Grapadina, #musaidevizitat
Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.
Am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.
În articolul de astăzi, parte a Campaniei #MusaideVizitat, eu și Ioana Buru, cea care a realizat fotografiile minunate, te invităm să descoperi un spațiu care aduce laolaltă, într-o armonie desăvârșită, prezentul și rădăcinile de altădată, atelierul Grapadina.
Situat pe Transilvaniei 24, într-o casă (aproape) muzeu, cu detalii pentru care este imposibil să nu trăiești un coup de foudre, atelierul Adinei Grapa, owner Grapadina și WarewarE, este "un univers în care natura coexistă cu estetica".
Când am invitat-o pe Adina să realizăm împreună interviul pentru blogul meu, ne-am auzit de câteva ori și la telefon, nu doar via Instagram. Îmi e greu să explic în cuvinte energia pe care o emană Adina, bucuria aia simplă și necosmetizată, o anume sinceritate care te "obligă" să fii la rândul tău autentic și lipsit de poleiala inutilă deoseori întâlnită în discuțiile cotidiene.
Așadar, poți înțelege de ce era musai ca eu și Buru (care deține, de vreo 6-7 ani, o geantă WarewarE) să trecem pragul atelierului Grapadina.
Până să îți povestesc despre piesele vestimentare create de Adina care, îți zic, sunt MINUNATE și de o calitate ireproșabilă, vreau să-ți spun despre detaliile care mi-au creat mie goosebumps: covorul lucrat de străbunica Adinei, măsuța și scaunele pe care Adina le-a folosit în copilărie și care sunt vechi de când lumea, o fotografie alb-negru cu Adina mică, foarfeca străbunicii.
Sunt obiecte care metamorfozează un spațiu exterior într-un locșor din sufletul celei care-l deține. Nu știu tu cum ești, dar eu cred că nu doar oamenii sfințesc locul, ci este valabilă și viceversa. Atunci când ajungi într-o casă și simți prezența proprietarului în fiecare colț sau piesă de mobilier fie obiect de decor, atunci știi că persoana respectivă trăiește autentic și doar în acord cu propriile valori, credințe și plăceri. Este o unicitate pe care nu ai cum să o mimezi.
Așadar, atelierul Adinei nu este doar despre fashion, ci are o puternică încărcătură emoțională pe care o trăiești la intensitate maximă. Eu nu am avut bunici la țară, este cumva și un regret al meu, dar odată ce am ajuns la Grapadina, mi-am imaginat frânturi din copilăria ei trăită în satul Siliștea Gumești al lui Marin Preda și în satul Dudu din Plopii-Slăviteşti. Iar asta mi-a oferit o senzație de liniște și de bine.
Revenind la hainele și accesoriile pe care le realizează gazda noastră, tot ce pot să spun este că sunt adevărate piese de colecție, one of a kind. Inul, lâna, mătasea, pielea, toate de cea mai bună calitate, reprezintă materialele de la care Adina nu face rabat.
Eu m-am îndrăgostit iremediabil de două kimonouri (le port în fotografii), dar trebuie să știi că la fel de frumoase, de spectaculoase sunt și rochiile Adinei. Indiferent că vorbim despre creațiile Grapadina sau despre gențile WarewarE, fiecare item în parte este lucrat în serie limitată, aspect pe care eu îl apreciez infinit la un brand.
Iar parfumurile Grapa’r’fume, realizate cu ajutorul lui Adi ale Van Parfum și al lui Toskovat’ Perfumes, miros divin. Ca să nu mai vorbim despre recipientul care arată pur și simplu wow.
Și pentru că am o obsesie faină pentru detaliile în profunzimea lor, reiau ceva ce mi-a spus Adina și în interviu: "fiecare piesă din Colecția MARA MUKI MONO (*din care face parte și kimonoul galben pe care îl port în poze) achiziționată vine împreună cu o ie tradițională, un brâu din colecția mea și o ladă de zestre din lemn de nuc reinterpretată." Well, mai zi ceva?