Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.
Până acum, am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.
În articolul de astăzi, parte a Campaniei #MusaideVizitat, eu și Ioana Buru, cea care a realizat fotografiile minunate pe care le poți admira mai jos, te invităm să facem împreună un tur al Atelierului Anda Roman.
Forgive me, father, for I have sinned este gândul cu care am părăsit minunatul Atelier Anda Roman, pe care Ioana Buru l-a descris ca "o adevărată expoziție de artă". Și asta pentru că nu există un colț din interiorul clădirii care să nu te lase cu goosebumps și care să nu te arunce în păcat, acela de a-ți dori fiecare obiect expus. :)
Situat, cum altfel, într-o clădire veche, de poveste, pe Strada Grigore Alexandrescu 42, Atelierul Anda Roman te invită încă de la intrare să îți explorezi latura ludică, artistică, cea care se dezlănțuie într-o mare de curiozitate, prin semnul așezat pe ușă: Curiosites.
Este unul dintre extrem de puținele locuri vizitate, și spun asta fără nicio exagerare, în care m-am simțit realmente copleșită de bunul gust omniprezent la fiecare pas, în fiecare încăpere.
Deși în Atelierul Anda Roman poți admira (și achiziționa) o varietate de produse: de la oglinzi, veioze și candelabre, mobilier până la broșe și detalii decorative, totul este așezat cu așa o măiestrie că nimic nu pare nelalocul lui sau ieșit din context.
Laitmotivul atelierului este minimalismul, dar unul deloc sobru, ci mai degrabă însuflețit de accente colorate, altele atipice, într-un contrast superb cu albul pereților și lumina care pătrunde cu nesaț în încăperi.
Eu și Ioana ne-am minunat la fiecare pas așa cum se entuziasmează un copil când vede pentru prima dată un loc nou. Nu am putut alege un singur obiect preferat, deși trebuie să recunosc că am râvnit mereu la acele aripi divine. La fel de tare ne-a impresionat și colțul cu scaune colorate și masa în carouri alb-negru care, pe lângă efectul estetic inedit, îți creează impresia unei armonii care sfidează perfecțiunea.
Favoritele mele, dacă ar fi totuși să aleg ceva, sunt cele două încăperi de la parter: cu pereții înalți, albi și detalii care te teleportează, preț de câteva secunde, într-un apartament parizian, înnobilate de frumusețea și unicitatea obiectelor de decor expuse, mi se par de o claritate estetică de care rareori ți-e dat să te bucuri.
Anda Roman este un creator de ambianță care celebrează bunul gust (și simț), într-o manieră menită să îți ofere, înainte de toate, o experiență completă pe care, îți promit, nu o poți trăi în (prea) multe locuri din București.