Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Povestea Mariei Zamfir: când viața bate filmul

Despre curaj și dorința de a răzbi în viață.

Povestea Mariei Zamfir: când viața bate filmul
Unghii realizate de Maria, bluză AIRE Official, foto: Desene cu lumină, locație: 1988 Cultivating Spaces

Acest articol trebuia să fie o simplă postare despre unghiile mele perfect roșii, pe contul de Instagram. Dar pe măsură ce Maria, protagonista articolului de astăzi, îmi povestea atât de onest și de raw despre viața ei, am zis că e musai să o includ pe lista mea de #inspiringwomen.

Maria este din Republica Moldova. A fost crescută de bunica maternă și mare parte din copilăria ei s-a desfășurat la un internat. A fost o perioadă minunată pentru Maria, deși absența părinților este un bagaj greu de dus în spate pentru un copil.

Dragostea a apărut sub forma unei relații, în urma căreia Maria a devenit mamă la doar 16 ani. A renunțat la școală, și-a însușit rolul de mamă, a și lucrat. Dar cum de multe ori, all good things come to an end, Maria s-a văzut nevoită să își părăsească partenerul și să o ia din nou de la 0.

S-a zbătut mult să răzbească pe cont propriu, mai ales că fetița ei este surdomută, ceea ce a însemnat drumuri multe și costisitoare pe la medici, încercări peste încercări, în speranța că cea mică va primi ajutorul de care are nevoie.

Așa a pătruns Maria în acest univers al industriei de beauty, în urma unei burse pe care a obținut-o și prin intermediul căreia a putut participa la un curs de formare profesională. A devenit coafeză, s-a stabilizat financiar, lucrurile începuseră să se așeze din nou în favoarea ei.

Până când, în 2017, în timpul unei vacanțe în România, Maria a trăit un alt moment extrem, extrem de dureros. A decis atunci să nu se mai întoarcă în Republica Moldova și să-și ofere șansa unui nou început aici, în București.

Mi-a povestit despre cum un preot a călăuzit-o pe calea cea bună, un soi de trimis al lui Dumnezeu pe Pământ, pentru ea. A doua persoană pe care Divinitatea i-a trimis-o Mariei în cale, în clipe extrem de delicate (prima a fost o doamnă doctor ginecolog, pe vremea când Maria a rămas însărcinată și nu știa încotro s-o ia).

În București, s-a angajat la un salon de înfrumusețare. Ceva îi lipsea, ceva ce a fost nevoită să lase în urmă pe când avea 16 ani: studiile. Așadar, a luat Bac-ul și s-a înscris la facultate. În prezent, este studenta în anul II la Universitatea Nicolae Titulescu, Facultatea-Administrare Afaceri.

De la păr, Maria a făcut switch-ul la unghii (așa am cunoscut-o și eu), domeniu care o pasionează și o fascinează deopotrivă. A lucrat, în primă fază, alături de două colege, dar Maria s-a ambiționat din nou să reușească mai mult și mai bine. Și-a deschis propriul salon, participă constant la cursuri și traininguri de perfecționare și are planuri mari.

Trăiește în minte și în suflet cu ideea că viața merită savurată din plin, că este important să-ți depășești condiția chiar și în cele mai vitrege vremuri, că începuturile, deși grele și dureroase, pot deschide calea unor aventuri dintre cele mai spectaculoase, că depinde doar de tine să reușești, să mergi mai departe, în ciuda dificultăților și a piedicilor.

Astăzi, este mamă a doi copii, este soție și, mai ales, este o femeie care nu caută vinovați pentru toată suferința simțită, pentru că a decis să-și transforme durerea în resurse interioare menite să-i construiască un prezent bun, blând și înfloritor.

Vă recomand să-i treceți pragul salonului - Savcenco Academy by Maria Zamfir, Strada Virgil Madgearu 25A, unde Maria lucrează exemplar, cu multă pasiune și înțelegerea că doar calitatea umană și profesională reprezintă calea cea corectă.

*Unghii realizate de Maria, bluză AIRE Official, foto: Desene cu lumină, locație: 1988 Cultivating Spaces

**Unghii realizate de Maria, foto din arhiva mea, locație: salonul Mariei.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡