Am auzit încă de anul trecut că e musai să ajung la salonul Oanei Marica, situat foarte aproape de Parcul Herăstrău. Cumva nu s-au aliniat planetele până în urmă cu trei săptămâni, dar mă bucur tare că am vizitat-o și cunoscut-o pe Oana, owner Oana Marica Beauty Studio.

Îmi place tare mult să descopăr nu doar locuri noi și faine, cât mai ales oamenii din spatele poveștii. Și asta pentru că eu chiar cred că ei sunt cei care "sfințesc locul". Recunosc că nu știam nimic despre Oana, nici despre saloanele ei, căci acesta nu este primul pe care îl deține, experiența ei în domeniu se întinde pe mai bine de 10 ani.

Așadar, am mers la întâlnire fără nicio așteptare, doar cu ce auzisem și cu niște imagini văzute pe contul de Instagram rămase imprimate pe retină. Ei bine, Oana este, pe lângă frumoasă de pică, o femeie foarte cool, asumată, care nu încearcă nicio secundă să pară ceva ce nu este. Or, aceasta este o calitate pe care eu o apreciez foarte tare.

Am povestit cu Oana despre începuturile ei ca model internațional și despre cum experiența trăită în adolescență a reprezentat baza pe care și-a clădit mai apoi business-ul în domeniul beauty, de la valori și învățăminte faine până la trăiri mai puțin plăcute. Dar Oana și-a luat din fiecare ce avea nevoie, fie că a călit-o sau că a motivat-o.

Când am ajuns la discuția despre Oana Marica Beauty Studio, din nou, nu am avut niciun moment senzația că a mea gazdă încearcă în fel și chip să cosmetizeze inutil povestea, nu am simțit în nicio clipă că Oana vorbește despre salon ca și cum nu ar mai exista altul mai bun în București, dar ce s-a întâmplat, în schimb, a fost ca ea să se refere, și nu doar o dată, la acest salon ca la "casa" ei.

Și despre asta vreau să îți scriu mai jos pentru că, sper că știi deja, eu sunt o details aficionada.

  1. Salonul este foarte spațios și luminos, două aspecte esențiale pentru mine. Și asta pentru că sunt o fire anxioasă, nu pentru că sunt vreo snoabă superficială. Spațiile aerisite și în care pătrunde cu nesaț soarele sunt preferatele mele.

2.  Apoi, plantele verzi sunt detaliul care transformă orice casă în acasă și creează, în cazul salonului, un loc cozy, în care chiar simți că te relaxezi.

3. Culorile vii (nuanțe de roz, verde, auriu) îți schimbă mood-ul de îndată ce treci pragul salonului.

4. Oana are o atenție deosebită la detalii:

  • la baie, sunt puse la dispoziția clientelor prosoape din material textil (tot în ideea de a te simți "ca acasă");
  • pentru serviciile de hair sunt utilizate produse Balmain (pe care le puteți găsi doar aici);

  • în tratamentele de beauty sunt folosite produse bio made in France și - wait for it - care sunt păstrate în fiole din sticlă și utilizate exclusiv pentru fiecare clientă. Adică, nu există o sticlă / un tub de plastic desfăcut acum și folosit tot anul, ci fiecărei cliente îi este dedicat un set de fiole care sunt deschise și utilizate complet în cadrul respectivului tratament. Și atât!

  • este singurul salon de beauty în care am văzut următorul gen de colaborare. Poți achiziționa HAINE made in RO create de către brandul Zenon. Eu am pus ochii pe o rochie și pe o jachetă din piele. :)

Apropo de ceva ce tot repet eu pe blog sau pe Instagram, și anume că ador momentele în care transformăm obiceiuri aparent banale în ritualuri care ne schimbă starea de spirit. În acest caz, după ce îți faci unghiile, te tunzi sau te bucuri de un tratament facial, ai posibilitatea să faci și niște smart&fast shopping. Unde mai pui că susții un business local cu ocazia asta. :)

  • am apreciat că există în interiorul salonului un spațiu destinat serviciului de pedichiură. Mi se pare un super plus atât pentru cliente, cât și pentru angajate.

Din păcate, nu am avut timp să rămân și la un moment de răsfăț, dar i-am promis Oanei că mă întorc pentru un tuns (am un fix cu tunsoarea perfect dreaptă, aparent o treabă extrem de greu de executat, așa că e musai să merg într-un salon BUN). Așadar, mai revin cu povești și impresii despre Oana Marica Beauty Studio.

Mai multe informații despre salon puteți citi pe site, dar și pe contul de Instagram. Btw, nu este un salon destinat exclusiv femeilor, ci se adresează inclusiv bărbaților și copiilor.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡