Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Idei de cadou pentru Crăciun - Modă sustenabilă

Am curatoriat pentru tine 22 branduri made in RO tocmai bune de iubit, de purtat, de dăruit mai departe.

Idei de cadou pentru Crăciun - Modă sustenabilă
Foto: Young Nomads

Seria de articole Idei de cadou pentru Crăciun este un proiect de suflet, alături de Musai de Vizitat și evenimentele Connecting Women Entrepreneurs.

Cei doi ani de când mi-am transformat pasiunea în business mi-au adus aproape oameni incredibil de talentați, buni și care își desfășoară bucățica de activitate cu o etică impecabilă, cu multă pasiune, cu respect pentru mediul înconjurător și pentru oameni.

Lor le sunt dedicate aceste articole. Și ție, ca un semn de apreciere pentru că îmi susții activitatea de pe blog și Instagram.

Nu încurajez consumerismul, cu atât mai puțin în preajma unei sărbători pe care eu chiar o consider sfântă pentru emoția, bucuria, sentimentul de apartenență după care tânjim toți.

Așadar, te rog să cumperi selectiv și doar de cea mai bună calitate, să achiziționezi preponderent de la branduri și business-uri made in Ro, să oferi doar din inimă și numai acelor persoane cărora simți să le faci un cadou. De care au nevoie sau care le-ar aduce fericire.

Crăciunul este despre iubire, magie, a fi împreună, a dărui cu sens, despre a ajuta.

Iată, deci, recomandările de cadouri pentru Crăciun, categoria Modă sustenabilă.


Les Vacances d'Irina

Les vacances d'Irina was founded in 2017 to pay respect to the laid-back vibe of Mediterranean summers. The designs' foundations are authenticity and simplicity, which were both found in a wicker basket at a French flea market.

Les Vacances d'Irina is a brand that pays homage to the art of holidaying around the Mediterranean, as it once was—a time of simple glamour, when attitude mattered more than who you were.

A time when people still write postcards and wallow in simplicity. A time of simple ideas, honest materials, and clean, timeless design, unhurried like those lingering summers.

Les Vacances d'Irina marvellous store is located at Episcopiei 2-4, Bucharest, and it is open Monday through Sunday, 12:00-18:00.


AIRE Official

AIRE este un brand de slow fashion caracterizat prin piese versatile și colecții atemporale. Creațiile AIRE sunt recunoscute prin paletele lor neutre, materialele premium, designul relaxat.

Cardiganul Balanced Grey și puloverul Latte fac parte din colecția FW’23 -A State of Calm și vin în completarea eleganței specifice sezonului festiv. Piesele sunt realizate din fibre extrafine de alpaca, lână virgină și mătase naturală; au un design relaxat și sunt realizate în totalitate manual. 


La Fēm, The Club T-shirt

The Club T-shirt din 100% bumbac organic este o piesă vestimentară creată cu accent pe durabilitate, confort și stil.

A fost realizat astfel încât să te simți în cea mai bună formă a ta ori de câte ori îl porți, indiferent de unde te duce ziua.


KATERINI

KATERINI is a Romanian brand founded in 2014 by Ecaterina Colasîz. Since the beginning, the design would favor style with minimalist, elegant pieces, over passing trends.

Every accessory is designed and created in our workshop in Bucharest, by a small group of women. The elements we use are carefully chosen so they last long and the pieces are meant to be versatile and extremely wearable, a good investment.

Our aim is to combine good aesthetics with innovation. We launched Silver Lining in 2020, a collection of upcycled PET accessories, with the purpose of bringing consciousness in the community towards plastic pollution.


BABA LUNA

When I started again in 2017, the main criteria that I was basing my selection on was a very simple one: to select items that women could include in their day-to-day outfits without feeling like they had to put effort into styling.

I was looking for natural fabrics, beautiful lines, and always, but always, perfect finishings.

I was never looking for items that would have been representative of a certain era. I was basing my selection on my personal way of including vintage in my wardrobe, which had already become a habit.


Diana Cojocaru

Asemenea unui scriitor care pornește de la o coală albă pe care așterne cuvinte care te impresionează, la fel și Diana pornește de la o bucată albă de porțelan și, prin diferite tehnici, porțelanul este transformat minuțios în piese extraordinare, ușor de purtat, toate unice, pictate manual și decorate cu aur de 24 de karate.

Showroom-ul, cu aspect de muzeu, unde poți găsi picturi în ulei și acuarelă, vaze pictate manual și bijuterii din porțelan și de unde cu siguranță vei pleca cu un cadou care va aduce un zâmbet larg persoanei care îl primește, se află în Strada General Alexandru Cernat 7 din București.

Dacă nu poți ajunge în showroom, găsești pe site peste 500 de perechi de cercei, broșe, eșarfe din mătase cusute manual și inele, gata să ajungă la tine în 24 de ore.


Atelier Isabelle Vijiiac

Dacă ar fi să facem un rezumat al celor mai iubite și longevive culori ale atelierului, ar fi galbenul temperat, cald asortat perfect cu nuanțele toamnei și roșul aprins, nobil al catifelei.

Și pentru că iubim volumetriile mânecilor și fluiditatea fustelor, am creat două rochii-poveste care să descrie armonios în designul lor liniile feminine ale corpului: Ondine și Dorotheea, disponibile pe comandă și pe alte câteva nuanțe din colecția nouă.

Și pentru că am avut întotdeauna o feblețe pentru cel mai iubit duo al momentului, alb și negru, am schițat rochia Seraphine, o splendoare atemporală, cu pliuri arlequin ce se mișcă în pași de dans împreună cu femeia ce o poartă.

Poezii țesute în materiale din fibre naturale, cusute în serie limitată & pe comandă, croite pentru a se potrivi pe sufletul și dimensiunile voastre. 


G A L E R I A

Pentru hainele și obiectele vintage și mișto de tot, pentru vibe-ul cool și relaxat al shop-ului G A L E R I Ate rog să îi dai măcar o șansă. E foarte puțin probabil să nu revii și a doua oară...sau a treia. Îl găsești la adresa Blvd. Carol I 47.


LINia13

LINia13 vorbește cel mai bine despre bucurIA pe care o am în fiecare zi. “LIN” vine de la Laura Ioana Nicolau, “ia” este despre iile mele de Breaza, realizate 100% manual si moștenirea acestei tradiții din familie, iar “13” este ziua de octombrie în care m-am născut și numărul pe care îl am mereu aproape, my lucky one.

BucurIA noastră este și bucurIA ta! Vrem să te inspirăm să o porți în fiecare zi!


The Nordic Village

Inspirat de ideea de comunitate și de viață în armonie, The Nordic Village își dedică creativitatea principiilor modei sustenabile.

Piesele noastre sunt create întotdeauna din materiale naturale, iar dorința noastră este ca de fiecare dată acestea să transmită o poveste, o experiență unică.

Avem în fiecare zi numeroase exemple în jurul nostru care ne arată că "it takes a woman to build a village". Pentru eroinele noastre este o onoare să creez haine de calitate, care emană bucurie și feminitate.

Perioada sărbătorilor se apropie, așa că am pregătit cu drag câteva piese "statement" care ne dorim să aducă un strop de magie: gulere de mătase, rochii cu volane diafane și accesorii delicate.


Laura Hîncu

Cașmirul nostru este obținut în mod sustenabil, cu certificări și trasabilitate. Avem peste 200 de piese din mătase și cașmir care pot fi oferite cadou.

Alegerea unui cadou din cașmir este o experiență de slow and good living în egală măsură; piesele care pot fi oferite sunt la limita dintre personal și profesional pentru că îmbină confortul, calitatea și acea emoție unică a recunoștinței și aprecierii față de cel care primește darul.


Mădălina Andronic

Folosește codul RALUCA10 pentru a beneficia de un discount de 10% la comenzile plasate pe site-ul madiandronic.com. Reducerea este valabilă până la finalul anului 2023.

Eșarfe de mătase / lână / bumbac - fiecare element de pe eșarfe este pictat întâi cu pensula pe hârtie, apoi scanat, potrivit, asortat și imprimat pe cea mai fină mătase twill. Eșarfele Madalinei Andronic sunt produse într-o fabrică mică de familie din Italia, cu tradiție de peste 40 de ani în lucrul cu mătasea, iar fiecare produs fiind finisat manual.


LUDIQUE | Premium Nightwear

Use raluca30 code for a 30% discount at any purchase on ludiqueshop.com until 31 of December.

Indulge in the Magic of our Lifestyle collection, where we celebrate the rituals of womanhood and the importance of self-care. Our premium nightwear collection features signature lingerie pieces and loungewear pieces that seamlessly transition from nightwear to daywear.

They are all ethically made, in limited edition, by a small team in Bucharest, responsibly and sustainably, minimising the textile waste as much as possible, and also using natural, certified textile fibres in the process of creating clothing items in harmony with the environment.


CMOOD

Gențile CMOOD sunt special realizate pentru femeile care doresc să descopere produse stylish și minimaliste create din pasiune.

Credem în calitatea produselor lucrate manual de artizani cu experiență în marochinărie. Partea frumoasă a unei comenzi este faptul că se pot personaliza alegând nuanțe de piei și accesorii.

Începând din această toamnă, brandul CMOOD are noi colaboratori de la Milano, cu noi palete de nuanțe din care clientele pot selecta.

De asemenea, în perioada sărbătorilor, poți achiziționa și vouchere cadou, cu valabilitate de un an.


Lali Wear

Am ales să lucrăm doar cu materiale naturale precum inul, muselina, bumbacul pur și cânepa cu gândul la reîntoarcerea spre autentic, grija față de natură și ceea ce purtăm.

Credem în simplitate, claritate și obiceiuri sănătoase, tocmai de aceea ne dorim să încetinim puțin ritmul și să ne bucurăm de lucrurile ce ne înconjoară zilnic și ne oferă cu adevărat sens.

Recomandări de cadouri: Rochia Mugur de primăvară; Rochia Ava; Rochia Gota; Bluza Navigator, Rochia Scorțișoara.


Wear Fior

Un brand pornit de Loredana Munteanu, în vara 2020, cu o cămașă de plajă pe care a pictat tot dorul de mare adunat în perioada de izolare.

Fior e despre acea emoție, trăire care începe de pe șira spinării odată ce pui pe piele o cămașă pictată manual cu dorurile și detaliile care deschid o ușă spre cine ești sau ce vrei să devii.

P.S. Fie că alegi să îți dăruiești o cămașă sau să o oferi cadou mai departe, vei primi și o scrisoare caligrafiată și sigilată cu textul dorit.


Delicate Lace

Trei generații de femei au creat Delicate Lace, povestea care celebrează femeia, cu cele mai frumoase calități ale ei.

Propuneri de cadouri

Delicate Lace vine cu idei de cadouri foarte interesante pentru anul acesta, pe lângă lenjerie intimă din dantelă roșie sau neagră, și nu numai, Delicate Lace propune, pentru un plus de intimitate, serviciul de text brodat pe lenjerie.

Împreună cu Diana Boje Store am pregătit un frumos Christmas box, o bluză din pânză accesorizată la mâneci și o lenjerie intimă din broderie pe tul, roșie, un minunat cadou în ediție limitată de care suntem foarte încântate.

Cardul cadou este întotdeauna o idee bună de cadou.

Delicate Lace propune idei de cadouri și Pentru El, modele foarte confortabile, cu un design minimalist.


Decorina Hats

The hats I create make you stand out from the crowd - decorinahats.com.


Noria Anis

Noria Anis este brandul românesc de haine premium daywear și cocktail, lansat în 2019 de Georgiana Roșca. Esenţa brandului Noria Anis este aceea de a susține și de a încuraja femeile să fie încrezătoare în forța lor feminină.

Identitatea brandului este construită în jurul unei abordări conștiente și responsabile față de impactul asupra mediului și comunității. Pentru a reduce cantitatea de resturi rămase din procesul de producție, sunt realizate  accesorii de mici dimensiuni (eșarfe, accesorii de păr).

  1. Bentiță cu paiete Confetti – realizată din resturi de țesături;
  2. Top de mătase funde la umeri Eve – 100% satin de mătase;
  3. Cămașa din voal de mătase cu fundă Georgette – 100% voal de mătase;
  4. Rochie mini din paiete Etoile – serie limitată, realizată din deadstock.

Marie Nouvelle

Îți propun idei de cadouri deosebite, realizate din mătase și imprimate cu picturile mele.

  • O mască minunată de somn pe care o poți comanda aici;
  • O selecție de eşarfe din mătase pe care le poți comanda aici;
  • O selecție de eșarfe din lână pe care le poți comanda aici.

Kitisimo

Colecția Kitisimo pentru sezonul toamnă-iarnă aduce o serie de rochițe create pentru mamă și fiică, concepute în culori care se inspiră din natură.

Aceste modele atemporale prezintă linii simple și confortabile, confecționate din pânze naturale.


Sofiaman și experiența liniștii de casă

Hainele de casă și de somn pe care le producem la Sofiaman, de un confort total și de o moliciune soră cu cea mai tandră îmbrățișare, făcute toate din cele mai atent selectate fibre botanice, oferă, atât prin textura netedă, cât și prin culorile pline și designul discret, dar cu mult bun gust, senzația de căldură, siguranță, înțelegere și acceptare.

Fibrele naturale din modal (fag), bambus, eucalipt, in și bumbac se alătură și se întrepătrund în filosofia Sofiaman și în materialele pe care le producem, alcătuind, cu răbdare și dragoste de oameni, fuioare de ceea ce am decis să numim liniște de casă.

Pijamale moi și confortabile, pentru mamă și fiică, de la Sofiaman.

Setul de pijamale din colecția de Crăciun, de la Sofiaman, este unul dintre cele mai moi și plăcute cadouri pentru fetele familiei tale.