Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Despre accesoriul pe care l-am iubit încă din copilărie

Descoperă un univers guvernat de savoir-faire și tradiție.

Eșarfă și brățară FREYWILLE
Eșarfă și brățară FREYWILLE, foto: Desene cu lumină

Mi-am amintit, de curând, de unul dintre citatele mele preferate: "There are too many mediocre things in life to deal with. Love shouldn't be one of them." Cred că asemănătoare este și relația pe care o avem cu accesoriile și bijuteriile.

Raluca Leafu îmi spunea, în interviul realizat împreună: "bijuteriile sunt ca un second skin."; iar Oana Apopei, că "bijuteriile sunt emoții încapsulate". Pentru mine, primul love affair a fost cu eșarfele, nu cu cerceii sau inelele. Dar am simțit pentru acest accesoriu, încă de pe la 11-12 ani, ceea ce Raluca și Oana mi-au spus despre universul bijuteriilor.

Nu știu de unde a pornit această pasiune pentru eșarfe, dar țin minte și astăzi că în școala generală am purtat aproape obsesiv două modele (una era verde cu negru). Le țineam fie la gât, fie pe post de curea la blugi și pantaloni.

Nu erau din mătase, sincer nici nu îmi puneam la vremea respectivă problema materialelor, dar le iubeam oricum.

În perioada liceului, am neglijat acest accesoriu, dar am revenit la el în timpul facultății când începusem să îmi dezvolt bunul-gust și un stil vestimentar mai clean, mai minimalist și apreciam deja materiale precum mătasea, lâna, cașmirul.

Când ne-am mutat în Franța, în 2017, din cauza burnout-ului cu care mă confruntam la acea vreme, am simțit nevoia unui detox drastic al garderobei. Așa se face că mi-am dat 90% dintre haine, inclusiv aproape toate eșarfele pe care le aveam.

După ce am născut-o pe Rita, acum 5 ani, așa cum am mai povestit pe blog sau pe Instagram, mi-am redefinit feminitatea. Cred că a mocnit mereu în interiorul meu. Aștepta doar momentul potrivit să bloom at its finest. Ceea ce s-a și întâmplat.

Datorită activității mele de beauty seeker, reușesc să descopăr constant branduri faine, fie ele made in Ro sau internaționale. Și de aici îmi iau inspirația, îmi cizelez stilul personal, atitudinea, întregul univers.

Unul dintre acestea este FREYWILLE. Știam de multă vreme despre produsele lor absolut splendide și de o calitate impecabilă, dar am interacționat prima dată cu brandul abia anul trecut via o altă inspiring woman de-ale mele, Ana Maria Conache.

Tot de la ea am aflat că FREYWILLE are o istorie de peste 70 de ani în designul bijuteriilor și al eșarfelor. Îți poți imagina că m-a cucerit cu acest detaliu, pentru că admir și respect lucrurile care dăinuie peste ani, generații și vremuri.

Indiferent că vorbim despre bijuterii realizate din email sau despre eșarfele confecționate din mătase, ce mă fascinează cu adevărat la universul FREYWILLE este sursa esențială de inspirație: ARTA.

De altfel, site-ul freywille.com/ro pare o incursiune printre poveștile de viață și operele unor artiști precum Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Gustav Klimt sau Monet.

Un brand care promovează cu nesaț apetitul pentru estetic, cultură și care, prin intermediul propriilor creații, aduce un omagiu unor oameni datorită cărora omenirea este, astăzi, un loc mai frumos, merită la rândul lui să fie prețuit, nu doar purtat.

Revenind la tema articolului, adică la eșarfe, designul lor reprezintă o invitație la reverie și un răsfăț ireproșabil al simțului tactil. Mătasea este, fără îndoială, unul dintre cele mai rafinate materiale.

În plus, ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să îți înnobilezi gâtul, încheietura mâinii sau părul cu o veritabilă piesă de wearable art? Este promisiunea făcută de FREYWILLE femeilor al căror stil personal este guvernat de ceva mai cu sens și substanță decât simple haine și accesorii.

Dacă nu ești la prima vizită aici, știi deja că recomand întotdeauna calitatea în detrimentul cantității, piesele vestimentare sau decorative cu poveste, care au ajuns la forma finală trecând printr-un proces al cărui savoir-faire sfidează excelența, care trec dincolo de prima lor utilitate - aceea de a acoperi corpul sau anumite zone, pentru ca scopul principal să devină acela de a te ajuta să te simți bine cu tine însăți, de a te prețui și de a-ți onora feminitatea.

În fotografii, port eșarfă și brățară FREYWILLE. Foto: Desene cu lumină. Locație: showroom Katerini, Milk & Honey. Ia mea este creație LINia13.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡