Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.
Am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.
În articolul de astăzi, parte a Campaniei #MusaideVizitat, eu și Ioana Buru, cea care a realizat fotografiile minunate, te invităm să descoperi ESHTE, un spațiu unde bunul gust are o coerență impecabilă.
Pe Strada Doamnei 15, acolo unde se află ESHTE, am cunoscut o femeie aparte. De când mi-am întors privirea către ea, am știut că trebuie să fie Ioana Voloacă, owner ESHTE, gazda pe care o așteptam.
E un feeling pe care îl am atunci când ajung într-un loc ca ESHTE și înțeleg că cine l-a creat "arată" ca el. Pare că nu m-am înșelat nici de această dată, dar am reușit să înțeleg raționamentul din spatele acestei asemănări.
Ioana nu este doar owner-ul locației, ci s-a ocupat și de amenajarea întregii clădiri în care se află ESHTE. Cât despre spațiul în care își desfășoară efectiv activitatea ESHTE, ei bine, meritul Ioanei este inclusiv acela de a găsi oportunități acolo unde alții au văzut doar probleme și de a avea o viziune asupra unei suprafețe care nu inspira nimic, dar pe care a reușit să o metamorfozeze într-unul dintre cele mai frumoase locuri din București.
Apoi, să ne înțelegem din capul locului, ESHTE nu este doar un cafe & shop cu o estetică ireproșabilă, ci o invitație la o experiență completă a simțurilor. Adică fix ceea ce căutăm eu și Ioana Buru în vizitele noastre.
Dar să le luăm pe rând...
Numele ESHTE provine de la sufixul "-ește" ("românește"), un omagiu adus originilor noastre cărora le atribuim deseori, pe nedrept, conotații negative sau, în fine, nedemne de a fi lăsate moștenire generațiilor viitoare.
Spațiul, fie că vorbim despre parter sau etaj, aduce mai degrabă cu o "casă" transformată în "acasă". De la materiale, culori, piese de mobilier (unele din "recuzita" proprie a Ioanei, cum ar fi lăzile de zestre absolut divine), la obiecte decorative și produsele destinate comercializării, fiecare colț din interiorul ESHTE este într-o armonie perfectă cu întregul.
Or asta atrage cu sine crearea unei comunități, nu doar simple vizite ale unor clienți care vin să savureze în tihnă o cafea (Origo) sau să cumpere articole made in Ro. ESHTE este, înainte de toate, un loc care aduce laolaltă oameni cu pasiuni comune, cu un simț cizelat al esteticului, cu același joie de vivre firesc, nestudiat, care nu poate fi mimat.
Și revin la Ioana, gazda noastră, care m-a fascinat efectiv în timpul discuției. E genul acela de om căruia îi poți citi în ochi bunătatea, pasiunea, o anume modestie pe care nu o întâlnești decât la o persoană extrem de rafinată, educată și care știe clar cine este și ce vrea să lase în urma ei. Adică, my kind of #inspiringwoman.
Musai să îți povestesc și despre brandurile românești pe care le poți admira în cadrul ESHTE și ale căror articole, odată cumpărate, devin parte din universul tău:
- Les Vacances d'Irina, brandul muzei Irina Moroșanu, alături de care am stat la povești într-unul dintre cele mai citite și iubite interviuri de pe blog. Pentru mine, creațiile Irinei reprezintă una dintre cele mai frumoase invitații la simplitate ca lux autentic;
- Poemi, brand care realizează minunate cești din ceramică. Inspirat de cele două elemente primordiale: pământul și apa, fiecare obiect semnat Poemi x ESHTE "spune câte o poveste care merită amintită, simțită și ascultată";
- Freya, brand de lumânări turnate manual din ceară naturală de soia/albine;
- Créateur 5 d’Emotions x ESHTE, parfum unisex, inspirat de călătoria lui Brâncuși de la Hobița la Paris. Parfumul este, deci, "o reinterpretare olfactivă a unui drum presărat cu miros de chypre dulce, împreună cu lemn prețios și acorduri subtile de piele și fum."
Asemenea altor locuri pe care le-am inclus în Categoria Musai de Vizitat, ESHTE este un business care creează o punte către educația bunului gust pe care îl putem cultiva și la 4 ani, și la 20 - 30, dar și la 50 sau 80 de ani. Dar e musai să ne deschidem sufletul și mintea, să lăsăm cale liberă frumosului și binelui să ajungă la noi.
Mulțumesc, Ioana Buru, pentru fotografii!