altă ocazie specială.

Ce gest fain pentru tine, nu? Și poate fi primul gest dintr-o serie pe care le faci către a avea mai multă grijă de tine, a te respecta și iubi, a avea încredere în forțele tale și a crede autentic în cine ești.

Proiectul presupune, în mod concret, buchetul I LOVE MYSELF, care poate fi comandat de la noi fie ca atare, fie ca abonament floral. Am creat o întreagă experiență în jurul acestui buchet.

Mai întâi, îți alegi starea pe care îți dorești să ți-o aducă acest buchet. Poate vrei să fii visătoare, jucăușă sau optimistă. În funcție de starea ta, noi vom alege tipurile de flori și culorile acestora care să exprime cel mai bine această emoție pe care vrei să o trăiești.

Apoi, îți poți scrie un mesaj de la tine către tine, care să vină cu buchetul. Poate să fie o încurajare, o poezie, un gând bun sau un simplu "Te iubesc". Sau dacă vrei să fii surprinsă, ne poți lăsa pe noi să-ți scriem un mesaj pe care noi îl simțim pregătind buchetul tău.

Proiectul I LOVE MYSELF este încă la început de drum, dar a strâns deja atâta entuziasm, energie bună și gânduri calde încât ne-a dat încredere că nu este doar o inițiativă frumoasă, ci și una necesară într-o lume în care noi, ca femei, trebuie să ne găsim vocea noastră interioară, autentică, printre atâtea standarde de cum să facem/cum să arătăm/cum să fim.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de I LOVE MYSELF (@ilovemyself_bouquet)

Georgiana:
Da, I LOVE MYSELF este un proiect apărut într-una dintre acele zile în care eram la atelier. Alexa mi-a spus că are o idee wow and the rest is history. :)

Amândouă ne dorim să aduce un strop de mai bine în această lume prin acest proiect și considerăm că noi, femeile, avem nevoie să conștientizăm mai mult puterea aprecierii propriului sine.

După toate programele societății în care trăim, ajungem să nu mai fim suficient de bune cu noi, să nu ne valorizăm pe cât am merita să o facem. Așa că, da, de ce nu?

De ce să nu primesc într-o zi de miercuri un buchet superb la birou cu un mesaj care să îmi însenineze ziua? O vedem ca pe o dovadă de dragoste față de sinele nostru interior.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Flori Sauvage (@florisauvage)

Tot anul trecut, ați organizat workshop-uri florale într-o locație splendidă și foarte dragă mie, Philocaly. Ce planuri aveți în această direcție pentru 2023?

Alexa:
Da, Philocaly este pur și simplu un loc de vis! Ne-am bucurat tare mult să organizăm acele workshop-uri creative, au avut o energie minunată și am cunoscut oameni tare faini!

Ne dorim să continuăm cu aceste workshop-uri și să reflectăm sezonalitatea florilor prin tematica fiecăruia dintre ele.

Ne-ar plăcea să găsim noi și noi comunități de oameni cu suflet mare, cum este cea de la Philocaly, cu care să meșterim împreună tot felul de decorațiuni deosebite.

Meșterirea în sine este scopul, mai puțin important este rezultatul.

Acele două ore în care faci ceva cu propriile mâini, îți explorezi imaginația și te concentrezi doar pe ce ai de făcut în acel moment, sunt ceea ce vrem noi să oferim prin aceste experiențe. Mindfulness ca la carte!

Următorul va fi cel mai probabil în martie, cu flori proaspete de primăvară. Deja îmi imaginez ceva legat de sărbătorirea feminității, a iubirii și a recunoștinței pentru noi însene, de reconectare cu eul nostru interior.

O invitație să ne jucăm pur și simplu cu flori și cu emoțiile pe care acestea ni le aduc.

Georgiana:
Da, ne-am bucurat realmente de aceste ateliere ținute la Philocaly! Un loc care te face să rămâi conectat în prezent, în bucurie, în poezie și visare.

Ne dorim să continuăm cu atelierele atât cu persoane dornice să se bucure de un moment relaxant și creativ, dar să ajungem și în cadrul mai multor companii.

Au fost niște reacții foarte faine atunci când am ținut un atelier de kokedama, de exemplu, în cadrul unei companii și oamenii au fost, efectiv, fascinați să creeze un bulgăre de pământ pentru o floare, să îl acopere cu mușchi verde etc.

Nu le venea să creadă și energia asta a descoperirii noului s-a transmis și către noi, am plecat încântate.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Flori Sauvage (@florisauvage)

Am apreciat că, pe contul de Instagram Flori Sauvage, oferiți și anumite tips&tricks comunității voastre. V-ați gândit să organizați și cursuri de florist?

Alexa:
Ne-ar plăcea la un moment dat, da. Simt că putem contribui în acest sens prin cursuri de floristică sustenabilă, prin care să creștem know-how-ul floriștilor români cu privire la tehnici eco-friendly, la înlocuirea buretelui floral cu alte metode, prin care să le dăm încredere și curaj că arta florală se poate face și altfel decât cum a fost împământenit de atâția ani.

Este un proces lung de învățare și dezvoltare a pieței către un viitor mai bun, la care cred că putem pune și noi umărul prin a da mai departe învățăturile noastre.

Însă acesta este un plan pe termen mai lung, nu știu dacă se va materializa anul acesta.

Georgiana:
Da, ne dorim să ținem și cursuri. Cum spunea și Alexa, pe partea de sustenabilitate simțim că ne putem aduce aportul. Dar le luăm ușor-ușor pe toate, cu siguranță va veni și momentul potrivit pentru cursuri.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Flori Sauvage (@florisauvage)

Ce femei vă inspiră?

Alexa:
Pe mine mă inspiră femeile asumate, care își îmbrățișează felul lor de a fi întru totul și își fac curaj să-l împărtășească, așa cum este el, fără filtre, și cu noi. Îmi dau încredere că autenticitatea este ceea ce ne face unice, propria variantă de frumusețe.

Câteva exemple de astfel de femei pentru mine sunt Michelle Obama, Rupi Kaur, Celeste Barber.

Iar la noi sunt multe femei faine și autentice pe care mă bucur să le urmăresc și rezonez cu ele în multe privințe: Diana de la Fine Society, Inoza, Crina Andrei de la My Barefoot Journey, Veronica Soare, Georgiana Ciofoaia, Anca Papion, Alisa Tarciniu, Raluca Harabagiu :).

Georgiana:
Trebuie să îmi fac temele..:))  Dar ce îmi vine acum în minte este bunica mea. Pentru mine, ea este o femeie puternică.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Flori Sauvage (@florisauvage)

Ce înseamnă fericirea pentru voi?

Alexa:
Oh, ce întrebare frumoasă! Și una la care mă pot gândi zile în șir fără să găsesc un răspuns definitiv, complet.

Dar cred că în linii simple, fericirea, pentru mine, înseamnă să trăiesc în acord cu mine și cu valorile mele, să mă las să fiu văzută așa cum sunt eu, în plenitudinea mea, să mă bucur pur și simplu de experiența de a fi.

Indiferent că mă joc cu florile, mă plimb, beau o cafea bună sau citesc o carte frumoasă, să fiu cu totul prezentă în acel moment, exact așa cum sunt.

Georgiana:
Da, o întrebare foarte frumoasă, mulțumim!
Pot spune că fericirea, pentru mine, înseamnă acel sentiment de conectare cu sinele, de a simți cu tot sufletul că ești și că te bucuri.

Și am momentele mele, precum cele în care sunt cu copiii mei și mă minunez de ei și-mi vine să plâng de dragul lor :), fericirea mai înseamnă să știu că vin la atelier și mă așteaptă o zi plină de creat cu florile.

De asemenea, fericirea mai înseamnă să mă plimb pe străduțe, prin București, cu o cafea bună în mână și să admir casele minunate ce se ascund acolo unde nu te aștepți.

Foto: Ioana Porav; Betty Ologeanu; Andreea Bordeanu

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡