Nu am avut niciodată o relație extraordinară cu corpul meu, cu atât mai puțin cu tenul. Mai degrabă, ne-am intersectat, de-a lungul anilor, în perioade de love-hate combinate cu altele de nepăsare și ignoranța specifică unei fete tinere care nu vedea (încă) semnele lăsate pe piele de lipsa cremei cu SPF, de absența unei rutine de curățare și îngrijire, și, în fine, de chestiuni de bun simț până la urmă.

Doar că inevitabilul s-a produs și tenul meu a început să își strige nemulțumirile după ani în care l-am chinuit în fel și chip cu produse care i-au făcut mai mult rău decât bine sau după perioade lungi în care l-am neglijat teribil.

Așadar, acneea a revenit, chiar mai agresiv decât vreodată până acum, zona obrajilor s-a transformat într-un deșert, iar aspectul general al tenului mi-a creat frustrări și regretul că nu am înțeles mai devreme că Skin Care chiar înseamnă Self Care, așa cum spune motto-ul platformei de produse cosmetice Skinergist.

Odată ce am încheiat socotelile cu remușcările și am decis că e mai important să fac ceva chiar și începând de acum decât să mă lamentez în ‘vai, ce coșuri am iar’, ‘vai, ce ghinion am avut tocmai eu să nu mă pot lăuda cu un ten de porțelan’, etc., am deschis un alt capitol și implicit o nouă relație cu tenul meu.

Skinergist - Beauty Specialist
Skincare is Selfcare | Cosmetice Coreene | Natural si Vegan | Produse cosmetice eficiente si cu rezultate dovedite clinic | Your Beauty Specialist

Pentru mine, în materie de produse cosmetice, LUX înseamnă următoarele: textură pe care pielea mea să o tolereze (îmi dau seama de la prima utilizare dacă suntem friends or foes), mirosul trebuie să fie unul cât mai light, astfel încât să nu îmi creeze impresia de îmbâcsit, senzația pe care mi-o lasă produsul pe piele e musai să fie una de prospețime, de curat, de lejeritate.

Este ceea ce am simțit când am testat gelul de curățare Day by Day și crema Stay with me, ambele de la Sioris. Senzația delicată pe care mi-au lăsat-o pe piele datorită texturilor care nu încarcă tenul, precum și cea de prospețime și libertate (parfum fin, cu accente suave de citrice, în cazul cremei) mi-au adus aminte de diminețile savurate pe plajele de pe Costa del Sol. Ce m-a impresionat foarte tare la gelul Day by Day este eficiența împotriva nu doar a impurităților (praf, etc.), ci și a machiajului (fond de ten, rimel).

Recunosc că nu m-a lăsat indiferentă nici designul recipientelor, unul clean, dar cu acea atenție la detalii pe care eu o apreciez enorm: ‘The Power In You’, ‘Simply Clean’ sunt două remindere pe care avem nevoie să le vedem mai des.

Dacă nu ai testat încă produse semnate Sioris, e musai să știi că brandul coreean creează formule eficiente, cruelty-free și vegane bazate pe ingrediente naturale și organice. Nu conțin parabeni, parfum artificial sau aditivi.

Tot de la începutul lunii noiembrie, testez și alte două produse cosmetice de care m-am ferit foarte mulți ani tocmai pentru că nu știam să le aleg. Tenul meu este sensibil, ușor iritabil, așa că necesită extrem de multă atenție când vine vorba despre măști și exfoliere. Cum era de așteptat, foloseam produse care îmi iritau pielea extrem de tare, drept care am renunțat complet la acest obicei, de altfel sănătos, de a utiliza mască și de a-mi face gomaj.

Dar cum aproape orice poveste tristă are și un silver lining, iată că mi-au fost recomandate exfoliantul Erase the Past și masca exfoliantă Feed & Roll, ambele de la Veoli Botanica. Nu doar că sunt extrem de gentile cu pielea mea, dar au un efect de curățare și de catifelare to die for. Ce m-a bucurat foarte tare este că exfoliantul Erase the Past a diminuat în mod vizibil petele pigmentare pe care le aveam pe frunte și care deja deveniseră un motiv serios de frustrare.

Produsele cosmetice Veoli Botanica sunt create în Polonia, iar scopul lor principal este acela de a proteja pielea împotriva factorilor externi, de a reconstrui bariera de protecție și de a restabili echilibrul pielii.

În 4 și 5 decembrie, Skinergist împlinește 1 an și își serbează ziua cu reduceri la toate brandurile (cu excepția Geek & Gorgeous)

Din postura omului pățit (am testat aiurea atât de multe produse care mi-au făcut mai mult rău decât bine pornind de la textură până la ingrediente, că aproape am dezvoltat o fobie când vine vorba despre aplicat creme sau serumuri pe față), îndrăznesc să îți las un sfat nesolicitat: NU cumpăra produse de beauty doar pentru că le vezi recomandate pe Instagram sau pentru că știi că îi priesc prietenei tale, ci apelează la un specialist care îți va spune de ce produse are nevoie tenul tău (diferit de al altora). Pe site-ul www.skinergist.com, de exemplu, poți beneficia de serviciul Skin Helper pentru a te lămuri în privința rutinei de îngrijire a tenului. Sau poți trimite un mail cu întrebările tale pe adresa contact@skinergist.com.

Mai poți citi:

Maria Ianuș, antreprenoare: îndemnul Skinergist este să ne „întoarcem” la noi, la rutinele noastre de îngrijire, și să ne acordăm mai multă atenție și iubire

5 lecții desprinse în urma experienței Recherche Biologique și a tratamentului Restructurant et Lissant

Biologique Recherche, o lecție despre tradiție, excelență și savoir-faire

Despre ingrijirea tenului cu Anca Ciorogar, medic dermatolog

Dana Chels: scurta lectie despre bun gust…si simt

Anca Lungu: Avem nevoie de un scop pentru ca viata noastra sa capete sens

Dariana Rădulescu: Crema cu SPF este foarte importantă. Eu o folosesc tot timpul anului pentru că îmi doresc să îmbătrânesc frumos

Pentru mai multe povești despre oameni inspiraționali și locuri faine, despre mine, mă poți urmări și pe Instagram.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡