Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.
Am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.
În articolul de astăzi, parte a Campaniei #MusaideVizitat, eu și Ioana Buru, cea care a realizat fotografiile minunate, te invităm să descoperi un loc din București unde se întrepătrund două universuri estetice guvernate de două femei fascinante prin prisma exteriorului pe care-l afișează (amândouă sunt frumoase și feminine), dar și datorită valorilor pe care le îmbrățișează deopotrivă la nivel personal și profesional.
Este vorba despre Milk&Honey al Andreei Șerban și KATERINI al Ecaterinei Colasiz.
Am fost întrebată de câteva ori care sunt criteriile de selecție atunci când eu și Ioana decidem unde vrem să mergem în vizită. Ce mi-ar plăcea să înțelegi este că dincolo de frumosul care învăluie acest proiect, eu (prin ceea ce scriu) și Ioana (prin fotografiile pe care le realizează) ne dorim să promovăm businessuri care chiar aduc o schimbare în societatea noastră, care creează acea punte către educația bunului-gust.
Iar în spatele acestor mici afaceri sunt FEMEI cu o pasiune de nestăvilit, cu un curaj demn de apreciat, cu ambiție, determinare, putere de muncă, reziliență. Sunt femei care, sper eu, te vor inspira și te vor motiva.
Și de la această vizită, așa cum se întâmplă de fiecare dată, am plecat cu zâmbetul pe buze și cu o stare de beatitudine greu de descris în cuvinte. Dar și cu un mood de empowerment.
Ecaterina și Andreea sunt role models în cel mai autentic sens al cuvântului. Le-am ascultat povestind despre începuturile lor profesionale, despre eșecuri, nu doar despre reușite, despre partea deloc glamorous a activității pe care o desfășoară fiecare dintre ele.
Am admirat firescul discursurilor și autenticitatea fetelor. Sunt atribute pe care eu le apreciez tare într-o lume în care falsitatea, kitsch-ul, poleiala inutilă sunt laitmotive în toată regula și în online, și în offline.
Pe Strada Constantin Disescu nr.19, într-o casă cu parchetul original care scârțâie (așa cum ador eu), cu tavan înalt și uși frumoase, câteva femei transformă în realitate visurile celor care ajung aici, fie că vorbim despre buchete de flori, aranjamente florale, workshop-uri Milk&Honey, fie că împărtășesc aceeași pasiune pentru accesorii versatile, de calitate, lucrate manual, semnate KATERINI.
Sunt norocoasă să am fler la oameni și să simt când descopăr o femeie care este pură lumină inside&outside. E acolo o energie pe care nu o poți mima și care face minuni chiar și pentru cei care au ocazia să te asculte vorbind preț de câteva momente. Cam așa este Ecaterina.
Brandul KATERINI propune piese minimaliste, with a twist, timeless, versatile, menite să-ți înnobileze outfitul de zi, ținuta de mireasă sau prezența la un eveniment.
Am mai povestit despre relația mea cu bijuteriile și accesoriile, despre cum piesele pe care le port nu mai reprezintă doar simple obiecte, ci au devenit parte din întregul meu, din ceea ce sunt, învăț, descopăr, iubesc.
Nu dețin nicio broșă, niciun lanț sau vreo pereche de cercei care să fie lipsite de poveste, însemnătate, care să nu fi fost create într-un cadru responsabil și cu multă pasiune. Pentru că, vezi tu, eu chiar cred că atunci când achiziționăm de la un brand precum Katerini, noi preluăm o mică parte din energia și patosul care au stat la baza procesului de confecționare a respectivului produs.
Și pentru că așa cum spuneam, my #inspiringwomen nu se limitează doar la a crea frumos, ci și responsabil, în 2020, Ecaterina a lansat colecția Silver Lining care include piese realizate din PETuri reciclate. Scopul acestei linii de accesorii este acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la poluarea cauzată de plasticul omniprezent în mediul înconjurător.
Iubesc florile, dar și mai tare apreciez oamenii care reușesc să își transforme pasiunea pentru aceste minuni într-un business în care bunul-gust și responsabilitatea coexistă într-o armonie atât de necesară.
Andreea, owner Milk&Honey, este unul dintre ei. Nu doar că are o poveste inspirațională despre cum a început să activeze în acest domeniu, dar are un zvâc interior inefabil atunci când vorbește despre ceea ce face. M-au fascinat energia ei, onestitatea cu care mi-a împărtășit momente mai puțin plăcute și maniera în care privește viața în ansamblul ei.
Buchetele și aranjamentele pe care le creează alături de echipa ei, workshop-urile pe care le organizează, evenimentele pe care realizează, toate denotă profesionalism și dedicare.
Și revin asupra unui aspect. Nu încurajez nicio variantă care implică vreo extremă. Nu țin vreun manifest anti fast fashion sau branduri internaționale. Mi se pare o cale greșită. Ce îmi doresc să transmit prin intermediul blogului și al contului de Instagram este alegerea calității în detrimentul cantității, înclinarea balanței mai mult înspre brandurile și businessurile locale, precum și a celor care educă și responsabilizează societatea prin acțiunile lor.
Iar Milk&Honey și KATERINI se încadrează splendid nu doar în lista noastră de locuri #musaidevizitat în București, ci și în rândul businessurilor made in Ro pentru care am o admirație și un respect infinite. Merită susținute, drept care, te rog să le treci măcar o dată pragul locației din Strada Constantin Disescu nr.19.
*În fotografii, port ie semnată LINia13 by Laura Ioana Nicolau, eșarfă și brățară FREYWILLE.