Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

OTOTO Store, sustenabilitatea ca stil de viață

OTOTO, universul splendid al unor branduri slow & sustainable & ethical.

OTOTO Store, sustenabilitatea ca stil de viață
OTOTO Victoriei, etaj 2, Sustainable lifestyle sector

Aveam în plan (și încă avem) cu prietena mea, Ioana Buru (Desene cu lumină), să mergem împreună la OTOTO, pentru că este clar un loc din București #MusaideVizitat, doar că Universul a avut alt program pentru mine.

Drept care, am ajuns ieri la OTOTO Victoriei, unde am stat la povești cu artista Maria Paltin. Tot aici, le-am cunoscut personal pe Constanța și Raluca, două tipe extrem (îți zic, extrem) de cool și de faine care sunt parte din echipa OTOTO.

Nu eram la prima vizită, dar era pentru întâia oară când îmi explica cineva mai pe îndelete care e farmecul acestui loc. Și aici nu mă refer doar la designul chic with a twist al locației - care include și o cafenea, unde am băut cel mai delicios cappuccino cuuuuuu lapte de mazăre (pampam).

Vorbesc, mai degrabă, despre brandurile prezente pe rafturile și umerașele din incinta OTOTO, atent curatoriate, în acord cu valori și principii care ar trebui să fie îmbrățișate de fiecare dintre noi sub forma unui stil de viață armonios.

De-a lungul plimbării noastre printre haine, accesorii, cărți, produse de îngrijire, am ascultat-o pe Raluca vorbind cu așa o pasiune și o vădită bucurie în glas pentru ceea ce reușește să facă aici, la OTOTO, alături de colegii ei.

Nu se limitează doar la a fi in charge de un business, ci vorbim despre o reală vocație, de un scop în sine, acela de a fi schimbarea pe care vrem toți s-o vedem în lume.

Și de a duce acest mesaj mai departe către ceilalți, dar cu blândețe, cu baby steps, cu înțelegerea fermă că oamenii nu își pot schimba mentalitatea, valorile, obiceiurile peste noapte.

În oglinda de la parter, admirându-mi cerceii creați de Maria Paltin

SLOW FASHION & LIFESTYLE 🧶

Brandurile din secțiunea de Sustainable Fashion & Lifestyle sunt, pe cuvânt, la un next level când vorbim despre etică și sustenabilitate. Și ce ador eu chiar mai tare, doar mă știi dacă nu ești la prima vizită pe blog, sunt poveștile care îmbracă fiecare brand / business.

Încălțăminte plant-based, jeanși confecționați din materiale 100% reciclate, fără chimicale, astfel încât să nu aducă niciun disconfort mediului înconjurător, genți realizate din prelatele camioanelor, portofele și genți lucrate din piele vegană (inclusiv din mere).

Branduri care vorbesc 100% transparent despre how it's made și where it's made, așa cum este cazul brandului de articole sport, Patagonia.

Alte nume din această sferă a sustainable fashion pe care le poți găsi la OTOTO Victoriei: VEJA, Mud Jeans (circular denim), ARMEDANGELS, Brava Fabrics, Dawn Denim, FREITAG.

SLOW LIVING 🧘

Ei bine, articolele expuse în "Yoga Corner" m-au cucerit iremediabil. Hainele sunt to diiiiieee for, nu doar de o calitate ireproșabilă și confecționate etic și sustenabil. SUAV, NALU, Oy surf sunt doar câteva dintre brandurile expuse.

Covorașele Loop Yoga și Manduka Yoga sunt, din câte am auzit, unele dintre cele mai bune de pe piață.

Ce m-a bucurat tare este că Raluca a abordat cu un firesc dezarmant (așa cum ar trebui să se și întâmple) un subiect care, din păcate, în societatea noastră este încă tabu: intimitatea feminină.

Ei bine, la OTOTO Victoriei, poți achiziționa, printre altele, și bile Kegel și cupe vaginale.

Hai ca singura rușine pe care o avem în interiorul nostru să fie legată de ură, de invidie, de răutate. Altfel, nimic din ceea ce este firesc, ne face bine nouă și nu face rău altuia să nu ne mai pară a fi tabu.

Și pentru că am menționat încă din titlul acestui articol că la OTOTO Store, sustenabilitatea este un stil de viață, află că în incinta locației nu doar că se comercializează diverse, se bea cafea, se mănâncă o prăjitură, dar se și organizează multe activități. Desigur, tot pe ideea de slow & fine living.

Puteți urmări Contul de Instagram OTOTO pentru a afla când se țin clasele de yoga sau diferite ateliere.

Georgiana Buta și Alexandra Negulescu, pe care le urmăresc și eu pe Instagram, au ținut / țin clase de yoga la OTOTO Victoriei. De altfel, în ultimele două săptămâni, am participat la clase de yoga online ale Georgianei și am rezonat 100% cu ceea ce predă. Deci, recomand clar!

SLOW CARE 🧖‍♀️

La parter este zona destinată produselor de îngrijire personală. Aici mi-am găsit cea mai bună vopsea de păr, de la Noah (cea din foto de mai jos).

Branduri pe care le găsești la OTOTO din spectrul beauty routines: Nuca Organic, We are Pheonix (al Adei Galeș), MÁDARA Organic Skincare, Deplin, etc.

SLOW EATING 🍝

Un rai al produselor de food plant-based, efectiv un rai, mai ales că mă îndoiesc că există vreun produs pe care să nu îl găsești la OTOTO din categoria "de-ale gurii".

Dintre brandurile care au produsele expuse aici: Vacaju, Rawckers, HARVEST MOON, A•L•T•O Paste Artizanale, Meridian Foods, Turtle - Better Breakfast.

În zona de băuturi, Crama Ferdi, CUPPER Teas și multe alte branduri care împărtășesc aceleași valori și principii etice și sănătoase pentru oameni, animale, mediul înconjurător.

La OTOTO, poți achiziționa inclusiv cărți, stilouri, lumânări parfumate, ochelari de soare, recipiente pentru apă (ps: poți veni cu sticla ta în zona cafenelei și personalul - super cool, de altfel - îți va umple gratuit recipientul cu apă) și cred că orice îți mai trece prin suflet -atât timp cât e slow & sustainable & ethical.

Voi reveni des cu povești și noutăți despre OTOTO aici, dar și pe contul meu de Instagram (mai ales că urmează o serie de evenimente foarte faine în locația din Victoriei). Mai jos, ai menționate toate cele 3 OTOTO din București. Te rog eu, ia-ți timp cu tine și bucură-te de o experiență faină în timp ce desfășori o activitate relativ banală - mersul la cumpărături.

Am scris despre subiectul ăsta într-un alt articol, în care am povestit despre cum m-au învățat pe mine francezii să transform mersul la shopping într-un adevărat ritual.

📌
OTOTO Dorobanti, Calea Dorobanti 239OTOTO Amzei, Mendeleev 5OTOTO Victoriei, Calea Victoriei 153

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați

Mă abonez ♡