Jurnal de limba franceză, partea a treia
Eram datoare cu ultimul articol din jurnalul de limbă franceză, dar am o scuză bună pentru această întârziere - vacanța din Turcia :)).
Am ținut musai să existe și acest material, deși am detaliat suficient de mult în primul și în al doilea despre cum a decurs experiența cu un trainer Eucom, pentru că voiam să îți povestesc și despre examenul final.
Așadar, la începutul lunii iunie, chiar înainte să plec în călătorie, am susținut un examen care să îmi confirme dacă am reușit, în cele trei luni de curs, să trec de la nivelul B1 la nivelul B2.
Examenul a avut trei părți:
- Compréhension de l’oral - am avut de ascultat două fișiere audio, iar apoi, în baza a ceea ce am auzit și înțeles, am răspuns în scris la câteva întrebări;
- Compréhension des écrits - am avut de citit două texte destul de lungi, cu un nivel de dificultate puțin peste Delf B2, și de răspuns la întrebări în baza textelor;
- Production écrite - am avut de argumentat în scris, în 250 cuvinte, pe o temă dată.
Separat de acest examen, am finalizat și exercițiile din platforma Busu, urmate de două teste, unul pentru nivelul B1 și unul pentru nivelul B2.
La testele Busu nu am avut emoții, dar la cel pe care mi l-a dat Laura, trainerul meu, Doamne, am avut fix aceleași temeri, frustrări, emoții pe care le-am trăit la fiecare test sau examen din școală, facultate și master.
M-am stresat groaznic, am avut impresia că nu voi termina la timp și că sigur nu scriu corect, sigur nu am înțeles la audio ce și cum trebuia. Desigur, erau doar scenarii în mintea mea de overthinker, perfecționistă, anxioasă și cu un critic interior serios (le tratez pe toate la terapie, dar drumul nu e chiar ușor).
Când mi-a spus Laura că am parcurs aproape perfect tot examenul, îți zic, am avut așa o satisfacție personală cum are un copil când i se pune coronița pe cap la premiere.
Menționam și în primele două articole că am apreciat mult, înainte de orice, capacitatea Laurei de a se mula pe nevoile mele, ritmul meu, stilul meu de a învăța. În aceeași notă a pregătit și examenul. A observat, de-a lungul celor trei luni, că prind repede ceea ce discutăm la ore, că am această dorință de a-mi depăși limitele și așteptările, așa că a ridicat puțin ștacheta examenului în ceea ce privește gradul de dificultate.
Îți spun onest și fără nicio brumă de exagerare că o recomand din suflet pe Laura Teodor dacă îți dorești să înveți sau să îți îmbunătățești franceza. Nu e doar un trainer, ci un partener excelent de discuție pe teme diverse și complexe.
Pentru mine, experiența acestui curs s-a transformat într-un soi de terapie. Atât de fain, de firesc, de benefic a fost fiecare curs susținut de Laura. Abia așteptam ziua de vineri să ne întâlnim.
Și tot sincer îți spun că, dacă mi-ar fi permis timpul, aș fi prelungit cu încă 3 luni cursul de Agile Learning pe care l-am parcurs la Eucom.
În ceea ce privește diplomele (pentru că știu că este un subiect de interes), există două variante:
- diploma care atestă nivelul la care a ajuns cursantul în urma acestui program, după finalizarea examenului și obținerea unei note corespunzătoare;
- certificatul care se acordă cursantului în cazul în care a urmat programul, dar fie nu a luat "nota de trecere" care să îi confirme nivelul dorit de limbă, fie nu a avut prezența completă la curs.
Îți reamintesc câteva detalii legate de cursul pe care-l urmez, French Course-Agile Learning.
Programul Agile Learning are o durată de 3 luni. Ce presupune el?
- O sesiune online pe săptămână cu trainerul;
- Lucru individual pe platforma de e-learning;
- Monitorizare constantă;
- Feedback permanent din partea trainerului;
- Test final care atestă progresele cursantului;
- Obținerea unei diplome Eucom care atestă nivelul de limbă
străină dobândit (evident, în urma respectării anumitor criterii stabilite de la începutul cursului).
Tot pe blog am povestit și despre cursul de limbă engleză destinat antreprenorilor. Dacă crezi că este ceea ce ai nevoie în acest moment, te invit să citești articolul de mai jos: