Știu că există această never-ending story care a reușit să împartă femeile în tabere și potrivit căreia fie aspectul fizic contează, fie este un dat al societății în care trăim.
Pentru mine, o femeie care și-a cam urât corpul de la primele vergeturi - apărute pe la 11 ani - până la 30 de ani, a pune preț sau nu pe modul în care arăți nu are nicio legătură cu standarde "impuse" de reviste ori Social Media, ci mai degrabă este echivalent cu a avea grijă de tine emoțional, fizic și psihic.
Nu caut să am picioare de 1.20, când eu am 1.53 cu totul, nici să arăt ca x tipă, deși mi-ar fi plăcut enorm să am niște sprâncene naturale frumos conturate așa cum au femeile pe care eu le consider frumoase, dar unghiile curățate și vopsite într-un roșu perfect, părul cu acel aspect de clean & healthy, o rochie sau o bluză din materiale delicate, de ce să nu recunosc, sunt detalii care chiar mă fac să mă simt frumoasă.
Despre asta este și interviul realizat alături de Nicoleta Micu, owner Dr. Hair, despre cum un păr nu poate fi frumos dacă nu este sănătos și invers. Principiu pe care, zic eu, îl putem aplica cam la tot și toate în viață. :)

Cine este Nicoleta Micu?
Sunt hairstylist, meserie pe care o practic cu toată iubirea de mai bine de 8 ani, trainer de coafuri speciale și împletituri, și specialist în restructurarea părului (tricolog).
Cum a prins aripi proiectul Dr. Hair?
Dr. Hair are așa o poveste în spate, că nici nu stiu de unde să încep. Am putea scrie scenariul pentru un film.
A apărut numele primul, în toiul unei nopți în care nu puteam să dorm. Mă tot gândeam la dorința mea de a vorbi altfel despre meseria mea, de a explica ceea ce fac și ceea ce îmi doresc să transmit cu adevărat oamenilor.
Pentru că hairstylist, din punctul meu de vedere, este un termen mult prea general pentru ce înseamnă cu adevărat această meserie și nivelul la care poți ajunge cu ea. Și brusc mi-a venit acest nume în minte. Și am zis da, ăsta este! L-am notat pe o hârtie și a doua zi am început să îl construiesc. A fost nevoie de doi ani pentru a transforma acest vis în realitate.
2 ani plini cu multe încercări, mult studiu, multe informații, eșecuri, experiențe până când denumirea de DR. HAIR a prins contur, în primul rând în capul meu și mai apoi în percepția oamenilor. După 3 sau 4 încercări eșuate de a deschide salonul meu, efectiv renunțasem.

Eram pe set, în timpul filmărilor de la One True Singer, după o lună și jumătate de la începerea proiectului, afundată total în muncă și lipsită de orice fel de intenție de a mai încerca ceva, atât personal cât și profesional, epuizată și fizic, și psihic de tot ce se întâmplase în ultimii ani. Dintr-o pură întâmplare, l-am cunoscut pe bărbatul care avea să devină soțul meu, omul lângă care îmi voi petrece tot restul vieții, și partenerul meu de business.
2 pasionați până la obsesie de meseriile lor, 2 personalități puternice, 2 oameni cu aspirații și perspective foarte mari - care i-au determinat pe alții să spună că suntem nebuni - 2 oameni cu o cantitate de iubire imensă, 2 încăpățânați și, în același timp, o uniune perfectă.

După o lună de relație, el mi-a spus: tu trebuie să ai salonul tău, tu nu poți așa. Tu nu poți să faci tot ceea ce ești menită să faci, în business-ul altui om. Mi-a redat dorința de a realiza acest lucru spunându-mi, în fiecare zi, că asta trebuie să fac. Așa am început să căutăm locații.
2 luni mai târziu, Dr.Hair era un vis îndeplinit și fizic. Menționez că aceste 2 luni au fost cât 2 ani pentru noi, dar asta este o altă poveste pe care, poate, la un moment dat, o voi povesti. Poate...
Dr. Hair nu este un simplu salon, ci propune clientelor care îi trec pragul o abordare holistică a îngrijirii părului. Povestește-mi, te rog, mai multe despre asta.
Așa este, este un salon destinat exclusiv părului și orientat pe restructurarea și regenerarea acestuia.
Propunem clientelor un program de restructurare personalizat, format dintr-o consultație cu tricoscopul (camera microscopică care mărește de 1000 de ori) și o analiză amănunțită atât a scalpului, cât și a firelor de păr.
Momentan, avem 3 terapii specializate pe restructurarea și creșterea părului:
- laserul de intensitate scăzută;
- terapia cu microneedling;
- tratamentul de reconstrucție pe lungimea firului de păr;
- diverse proceduri pentru rezolvarea altor probleme legate de scalp și păr, inclusiv partea de beauty (vopsit, tuns, coafat).
Iar ca să răspund la partea cu abordarea holistică, da, folosim exclusiv produse organice și extracte din uleiuri esențiale.

Am ajuns anul trecut, prin toamnă, pentru un tratament - eu având probleme mari cu căderea părului la acel moment - și trebuie să recunosc că, deși a fost ceva one time (încerc să ajung din nou curând :D), părul meu și-a revenit. Nu doar că nu a mai căzut în cantități industriale, dar și-a îmbunătățit semnificativ și textura. Te rog să îmi spui mai multe despre acest tratament.
Tratamentul pe care l-ai făcut tu, împreună cu consultația cu tricoscopul, este tratamentul de reconstrucție pe lungime, cel pe care l-am menționat mai sus. Este un tratament organic de reconstrucție, și reprezintă un pas esențial în procesul de restructurare al părului.
Pentru a putea restructura părul și a stimula creșterea unor fire noi de păr, este nevoie, în primul rând, să avem grijă de cele pe care deja le avem. Este aceeași situație și în cazul căderii abundente.
Acest tratament ne oferă, în plus, pe toată perioada procesului, schimbarea reală a părului, pe care o vedem atât la textura părului, cât și la structură, culoare și rezistență.
Tratamentul rebuilding repară lanțurile de keratină din interiorul fibrei de păr și furnizează aminoacizi cuticulei și cortexului.
Este un tratament intensiv care restabilește componentele lipidice ale părului, prin crearea unui strat protector în jurul cuticulei pentru a-l proteja de agresiunile chimice, termice sau mecanice crescând astfel structura, elasticitatea și rezistența.
Utilizarea plăcii cu infraroșu în cadrul tratamentului ajută la micronizare și o penetrare îmbunătățită a ingredientelor active în interiorul fibrei de păr.

Și dacă tot am amintit de vizita mea la Dr. Hair, nu pot, efectiv nu pot să nu menționez de masajul capilar pe care mi l-a făcut Andreea. Câte fete ai în echipă și care este aportul fiecăreia în transformarea unei simple vizite la salon într-o adevărată experiență pentru cliente?
Avem 3 fete în echipă. Fiecare are un rol esențial în acest salon. Îmi place să spun că fiecare reprezintă o parte din acel loc, și asta pentru că două dintre fete au fost alături de noi de la prima pensulă pusă pe perete.
Irina Liferi este managerul nostru și omul care știe tot și de toate. Ea se ocupă de partea administrativă, de managementul echipei și al locului propriu-zis. Practic, e un fel de suflet rațional al salonului Dr. Hair.
Andreea Ilie este, după cum ai spus și tu, experta în masaj :)). Și hairstylist, unul foarte talentat și ambițios. Bunătatea și căldura ei umplu acest loc cu iubire și dăruire.
Mihaela Stratulat este omul nostru de bază pe zona de terapii de restructurare, un cosmetolog cu o experiență vastă în domeniu, cu foarte multe rezultate de succes la activ în restructurarea părului și cu un know-how greu de comparat. Ea se ocupă de microneedling și ajută femeile să aibă un păr sănătos și des.
Eu. Chiar fac parte din echipă. În timpul programului, sunt hairstylist și tricolog - sunt tare mândră și fericită să am așa colege de lucru - iar în afara programului, sunt business owner (un alt full time job).
Care este legătura dintre un păr frumos și sănătos și starea noastră de bine?
Este o legătura foarte mare, iar fiecare parte din acest sistem este indispensabilă.
În primul rând, un păr nu poate fi frumos dacă nu este sănătos și invers. Iar starea noastră de bine ca femei chiar este dată de felul în care ne simțim și arătăm, implicit de felul în care arată părul nostru. Poți să confirmi, cred, și tu asta.
Cum sunt femeile care ajung la Dr. Hair?
Minunate. Și aici o săp fiu puțin subiectivă, pentru că mie îmi place să spun că am cele mai tari și frumoase cliente.
Sunt femei de succes, cu realizări și personale, și profesionale, care pe mine mă inspiră, de la care învăț foarte multe lucruri și care sunt un exemplu de disciplină și consecvență în ceea ce privește îngrijirea părului.
De sărbători, ați promovat ediția voastră limitată de scrunchies. Mi-am amintit cu această ocazie de o scenă din SATC în care Carrie îi explică lui Burger că o femeie din NY nu ar purta în veci, în public, un astfel de accesoriu în păr. Care sunt, de fapt, beneficiile unui scrunchie și din ce materiale poate fi acesta confecționat?
Aceste scrunchies pot fi din mătase, tafta și catifea. Au multe beneficii pentru că, înainte de toate, nu deteriorează firul de păr datorită materialelor moi din care sunt realizate. În plus, cele pe care le comercializăm sunt producție proprie și sunt cusute astfel încât să nu agațe părul.
Eu le-am conceput pornind de la o nevoie personală: pierd toate elasticele de păr, iar astea sunt atât de frumoase, că pot fi purtate la mână sau la genți. Astfel, poți avea mereu la îndemână un elastic de păr. Femeile chiar au nevoie de asta.
Mai pot fi folosite și de persoanele care aleg să își prindă părul pe timpul nopții, lucru care nu este tocmai indicat, mai ales dacă este prins foarte strâns.
Elasticele rigide țin foarte tensionată rădăcina firului de păr - de aici vine și durerea de cap după ce ți-ai prins o coadă - aspect care duce în timp la ruperea părului. Aceste scrunchies sunt moi și prind lejer părul noaptea.
Ce femei te inspiră?
Mama mea, în primul rând. Apoi, cum spuneam mai sus, clientele. În general, cred că învăț ceva de la toate femeile din jurul meu.
Îmi place, ador chiar, să urmăresc, să studiez și să citesc despre femeile de succes ale lumii, femeile care s-au făcut remarcate într-un domeniu anume și au excelat.
În principiu, femeile care au reușit să facă din viața lor cel mai frumos dar primit, femei care dau iubire, pasiune și bucurie lumii. Aici intră și cele care au o familie, care sunt mame și sotii. Să fii o femeie, o soție și o mamă integră, o resursă pentru familia ta, asta chiar este o măreție. Pentru mine, acest aspect este foarte important.
Ce înseamnă pentru tine fericirea?
Pentru mine, este acea stare de perfect. Acea stare în care nu mai am nevoie de nimic pentru că am tot, și nu mă refer la material aici. Există foarte multe momente și ipostaze în care simți acea stare de echilibru.
Te simți perfect tu cu tine, cu cel de lângă tine, cu vocația ta.
Este o stare de împlinire, de fericire. Iar eu regăsesc asta în sentimentul de familie. O familie sănătoasă, echilibrată și unită.
Pentru mine, acasă este resursa.
