Dana este genul acela de frumusețe atemporală și dezarmant de firească. Emană simplitate prin toți porii, dar nu din aceea anostă, ci mai degrabă un soi de claritate estetică. Dacă nu ți-ar spune că este româncă, ai putea să o încadrezi cu lejeritate printre franțuzoaicele effortless chic.

De cât timp locuiești în Paris și cum a început povestea ta de personal stylist?

Locuiesc în Paris de șase ani, iar de trei ani lucrez în retail. Partea de personal styling a venit ca o dezvoltare firească în urma fidelizării clientelei, dar și datorită faptului că în Paris se apreciază mai mult le bon goût decât consumul în masă, cum suntem obișnuiți.

Crezi că bunul gust este un soi de emoție interioară pe care o ai sau nu, fie este o aptitudine care se poate educa în timp?

Sunt convinsă că bunul gust se poate educa în timp, mai ales dacă alegi să te înconjori în permanență cu artă, romanță, muzică, poezie.

Când ne gândim la semnificația stilului, ne rezumăm doar la haine sau îl integrăm într-un pachet care vorbește despre noi…și pentru noi?

Stilul nu este legat de haine și trenduri, ci este mai degrabă o stare, este un fel de a fi care te face să te simți frumos.

Moda ne ajută să ne alegem filmul din care vrem să fim.

Ce le determină pe femei să opteze pentru o schimbare radicală de garderobă și, în același timp, să apeleze la un profesionist în domeniu?

Zilnic, suntem bombardați pe toate ecranele cu noi trenduri și lucruri must-have, și de multe ori cumpărăm în urma efectului de turmă fără să ne gândim că acele haine nu ni se potrivesc.

În general, femeile sunt cele care apelează la ajutor atunci când realizează că alegerile pe care le fac constant în shopping nu le ajută să-și creeze un stil. Un alt motiv pentru care optează pentru un personal stylist este nevoia unei second opinion care să le întărească încrederea în ele însele.

Se spune despre franțuzoaice nu doar că sunt unele dintre cele mai stilate femei din lume, dar și că reusesc să fie așa într-un mod firesc, cu o naturalețe aproape dezarmantă. Tu cum le vezi?

Am avut ocazia să le observ de multe ori, atât înainte de a ieși din casă cât și pe stradă, și este adevărat că au ceva aparte. Simplitatea este unul dintre secretele lor.

Care sunt acele timeless pieces care nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei?

Costumul este piesa esențială pentru mine. Nimic nu mă face să ma simt mai frumoasă și mai stylé ca un deux pièces.

Purtate separat, cele două articole vestimentare îți creează variante diverse în garderobă: poți folosi blazer-ul într-o combinație décontracté de jeans și t-shirt, în vreme ce pantalonul tailleur este varianta cea mai safe și stylish pentru orice ocazie: purtat cu un col roulé, o cămașă albă din poplin etc.

Care sunt brandurile tale preferate și ce te determină să le alegi în detrimentul altora?

Îmi achiziționez majoritatea hainelor de la Massimo Dutti, toate basicele de la Uniqlo, brandul preferat pentru lenjerie intimă este Livy, iar accesoriile le cumpăr de la Cinco Store.

Pentru garderoba mea, aleg mereu materiale naturale: bumbac, in, lână, cașmir. Croiala este cea care mă determină cel mai mult să decid dacă un articol vestimentar îmi place sau nu. Mama a lucrat în textile, și încă din copilărie am fost mereu atentă la aceste aspecte. Îți pot spune imediat dacă un pulover are o compoziție bună de materiale care rezistă în timp sau care își pierde forma după prima spălare.

Moda este privită - nu de puțină lume - ca fiind o toană, o frivolitate căreia nu merită să îi acordăm prea multă atenție…sau bani. Care este, de fapt, rolul hainelor în viața noastră, pe lângă cel de a ne acoperi corpul?

Moda ne ajută să ne alegem filmul din care vrem să fim. Ne ajută să ne simțim bine, confident și ne dă un good mood instant. Sau cum zicea Bill Cunningham «Fashion is the armor to survive everyday».

Ești și lifestyle editor pe www.thisisglamorous.com. Cum ai început această colaborare?

Dana Chels: Pe www.thisisglamorous.com, am început să scriu acum doi ca Travel Editor din Paris. Împărtășeam cu cititorii adresele mele preferate din Paris. Acum, articolele variază de la skincare la shopping list, unde las o parte din mine și din lifestyle-ul meu. Sunt onorată să știu că alegerile mele ajută în mod frumos și util și alte cititoare.

Contul tău de instagram este o pledoarie pentru frumos, în materie de stil, design, cultură. Dar, recunosc că nu am putut să nu observ că predomină postările în care sunt surprinse clădiri, frânturi de interioare, grădini. Este ceea ce te fascinează cel mai tare la Paris?

Instagram-ul meu este foarte instant. Multe dintre pozele pe care le pun la mine în feed sunt locuri pe care le văd în drumul meu spre cinema, când merg în parc să alerg sau ies la plimbare, la asfințit pe Sena. Sunt momente din viața mea de zi cu zi.

Rămânând tot în sfera frumosului, spune-mi, te rog, care este ritualul tău zilnic de îngrijire a tenului, dar și care sunt produsele preferate de make-up.

Sunt câteva produse care au schimbat viața tenului meu și pentru care sunt foarte recunoscătoare.

PW50 de la Biologique Recherche este un exfoliant pe care îl folosesc o dată pe săptămână și care acționează asupra texturii pielii și impurităților.

The Rich Cream de la Augustinus Bader este singura cremă pe care o folosesc constant de un an de zile și care îmi hidratează și luminează pielea.

Fondul de ten pe care îl voi cumpăra o perioadă lungă de timp este Forever Skin Glow de la Dior. Este un perfect second skin.

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Dana Chels: Pentru mine, fericirea este creată de momente: prima cafea de dimineață admirând răsăritul, timpul petrecut cu prietenii, plimbările la asfințit de soare…

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡