Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

1988 Cultivating Spaces, #musaidevizitat

#MusaideVizitat este o campanie menită să îți răsfețe simțurile, unde bunul gust este omniprezent, la fel și o doză serioasă de hedonism.

1988 Cultivating Spaces, #musaidevizitat

Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.

Am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.

În articolul de astăzi, parte a Campaniei #MusaideVizitat, eu și Ioana Buru, cea care a realizat fotografiile minunate pe care le poți admira mai jos, te invităm să descoperi un loc în care bunul gust se metamorfozează într-o odă adusă simplității estetice, 1988 Cultivating Spaces.

Alături de Bianca și Diana, fondatoarele 1988 Cultivating Space by Desene cu lumină

Când mi-a venit ideea lui #MusaideVizitat, nu mi-am imaginat avalanșa de frumos care avea să îmi schimbe iremediabil modul în care mă raportez la mine și la viață.

Este și motivul pentru care, zic eu, îmi e greu să exprim în cuvinte ce lasă în urma ei fiecare vizită pe care o fac alături de Ioana. Ce știu cu certitudine este că sunt o femeie mai bună, mai fericită, mai frumoasă datorită acestui proiect, locurilor, poveștilor și femeilor care devin parte din el. Și de aici îmi iau seva care îmi hrănește arta de a trăi cizelat.

Long Lasting Simplicity este crezul business-ului 1988 Cultivating Spaces și un soi de mantră a mea de ceva timp. Simplitatea, pentru mine, este un lux la care am început să tind profund mai ales după 30 de ani. A fost momentul în care am simțit că o anume claritate estetică este menită să îmi guverneze viața.

Nu asociez simplu cu anost, ba dimpotrivă. Vorbim despre însăși chintesența eleganței în esență pură, nealterată de trenduri, ornamente inutile sau o încărcare apăsătoare la nivel vizual și emoțional.

Este ceea ce propun și fondatoarele 1988 Cultivating Spaces, Diana Toncea & Bianca Popa, un univers estetic timeless, one-of-a-kind, meaningful.

Meaningful

O particularitate a acestui business o reprezintă designul fiecărui obiect în parte, indiferent că vorbim despre vaze, tablouri sau articole de mobilier. Niciun produs existent pe 1988cultivatingspaces.com nu este achiziționat din altă parte, ci totul pornește de la o idee a acestor două femei extraordinar de creative și iubitoare de frumos.

Diana și Bianca vin cu ideea, cu designul și, în colaborare cu meșteșugari și artiști iscusiți, se ajunge la rezultatul final: piese menite să înnobileze slow living interiors.

Nu știu despre tine, dar eu apreciez infinit un produs lucrat în serie limitată, de oameni care duc mai departe valorile și îndeletnicirile de odinioară, un obiect a cărui poveste începe cu visurile, dorințele, emoția unei persoane.

Asta, pentru mine, înseamnă meaningful. Să creezi cu scopul bine definit de a împărtăși cu ceilalți pasiunea pentru frumusețea simplității, pentru spații aerisite și decorate cu blândețe, emoție și un bun gust desăvârșit.

Meaningful reprezintă, în aceeași măsură, conceptul de a avea puțin, dar de cea mai bună calitate și cu o însemnătate aparte. Încearcă să nu cumperi o vază doar pentru a-ți pune florile în ea, ci un obiect atent curatoriat, care-ți trezește o anume emoție interioară. Utilitatea obiectelor nu ar trebui să excludă din ecuație fiorul, pielea de găină, fluturii din stomac, orice altă senzație de fain și bine pe care ți-o pot crea acestea.

"Calitatea ne ajută să trăim mai fericiți, mai liniștiți și cu mai multă încredere în viață și în noi înșine. Nu e o chestiune de mijloace, ci de alegeri. Anticii spuneau că nu-și permiteau să cumpere lucruri de proastă calitate: achizițiile trebuiau să aibă viață lungă". Dominique Loreau, "Arta rafinamentului"

Tot din categoria meaningful, 1988 Cultivating Space este un business care creează o punte către educația bunului gust pe care îl putem cultiva și la 4 ani, și la 20 - 30, dar și la 50 sau 80 de ani. Dar e musai să ne deschidem sufletul și mintea, să lăsăm cale liberă frumosului și binelui să ajungă la noi.

Timeless, one-of-a-kind

Colecțiile deja existente pe 1988cultivatingspaces.com:

  • obiectele realizate din ceramică, ale căror forme și nuanțe și-au găsit izvorul nesecat de inspirație în măiestria nemărginită a Pământului;
  • tablourile care surprind, prin talentul incontenstabil al artiștilor, natura umană care îmbrățișează o anume dualitate a emoțiilor, a trăirilor, a timpurilor;
  • piesele de mobilier, confecționate din lemn și care aduc cu sine o eleganță firească, fără exagerări inutile

sunt realizate în serie limitată, de mâini dibace, cu migală, pasiune și cu intenția de a crea opere de artă cotidiană, nu doar obiecte care pot fi înlocuite după o lună sau un an.

Când achiziționezi un produs, fă un mic exercițiu: întreabă-te ce emoție îți creează ție acum, dar mai ales ce însemnătate va căpăta acest obiect peste 10 ani, peste 20-30, cui îl vei dărui mai departe ca un liant al unor generații unite de aceleași valori.

În mod evident, nu pot să nu îți povestesc despre colecția de cărți și albume atent curatoriate de către Diana și Bianca. Sunt reale valori ale căror coperte au fost recondiționate pentru a putea fi integrate splendid în orice stil de home deco.

Și pentru că ador, admir, respect enorm atenția îndreptată către detalii, am fost profund impresionată de procesul prin care trece fiecare carte pentru a ajunge la stadiul final. Legătoare profesioniste (da, ai citit bine!) taie cu grijă paginile și le leagă apoi între noile coperte (în tonuri neutre). Scrisul de pe fiecare copertă este aplicat cu tehnica de ștanțare cu folie la cald.

Îți zic, e musai să ai un astfel de album în casă pe care, așa cum scriam mai sus, să îl lași moștenire copilului tău sau oricui simți tu.

Dacă îți dorești să vezi, să atingi, să admiri obiectele 1988 Cultivating Space, trebuie să știi că poți vizita locația doar cu o programare în prealabil. De asemenea, dacă activezi într-un domeniu creativ și îți dorești o colaborare cu Diana și Bianca, ai datele de contact și alte informații în link-ul de mai jos.

1988 Cultivating Spaces
1988 Cultivating Spaces is devoted to creating handcrafted décor embodying the philosophy of slow living.

foto: 1988 Cultivating Space by Desene cu lumină

Cerceii pe care îi port sunt creați de artista Maria Paltin, iar bluza este semnată AIRE Official.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡