Unul dintre mecanismele care mă ajută să echilibrez nivelul de anxietate în această perioadă este reluarea, pentru a treia oară, a serialului Suits (Netflix). De altfel, sunt fascinată de modul în care un film / serial, o carte pe care îl vezi / o citești de mai multe ori și în momente diferite ale vieții îți poate schimba sau întări anumite convingeri, idei, valori.

De această dată, am fost mult mai atentă la secvențe, discuții, tipologii pe care le regăsim și în realitatea noastră. Poate și pentru că suntem într-un context care ne obligă să ne agățăm din nou mai mult de speranța că "binele" va învinge "răul".

Așadar, las mai jos câteva dintre lecțiile de viață pe care le-am desprins din episoadele serialului Suits.

  1. Când greșești, singura cale este să îți recunoști vina și să ți-o asumi. Orice altă alternativă nu va face decât să înrăutățească situația.
  2. Nu călca peste cadavre pentru a obține ceea ce îți dorești. Nici în viața personală, nici la job. "What goes around, comes around". Întotdeauna.
  3. At the end of the day, bunătatea, empatia, onestitatea, integritatea rămân valori primordiale indiferent de vremurile pe care le trăim.
  4. "Mulți oameni devin agresivi când simt durere sufletească". Anumite episoade din serial sunt dedicate unor personaje care au ca singur scop acela de a-i distruge cariera lui Harvey Specter. Ce au în comun toți? Dorința de răzbunare izvorâtă din propriile neajunsuri, frustrări pe care și le-au proiectat asupra lui Harvey. De altfel, chiar și the mighty Specter (nu mai vorbim despre Louis) îi "atacă" pe cei din jur mai ales în momentele în care este incapabil să își facă ordine în viața personală, să își depășească frici, angoase, vulnerabilități. Sounds familiar? Noi toți avem momente în care devenim "mean" cu cei din jurul nostru - inclusiv cu cei mai apropiați - pentru că ne lăsăm mânați de frustrări și de starea continuă de nefericire pe care nu vrem să o recunoaștem, darămite să ne-o asumăm.
  5. Terapia este o resursă importantă chiar și pentru cei "mai puternici" dintre noi.
  6. Familia nu înseamnă doar legături de sânge, ci și oameni care apar în viața ta și rămân acolo, iar tu îi simți ca și cum ar fi fost dintotdeauna.
  7. În viață, mai ține și de alegeri, nu doar de noroc. Așa că nu mai pierde timp și energie judecându-i pe alții pentru că "au avut noroc" (lucru pe care îl facem cu toții la un moment dat), concentrează-te mai bine să faci acele alegeri care să te aducă în punctul în care te simți tu bine cu tine și cu viața ta.
  8. În momentele în care "cazi", e musai să ai pe cineva lângă tine gata să te ajute să te ridici, să te scuturi și să o iei de la capăt.

Ce mi-a plăcut mult la Suits:

Costumele, desigur. Ale bărbaților, dar mai ales ținutele femeilor. Doamne, impecabil sunt îmbrăcate Jessica, Donna, Samantha, Rachel, Katrina. Ador femeile puternice care lasă loc și vulnerabilității, cele pentru care a te simți bine cu tine, a te îmbrăca frumos, cu bun gust, chiar și cu riscul de a fi catalogată ca superficială, este un firesc.

Coloana sonoră. Nicio melodie nu este aleasă la întâmplare și absolut toate sunt panaceu pentru urechi. Las mai jos câteva dintre cântece.

Sănătatea mintală. Serialul aduce în discuție un subiect încă tabu în societatea noastră: mersul la psiholog. De altfel, Suits subliniază ideea potrivit căreia chiar și cei care se cred invincibili pot suferi de atacuri de panică, chiar și cei care se cred infailibili își găsesc vindecarea rănilor (și a greșelilor) în procesul terapeutic.

Relațiile interumane. În Suits, niciuna dintre relațiile (de orice tip) dintre personaje nu este perfectă, dar toate sunt reale, vulnerabile, oneste. La fel cum ar trebui să fie și în viață, nu?

Finalul. E unul dintre puținele seriale pe care le-am văzut și al căror final (sau chiar ultim sezon) nu a fost "stricat".

Personajele. Recunosc că nu pot urmări un film sau un serial dacă nu îmi plac actorii și, mai ales, personajele pe care aceștia le reprezintă. Iar casting-ul din Suits, din nou, mi se pare superb: spumos, elegant, real, la granița echilibrată dintre comedie și dramă (ca în viață).

Tu ai văzut Suits?

foto: imdb.com

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡