Unde bem cafeaua în București?

Povestesc des pe contul meu de Instagram despre locurile unde îmi place să îmi beau cafeaua, unde îmi organizez întâlnirile, unde merg și cu Rita uneori, dar mi-am dat seama că nu le-am curatoriat și într-un articol pe blog.

Așa cum în Campania Musai de Vizitat, pe care o desfășor alături de Ioana Buru, vă prezint locuri din București unde experiența este the operative word, dincolo de conceptul de shopping sau cel de a beneficia de un serviciu, în aceeași manieră percep și ideea de a merge "la o cafea".

Sunt efectiv îndrăgostită de business-urile mici, unde parcă vezi "sufletul" owner-ului în fiecare detaliu al locației: de la modul în care este amenajată, la cum ești tratată de către angajați sau chiar de proprietari și până la produsele comercializate, care e musai să fie de calitate.

Când scriu aici sau pe Instagram că îmi place și caut să îmi cizelez constant arta de a trăi frumos, nu sunt doar vorbe aruncate în online pentru niște likes sau vizualizări. Asta este ceea ce simt și trăiesc, un soi de autenticitate fără de care eu nu pot funcționa în acord cu propriile valori. Și dacă mi se pare ceva extrem de trist, ei bine, asta este: să trăiești fals în offline, nu doar în online, să trăiești neasumat, să trăiești doar ca să bifezi, doar pentru a fi "văzută" și validată, și nu pentru că este ceea ce simți și crezi.

Așadar, iată care sunt locurile mele preferate, în București, unde ador să ajung pentru experiența de a savura în tihnă o cafea bună, într-un spațiu cu dichis și oameni faini.

Butter

Ei sunt vecinii mei, deci sunt și puțin subiectivă. :) Măi, îmi place mult de tot conceptul acesta. Au cafea de calitate, produse de patiserie delicioase, este o locație dog friendly, owner-ii sunt genul ăla de oameni cool&chic.

Admir tare bunul-gust cu care este înzestrată cafeneaua, atenția la detalii, mai ales la cele florale (Atelier Interesart, chapeau bas!).

📍Domenii - Al. Constantinescu 43
📍Dorobanți - Calea Dorobanți 32
Mon - Fri: 7:30-18:00
Sat - Sun: 09:00- 18:00

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de RalucaHarabagiu (@ralucaharabagiu)

Ototo (Calea Victoriei)

Ototo are 3 locații în București, dar preferata mea este cea de pe Calea Victoriei. Am povestit deja pe blog despre Ototo (poți citi aici articolul), iar săptămâna viitoare voi ajunge din nou pentru o vizită alături de my dear Buru.

Locul ăsta este o experiență senzorială în sine. La parter, ai cafeneaua chic și o parte dintre brandurile sustenabile din zona de slow care, slow eating, iar etajul este dedicat brandurilor slow living, slow fashion & lifestyle.

Iar angajații sunt super cool. Poate că par superficială, dar sunt anumite detalii pentru care eu am o anume sensibilitate. Apreciez infinit bunul-gust, așa cum îl percep eu, calitatea de a fi original și altfel (fără a te aventura înspre ridicol). Și voi menționa această pasiune a mea fără scuze și justificări.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de RalucaHarabagiu (@ralucaharabagiu)

Mingle

O altă cafenea din București pe care o admir nespus este Mingle. Culmea, și vei înțelege curând de ce am folosit acest termen, este că am ajuns aici de cele mai multe ori cu Rita.

Este un loc splendid, în care poți admira (și achiziționa) porțelanuri de vis în vreme ce îți savurezi cafeaua. Deși Rita și Rori a Feliciei (cu ele ne-am tot văzut la Mingle) s-au jucat, au dansat, au mai și alergat prin cafenea, nu s-a întâmplat o dată să simțim vreo presiune din partea angajaților, să ni se atragă atenția că e posibil ca fetele noastre să spargă ceva expus. Ceea ce mi se pare demn de apreciat.

Să ne înțelegem, nu sunt genul de părinte care se crede îndreptățit să își lase copilul să facă ce vrea, cum vrea în locurile publice. Mi se pare nepoliticos și complet dăunător unui copil care, în fond, este un adult în devenire. Dar în egală măsură, nici nu vreau să am un copil-bibelou, drept care, apreciez locațiile child-friendly.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de RalucaHarabagiu (@ralucaharabagiu)

Eshte

Eshte este o locație sublimă! Mi se pare imposibil să nu te îndrăgostești iremediabil. Așa cum era de așteptat, eu și Buru am înscris Eshte pe lista noastră #musaidevizitat. Poți citi articolul aici.

Așa cum menționam și atunci, țin să punctez și acum: ESHTE este un spațiu unde bunul-gust are o coerență impecabilă. Îți creează un feeling pe care îmi este greu să-l exprim în cuvinte. Cred că este genul acela de sentiment pe care nu ai cum să-l descrii, e musai să îl simți pe propria piele.

Este un vis frumos, drept care te rog, te rog, să îți iei timp și să mergi să-l savurezi în ritmul tău.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de RalucaHarabagiu (@ralucaharabagiu)

BoilerXGuido

Fain tare și la BoilerXGuido. Din nou, sunt puțin subiectivă pentru că este o locație care a fost decorată cu aranjamente florale realizate de my dear Adina Filculescu, owner enRose.

Dar și dincolo de acest aspect, îmi place cafeneaua, again, pentru cafeaua de calitate, echipa din locație, designul de bun-gust, vibe-ul per ansamblu.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de RalucaHarabagiu (@ralucaharabagiu)

APARTERRE

O recomandare ceva mai atipică decât restul, dar pe care nu pot să nu o includ în articol este Aparterre. Am ajuns aici cu Buru și ne-a plăcut mult amândurora. Este o oază de bun-gust din toate punctele de vedere: design, piese comercializate, echipa, terasa unde poți, printre altele, să enjoy your coffee.

E musai să ajungi măcar o dată la Aparterre. Este to die for efectiv!

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de RalucaHarabagiu (@ralucaharabagiu)

Velocita, America House

Velocita, locația din incinta America House, este deschisă recent, dar am ajuns deja de vreo 4-5 ori. Îmi place mult că este relativ aproape de unde locuiesc, îmi este foarte la îndemână să organizez întâlniri aici, am mers și cu Rita, pentru că au o înghețată nu doar delicioasă, ci și de calitate, organizează diverse evenimente și activități pentru copii (în weekend).

Chiar este o cafenea faină despre care o să mai povestesc aici sau pe Instagram. Până atunci, te rog să mergi și să te bucuri de înghețată, cafea, atmosferă, toate la superlativ.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de RalucaHarabagiu (@ralucaharabagiu)

Sper că te-am convins să ajungi la cel puțin una dintre cafenelele din articolul de astăzi (deși sper să acorzi șanse egale fiecăreia dintre ele). Și de câte ori simți nevoia să ieși la o cafea, la o întâlnire, la o înghețată sau o prăjitură, te rog să prioritizezi business-urile mici, locale, cu dichis. Îți promit că vei trăi o experiență minunată.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡