Mi-a luat multă vreme să descopăr cât de tare iubesc momentele pe care le petrec cu mine însămi. Ani la rând mi-a fost efectiv groază să nu fiu înconjurată de prieteni, să rămân singură sau, în fine, printre oameni pe care nu îi cunosc. Dacă mă întrebai acum 2 ani la ce eveniment am fost ultima dată, răspunsul ar fi fost, desigur, la unul pentru care am lucrat, deci în calitate de organizator, nu de invitat.

În mintea mea se întâmplau două lucruri: mă copleșea sentimentul de abandon (cum adică să nu vrea cineva să stea nonstop cu mine), trăiam cu o permanentă nesiguranță care îmi șoptea întruna: ce să cauți tu acolo? nu te vei integra. te vei face de rușine.

Așadar, spuneam NU răspicat la orice invitație care se ivea. Până când am decis să lupt cu demonii mei și să îmi permit luxul de a participa la acele evenimente menite să îmi hrănească apetitul pentru frumos și fain.

Iar workshop-urile organizate de Adina Filculescu se înscriu în rândul preferatelor mele. Marele câștig al acestor experiențe a fost confirmarea a ceva ce simțeam deja, dar cumva nu puteam să (îmi) spun: ADOR să petrec timp cu mine, ADOR să întâlnesc oameni NOI, ADOR să fac lucruri pentru prima dată.

Adina este una dintre femeile mele favorite din online, dar mai ales din real life. Este, și afirm asta fără vreo urmă de răsfăț sau exagerare, de o eleganță atât de firească și de effortless chic, că îți vine să o admiri cu ochii mari și sufletul larg deschis. Are mult, mult bun gust și bun simț, iar când vorbește, fața i se luminează toată, pentru că e printre puținii oameni care zâmbesc și cu inima, nu doar cu fața.

Așadar, atunci când merg la unul dintre workshop-urile ei, o fac și pentru că prezența ei mă inspiră, pentru că nu există dată în care să ne vedem, iar eu să nu aflu ceva nou de la ea. Este genul de femeie care nu epatează în modul clasic al termenului, dar pe a cărei simplitate rafinată este imposibil să ți-o mai scoți din minte odată ce ai văzut-o și admirat-o.


Apoi, la fel cum clasele de dans ale splendidei Andreea Tocitu nu sunt banale ore de teorie și practică, cursurile florale ale Adinei nu se limitează doar la hai să realizăm și noi un aranjament floral.

Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, ci doar să te înscrii la unul dintre cele două workshop-uri pe care Adina le organizează în luna decembrie. Sau chiar la ambele! Un cadou pe care să ți-l faci singură, la final de an, când ești recunoscătoare pentru tot ceea ce ai reușit și (îți) privești cu blândețe și acceptare eșecurile.

Galeria enRose devine cadrul magic al sărbătorilor de iarnă cu două workshop-uri florale: Caruselul Dorințelor (miercuri, 7 decembrie 2022, de la ora 18:00) și Nordic Tales – Coronițe de Crăciun (miercuri, 15 decembrie 2022, de la ora 18:00).

În cadrul workshop-ului din 7 decembrie, vei realiza un aranjament cu brad natural, centrat în jurul unei veritabile cutiuțe muzicale, care să îți rămână amintire. Aranjamentul este rezistent și te vei bucura de el pe parcursul lunii decembrie.

foto: enRose

La cursul din 15 decembrie, vei afla cum abordăm partea de estetică (Nordic Aesthetics) în decorațiunile de Crăciun. Această parte va include și o prezentare vizuală cu modele de inspirație, cât și o parte demonstrativă live a unei coronițe de Crăciun. În a doua parte a workshop-ului, vei realiza propria coroniță florală, sub îndrumarea Adinei.

foto: enRose

Floraiku, cel mai recent workshop enRose la care am participat, mi-a oferit 3 ore de zen și minimalism. Am realizat un aranjament floral delicat, cu două dintre florile mele preferate - anemona și ranunculus - într-un bol splendid, folosind ca suport kenzanul (da, nici eu nu auzisem până acum de el, noroc cu Adina :D).

Dacă totuși nu reușești să ajungi la cele două workshop-uri din luna decembrie, îți recomand să îți oferi cadou un astfel de curs în 2023. Sau poate achiziționezi un voucher cadou pentru mama ta, sora, o prietenă. Voucherul poate fi personalizat cu mesajul tău, iar livrarea lui către destinatar este gratuită în București. Există și varianta expedierii online a gift cardului, în format digital. Oricare dintre cele două îi va asigura o experiență florală, senzorială și creativă. Ai toate informațiile aici. ps: Voucher-ul are valabilitate de 1 an, așadar persoana căreia i-l oferi poate să aleagă la ce workshop vrea să participe.

Tot de pe site-ul enrose.ro poți comanda și aranjamente florale sau coronițe de Crăciun pentru tine sau o persoană apropiată.

Ps: Galeria enRose este unul dintre locurile mele preferate din București, drept care l-am inclus în Categoria Musai de Vizitat.

foto: Desene cu lumină

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡