Nu stiu alti parinti cum sunt, dar eu cand ma gandesc ca au trecut 7 luni de cand Rita merge la cresa ma umplu instant de fericire si recunostinta. Poate ca par asa cuvinte mari, insa mi-am dorit foarte mult ca Rita sa se bucure de aceasta experienta care o modeleaza in fiecare zi intr-o domnisoara independenta, dar disciplinata si inconjurata de atentie si iubire.

Habar nu am cand a zburat timpul, dar cert este ca Rita a facut niste progrese incredibile din prima zi in care am luat-o inapoi acasa dupa doar 20 minute, timp in care a urlat groaznic, si pana astazi cand are deja prieteni, participa la activitati, danseaza, se distreaza si DOARME la pranz!

Este deja in cea de-a treia saptamana de cand ramane pana la 16:30 (in loc de 12:30) si de cand doarme la pranz, la cresa. Aceasta noutate a insemnat pentru Rita o iesire dubla din zona ei de confort: nu mai doarme cu mine si nu mai adoarme leganata pe picioare (da, si acum a ramas cu acest tabiet la care am apelat inca din perioada colicilor).

Am avut emotii mari, MARI, in prima zi cand am lasat-o sa doarma la cresa. Ca sa fiu mai sincera, m-a durut groaznic stomacul, pentru ca stiam cat de grea a fost acomodarea ei in prima faza la gradi. Am urmarit-o pe camere cu sufletul la gura si mi l-am recapatat de abia cand am vazut-o ca doarme linistita si cand educatoarea mi-a facut semn (fiind convinsa ca ma uit pe camere) ca e totul OK!

Din fericire, doamnele educatoare au tinut cont si de aceasta data de preferintele Ritei, asa ca micuta mea adoarme langa una dintre cele doua Miss. Rasfat, nu gluma!

Revenind la progresele pe care le-a facut Rita in ultima vreme, nu ne vine sa credem ca deja vine de la cresa si ne povesteste diverse: caca, Gabi, pufffff – asa ne spune ca doamna Gabi o schimba de pampers, cine adoarme langa ea, cine ii da sa manance sau cum o cheama pe una dintre prietenele ei. Si, da, din vacanta de iarna, Rita a inceput sa vorbeasca destul de mult si de bine.

Am mai spus-o si o repet, prezenta camerelor de vedere la cresa mi se pare un atu important. Nu este vorba de control, ci strict despre faptul ca poti vedea reactiile & comportamentul copilului intr-un mediu diferit de cel de acasa. Si crede-ma pe cuvant, pielea de gaina e la loc de cinste!



Foto: unsplash.com, schnuffelgarten.ro

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡