Deși ești încă micuță, cred că ți-ai dat cumva seama că nu suntem părinții perfecți, că mai facem și greșeli, că nu suntem mereu cei mai haioși și că uneori devenim chiar enervanți. Dar sper că simți deja cât ești de iubită și că știi cât ne străduim să fim părinții de care ai nevoie.

Ritei,

Fii sănătoasă. Este un dar de care sperăm să te bucuri în fiecare zi, să-l prețuiești și să fii recunoscătoare pentru el.

Bucură-te. Este o alegere. Mama și tata te vor învăța să te bucuri de lucruri simple: îmbrățișarea noastră, pupatul apăsat și prea umed al Ronei pe fruntea ta mică, vizionatul unuia dintre videoclipurile tale preferate, vizita unei persoane dragi, o zi însorită, serile cu povești despre super eroi și frumusețile lumii, călătorii, prima ciocolată. Când vei crește, vei decide singură care vor fi sursele bucuriei tale. Oricare ar fi ele, nu uita niciodată să te bucuri cu tot sufletul, să râzi în hohote, cu lacrimi, până te doare burta.

Fii liberă. Să fii cine simți și îți dorești. Atât timp cât fericirea ta nu face rău altuia, traiește (nu doar exista!) după propriile credințe și valori. Nu te compara cu alții, nu ține cont de regulile impuse de societate. Fii liberă!

Fii un om bun. Nu există altă cale. Încearcă să nu rănești, judecă pe cât de puțin posibil, nu discrimina și niciodată, dar niciodată, nu urî: pe nimeni și nimic.

Iubește. Începe cu tine însăți. De aici pornește totul, fiecare relație de prietenie sau iubire va fi influențată de ceea ce simți pentru tine. Iubește oamenii – indiferent de culoare, credință, orientare sexuală, condiție financiară – iubește natura, animalele, dar mai ales viața.

Fii tristă. Viața este un roller coaster, așa își creează ea echilibrul – într-un amalgam de bune și rele. Este perfect firesc să fii tristă, să plângi, să te revolți, să și înjuri uneori. Apoi, adu-ți aminte de punctul 2 din listă!

Credința. Te va ajuta în momente grele și bune deopotrivă. Dar caut-o în sufletul tău! Doar acolo îi este locul, nu o vei găsi în biserică sau cărți, în vorbele preoților sau ale profesorului de religie. Păstreaz-o în sufletul tău!

Pasiune. Fă-i loc în fiecare colțisor al vieții tale.

Frumusețe. Citește mult, mănâncă puțin și bun, plimbă-te, descoperă locuri și oameni, pune-ți dorințe, răzgândește-te, inspiră-te, apoi păstrează doar ce e potrivit pentru tine, creează-ți propriul stil vestimentar, fii feminină, dar echilibrată, ascultă muzică de orice gen, uită-te la filme, mergi la teatru…asta este frumusețea.

Noroc. Ne dorim să ai un dram de noroc, să fii persoana potrivită, la momentul potrivit și timpul potrivit. Dar atunci când nu se va întâmpla, să nu fii dezamăgită. Uneori, ceea ce nu ți se întâmplă este, de fapt, cel mai mare noroc.

Mama și tata

Fotografia a fost realizată de minunata Brîndușa Iacob și e parte din primul shooting al Ritei, pe când avea numai două săptămâni.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡