Nu, nu sugerez că ar trebui să stai numai cu gura până la urechi și nici că ar fi normal să îți ascunzi sub preș emoțiile negative, dar fie că rezonezi cu metoda pașilor mici, fie că ești adepta unei schimbări din temelii, cert este că fericirea mai ține și de alegeri, nu doar de noroc.

Cele de mai jos nu sunt niște revelații, sunt doar lucruri testate de mine și care, cel puțin în cazul meu, funcționează. Vorba lui Charlotte din Sex and the City despre fericirea în relații – pe care o putem extinde și când vine vorba despre relația cu noi înșine – Well, not all day every day but yes, every day. Cam așa sunt și eu. Nu sunt toată un zâmbet în fiecare zi, de dimineața până seara, dar mă simt fericită zilnic. Nu a fost un proces deloc ușor, ba din contră!

💃Dansează, dansează, dansează

Dance like nobody’s watching zice o vorbă. Cam asta fac zilnic cel puțin o oră. Dacă sunt anxioasă, chiar mai mult decât atât. Muzica mă relaxează teribil de tare, iar dansul este o modalitate distractivă de a face puțină mișcare. Și iată cum poți împușca doi iepuri dintr-un foc. Dacă lucrezi de acasă în perioada asta, încearcă să faci scurte pauze și să dansezi. Este puțin probabil să nu ți se schimbe starea de spirit!

Iată un playlist care te-ar putea binedispune chiar și în zilele mai puțin plăcute.

Happy – Pharrell Williams

Can’t stop the feeling – Justin Timberlake

Cheap Thrills – Sia

Unstoppable – Sia

Bird set free – Sia

What is love – Haddaway

Shape of You – Ed Sheeran

Prayer In C (Robin Schulz Remix) – Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz

💇🏻 Nu mai amâna programarea la salon

De puține lucruri sunt așa de sigură cum sunt de modul în care îți schimbă în BINE starea de spirit o vizită la salon. Indiferent că mergi să îți faci unghiile, să te epilezi, să te tunzi / vopsești, la masaj sau pentru un tratament facial, ieși de acolo o alta persoană. Uneori și la propriu, și la figurat. 🙂 M-am încăpățânat vreo 10-12 ani să nu mă mai vopsesc, să nu îmi mai fac vreo schimbare notabilă la podoaba capilară. Și rău am făcut! Luna trecută, m-am vopsit (o nuanță apropiată de cea naturală) și mi-am făcut breton. Îți zic, a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut pentru mine în ultima vreme. Nu spun că asta funcționează pentru toată lumea, nu e musai să rezonezi 100% cu fiecare pas pe care îl menționez în articol, dar dacă te pune pe gânduri măcar puțin, atunci, rândurile astea și-au făcut treaba.

🧘🏽 Fă-ți timp doar pentru tine

Una dintre revelațiile vieții mele este că nu mai glorific DELOC muncitul ăsta continuu și sacrificatul la nesfârșit pentru toți cei din jur. Dacă îți faci timp doar pentru tine NU înseamnă că ești egoistă, că nu îți place jobul tău sau că nu îți iubești familia și prietenele. Ci că ai ajuns într-un punct în care te cunoști atât de bine (al naibii de greu să reușești treaba asta!) încât timpul pe care îl petreci doar cu tine devine un must.

Citește, vezi seriale sau filme, reia seriale sau filme care ți-au plăcut mult (de exemplu, eu m-aș putea uita la nesfârșit la Sex and The City – serialul și cele două filme, la The Intern, la Eat, Pray, Love sau Doi bărbați și jumătate), dormi, ascultă muzică. Orice te face să te relaxezi, să te deconectezi puțin de la ce este în jurul tău.

🏃‍♀️ Fă mișcare

Mi-au luat vreo 30 de ani ca să înțeleg cu adevărat importanța mișcării pentru fizic, dar mai ales pentru psihic. Așa că nu mai las să treacă nicio zi fără să alerg, să dansez, să fac yoga sau exerciții, să mă plimb. Nu îmi este întotdeauna ușor, sunt și zile în care trebuie să trag de mine, în care mă încurajez de una singură și mă gândesc la cât de bine mă voi simți după ce alerg alea 30 de minute sau, din contră, la cât de rău mă simțeam și cât de anxioasă eram când orice tip de mișcare lipsea cu desăvârșire din viața mea.

🥗 Mănâncă mai sănătos

Mănâncă puțin și bun. Când îți hrănești corpul, ai grijă să îți hrănești și sufletul. În ultimii 4 ani, am început să fac pași mici, dar siguri în această direcție. Nu slăbitul a fost principala motivație, ci dorința de a mă simți bine cu mine. Așa am descoperit că, în ceea ce mă privește, modul în care mănânc are o strânsă legătură cu starea mea de spirit. Recunosc, m-a ajutat mult și anul petrecut în Franța, unde mi-am schimbat destul de mult gusturile și obiceiurile alimentare. Dar sunt destul de sigură că nu este musai nevoie să te muți în altă țară pentru a descoperi ce alimente te fac să te simți bine inside and out.

🙏🏻 Fii recunoscătoare

Am mai spus-o și o repet pentru că este un adevăr: când reușești să te așezi mai bine în tine, să traiești (mai) în tihnă și să te bucuri, dar mai ales să fii recunoscătoare, lucrurile se întâmplă în favoarea ta. Iar în momentele mai puțin bune, recunoștința te va ajuta enorm să te pui pe picioare.

💌 Spune (mai) des ‘TE IUBESC’

Partenerului, copilului, părinților, fraților / surorilor, prietenelor, cui simți tu, dar spune-o! O prietenă de-ale mele îmi scrie aproape zilnic pe WhatsApp: Bună dimineața, te iubesc!. Îți zic, altfel începi ziua când dai cu ochii de un mesaj ca ăsta.

🤳 Fă-ți des curat pe Instagram și Facebook

Chiar vorbeam cu cineva săptămâna trecută despre modul în care Social Media te poate influența pozitiv sau negativ. Nu da follow unor conturi doar din curtoazie, ci încearcă să ai în feed doar acele conturi care te motivează, care te inspiră, care te binedispun. În fond, despre asta ar trebui să fie SM. valerialipovetsky are un astfel de cont. 🙂

🥂 Întâlnește-te cu prietenele tale

Nu sunt o împătimită a cărților sau a clipurilor motivaționale, dar experiența personală mi-a confirmat de nenumărate ori că oamenii pe care ALEGEM să îi pastrăm în viața noastră, well, să zicem că devin parte din noi. Și atunci, este esențial să alegem bine.

Fă-ți timp să îți suni prietenele, să le dai un mesaj, să te întâlnești cu ele. Nu știu alte persoane cum sunt, dar eu NU vreau să-mi trăiesc viața fără prietenele mele, fără niște oameni smart, inspiraționali, buni și forever in love with life. Chiar nu!

Mai poți citi:

Arta de a trăi conștient

Bianca Popescu, despre arta de a trăi frumos

Mara Coman, Editor-in-Chief Harper’s Bazaar, o pledoarie pentru frumos

Anca Lungu: Avem nevoie de un scop pentru ca viata noastra sa capete sens

Andreea Banita-Maitre Fleuriste: pentru mine, autenticitatea unei mirese este cel mai valoros lucru

Dana Chels: scurta lectie despre bun gust…si simt

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡