Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.

Până acum, am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.

În articolul de astăzi, parte a campaniei #MusaideVizitat, te invit să facem împreună un tur al Atelierului IE Clothing.

În interviurile pe care le realizez pentru ralucaharabagiu.com, pun foarte des următoarea întrebare: Moda este privită, nu de puțină lume, ca fiind o toană, o frivolitate căreia nu merită să îi acordăm prea multă atenție…sau bani. Care este, de fapt, rolul hainelor în viața noastră, pe lângă cel de a ne acoperi corpul?.

Mi se pare fascinant cum toate femeile pe care le intervievez aduc un soi de omagiu veșmintelor pe care le poartă. Și asta pentru că, cel puțin după vârsta de 30 de ani, o femeie știe deja cine este, ce o face fericită, are grijă de ea psihic, fizic și emoțional. Or, atunci când ajungi în acest punct cu tine însăți, modul în care te îmbraci nu se mai rezumă la a-ți acoperi corpul în funcție de trenduri sau chiar la întâmplare, ci devine un discurs coerent al poveștii tale către lume, dar și o așezare mai bună în interiorul tău.

Atunci când porți o haină, ea aduce cu sine ore de muncă, de migală, de creație și talent înnăscut, un vis al cuiva, pe care ți-l transferă ție. Am admirat întotdeauna brandurile locale ale căror creații devin pură poezie pe corpul femeii. Asta nu înseamnă, chiar deloc, că e musai să respingem complet fast fashion-ul, ci doar să înclinăm balanța spre mai puțin, dar de o calitate mult mai bună, spre atemporalitatea unei povești mai mult decât spre efemeritatea unui trend.

Este gândul cu care am plecat și ieri de la Atelierul Ie Clothing, unde le-am cunoscut pe cele două gazde - Iulia Ghenea și Emilia Tudoran, fondatoarele brandului.

Și pentru că omul sfințește locul, întotdeauna, mă bucur să îți spun că Iulia și Emilia nu sunt doar antreprenoare de succes, ci și femei calde, cu un respect deosebit pentru tradiții, pentru valorile moștenite din bătrâni, pentru munca lor și, deci, pentru rezultatul final care ajunge la cliente.

Hainele și accesoriile

La Ie Clothing, emoția se împletește cu tradiția, dar îmbrățișează prezentul pentru a-ți înnobila ținuta astăzi, mâine, peste ani. Iulia și Emilia, fondatoarele brandului, au această predilecție pentru frumos, precum și respectul pentru tehnicile tradiționale de cusut și brodat, pentru design-ul portului tradițional, hrănite încă din copilărie prin ochii, mâinile, talentul moștenit de la bunicile lor. La toate acestea se adaugă ani de zile de studiu în domeniu și experiență, de muncă și pasiune.

Iar asta se observă, dar mai ales se admiră cu fascinația specifică unui copil care descoperă lumea din jurul lui, în momentul în care privești și atingi hainele sau accesoriile atent lucrate manual: cusături complexe, broderii tradiționale, mărgele sau perle supradimensionate.

Ce mi-a plăcut mie la creațiile Ie Clothing este tocmai versatilitatea bluzelor și a accesoriilor. Un brâu, de exemplu, poate fi purtat și pe post de guler, o fotă (ca superbitatea din poza de mai jos) va scoate din anonimat o ținută basic de zi cu zi - jeanși simpli sau o pereche de pantaloni negri și o cămasă albă, un colier / un guler pus în geantă de dimineață te va scoate din impas, seara, când trebuie să fugi la un eveniment direct de la job, o ie lucrata manual, de asemenea, poate fi combinată cu jeanși simpli sau cu o pereche de pantaloni negri.

Cât despre ținutele create special pentru mirese, ei bine, aici totul se transformă efectiv într-o poveste.

Atelierul Ie Clothing

Dacă nu ești la prima vizită pe blog, știi deja că sunt o details aficionada. Atunci când pășesc într-un loc nou, transform o vizită aparent banală într-o experiență senzorială completă: ador să aud parchetul vechi care scârțâie sub greutatea pașilor mei, privirea să îmi fie răsfățată de candelabre ori alte obiecte cu poveste (așa cum este cazul celor două covoare din atelierul Ie Clothing lucrate de către bunica Iuliei și cea a Emiliei), mirosul încăperii, muzica, tavanul înalt, ușile masive, lumina naturală care pătrunde cu nesaț prin ferestrele mari și până la paharul în care bei apă.

Atelierul Ie Clothing este fără nicio îndoială un loc #MusaideVizitat.

Poți admira - și cumpăra - creații splendide semnate IE Clothing:

  • pe site - ie-clothing.ro
  • Instagram
  • Facebook
  • dar eu îți recomand să ajungi la atelierul din Strada Cercului, nr 18, pentru a te bucura de o experiență senzorială completă. Creațiile IE Clothing trebuie văzute și atinse pentru a putea înțelege cu adevărat cât sunt de speciale, câtă muncă, dăruire, pasiune, talent sunt necesare pentru a ajunge de la tipar la rezultatul final.

Showroom-ul IE Clothing, acum Zestal, poate fi vizitat la o nouă adresă -Bulevardul Regina Maria 23, București.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡