Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Ioana Popa, Cloche: îmi doresc să educ și să creez frumos

Un interviu nu doar despre modă, ci despre esența femeii și a aspectelor care o fac fericită.

Ioana Popa, Cloche: îmi doresc să educ și să creez frumos
Ioana Popa, Cloche

Am descoperit Cloche tot via Instagram, sursa mea nesecată de fain și frumos. Am intrat pe site, am răsfoit contul de Instagram al brandului și pe cel personal al Ioanei, și s-a conturat în mintea mea un univers musai de împărtășit cu voi.

Ce mă bucură nespus este că interviul de mai jos nu se limitează la partea frivolă a modei, ci are o profunzime aparte. Este, dacă vrei, o odă adusă femeii și acelor aspecte care o ajută să fie atât de minunată, cu fiecare valență pe care o îmbrățișează.

Ioana, owner-ul Cloche, se înscrie în lista mea de #inspiringwomen, dincolo de hainele splendide pe care le creează, prin patru valori primordiale:

1. își dorește, ca prin activitatea ei, să educe și să creeze frumos;

2. crede că fericirea înseamnă "să te iubești în primul rând pe tine ca să poți să-i iubești și pe ceilalți din jurul tău";

3. o inspiră "femeile care știu cine sunt, care sunt autentice și firești, care emană grație și exuberanță, dar și putere și echilibru";

4. încurajează grija de sine.

Înainte de a savura în tihnă răspunsurile Ioanei, trebuie să-ți spun că noua colecție este to die for, o invitație la o vară într-un mood de il dolce far niente, iar shooting-ul, oh, Doamne, shooting-ul este de o frumusețe divină. Chapeau bas, girls!

Ioana, cum a prins aripi povestea brandului Cloche?

În stadiile incipiente, brandul Cloche a prins aripi într-un apartament comunist din Sectorul 3. Mama Popa ne făcea haine încă de când eram mici și, în România anului 2010, era dificil să găsești ceva deosebit pe piață.

Așadar, ea a început să ne facă anumite ținute gândite de mine și de sora mea. La acea vreme, sora mea lucra în televiziune și oamenii începeau să o întrebe de unde obține hainele.

Încetul cu încetul, am început să creștem și în 2015 am hotărât că a sosit momentul să găsim un spațiu pentru un Showroom și să-i dăm un nume brandului nostru.

Pe 20 noiembrie 2015, Cloche și-a deschis porțile într-un spațiu interbelic de pe strada Paris. La opt ani distanță, ne aflăm în Cotroceni, tot într-un spațiu interbelic, plin de istorie și frumusețe.

Care sunt atributele pe care le îmbrățișează Cloche?

Cool - Cloche este dedicat femeilor cool și pline de viață, care iubesc să se distreze și să-și exprime personalitatea prin haine.

Îndrăzneț - Design-ul nostru este îndrăzneț și inovativ, aducând o notă fresh și neașteptată garderobei tale.

Versatil - Fie că ești într-o zi relaxată sau pregătită să iei lumea cu asalt, hainele noastre sunt versatile și se adaptează stilului tău de viață și oricărui tip de eveniment.

Comod - Calitatea materialelor noastre și atenția la detalii îți oferă un confort maxim, astfel încât să te simți bine în propria piele.

Fun - Brandul nostru de haine te încurajează să te distrezi prin modul în care te îmbraci, să-ți creezi propriul stil și să-ți exprimi individualitatea fără inhibiții.

Pentru că am pielea sensibilă, dar și pentru că prefer întotdeauna calitatea în detrimentul cantității, am o curiozitate constantă legată de materialele din care sunt confecționate hainele. Cu ce materiale lucrezi tu și de ce le alegi pe acestea în detrimentul altora?

De câțiva ani încerc și chiar reușesc (dar cu căutări și research-uri foarte mari) să găsesc cele mai bune textile, să fie 100% naturale, dacă se poate să reziste, să fie plăcute, să fie în tendințe, să nu se păteze, scămoșeze, rupă, etc. Cred că asta e cea mai grea parte când facem o colecție. În proporție de 80% am reușit acest lucru. Preferatele noastre sunt: mătasea, inul, bumbacul, lâna.

Laitmotivul colecțiilor de pe site-ul clochefashion.com, indiferent de direcția fiecăreia, este, cred eu, celebrarea feminității. Cum definești tu acest concept?

Celebrarea feminității este un concept care promovează înțelegerea și aprecierea valorii și diversității femeilor în toate aspectele vieții, inclusiv în cultura, societatea și identitatea personală.

Această celebrare încurajează recunoașterea faptului că femeile au capacități și abilități unice care trebuie să fie apreciate și valorificate, și că feminitatea poate fi o sursă de putere și de inspirație atât pentru femei, cât și pentru toți cei din jurul lor.

Ai lansat o colecție nouă - Summer Exclusive, printr-un pictorial absolut sublim realizat alături de @lauragiurcanu & @thea.costache; @andreea.mitran; @dianaiordachioaia. Te rog să-mi povestești mai multe despre piesele vestimentare incluse în această colecție.

A fost efectiv o poveste acest shooting, dar și cu puțin stres și cu lecții de viață. Locația am ales-o pentru că eu sunt impresionată de o insulă micuță și mi-am dorit foarte tare să creez un mood, un vibe și o poveste a verii.

Am avut mare noroc cu o echipă minunată de femei extraordinare, fiecare cu o poveste. Ne-am bonduit superb în zilele petrecute acolo.

Dar să revenim la colecție despre care este cred că una dintre cele mai frumoase și complete de până acum, pentru că avem piese care se potrivesc și pentru Summer Street Wear, piese exclusiv de plajă și piese gândite pentru festivaluri și Beach Summer parties.

Anul ăsta am mers pe o estetică și o cromatică extrem de minimaliste, dar fiecare piesă își spune povestea.

Nu am menționat deloc întâmplător numele femeilor de mai sus - pe care, de altfel, le admir, ci cu scopul acestei întrebări: ce înseamnă pentru tine sprijinul altor femei și în sfera personală, și în cea profesională? Și ca o completare: ce femei te inspiră?

În sfera personală, sprijinul altor femei poate fi o sursă de confort, înțelegere și încurajare.

Femeile pot oferi un spațiu sigur pentru a discuta probleme personale, cum ar fi relațiile, familia, stresul și anxietatea. Aceste conversații pot aduce o perspectivă unică asupra problemelor și pot oferi sprijin emoțional important.

În sfera profesională, sprijinul altor femei poate fi important în obținerea de oportunități de carieră și în dezvoltarea competențelor profesionale.

Femeile pot să ofere mentorat și să împărtășească experiențe și cunoștințe pentru a ajuta alte femei să își realizeze potențialul și să își atingă obiectivele profesionale.

Există multe femei care mă inspiră, fie că este vorba despre lideri de afaceri, politicieni, activiști sau artiști. În mod special, mă inspiră femeile care reușesc să depășească obstacolele și să obțină succes în fața unor condiții dificile.

Mă inspiră femeile care știu cine sunt, care merg mai departe în ciuda condițiilor impuse de societate, care sunt autentice și firești, care emană grație și exuberanță, dar și putere și echilibru.

Exemplele personale sunt din zona mea: prietenele mele apropiate, Sânziana Negru și Nico Grigore, care au știut întodeauna să fie femei puternice și determinate, Laura Giurcanu, care este o forță, colega mea de birou, Dana Chirilă, care în fiecare zi reușește să scoată ce e mai bun din mine, mama mea, cea care m-a motivat să merg mai departe, și am atât de multe exemple de femei minunate că aș putea să umplu tot articolul.

Cum este femeia care își răsfață corpul - și sufletul - cu haine semnate Cloche?

Ceea ce îmi doresc eu cu brandul Cloche este să educ și să creez frumos în fiecare zi.

Să educ în sensul că multe femei au uitat să se răsfețe și să accepte să fie răsfățate. În fiecare zi, dacă ne-am opri măcar pentru 5 minute și am face orice pentru noi, atunci cred că energia și vibe-ul nostru intern se vor schimba: de la a te da cu o cremă, a-ți face părul, a-ți cumpăra o haină care îți place, până la a citi, a asculta un podcast, a face sport…ORICE.

Asta încerc să fac eu cu clientele mele din showroom cu care petrec și o oră pentru alegerea ținutelor.

Este mai mult decât o vânzare de haine, este un moment de răsfăț pentru acestea.

Moda este privită - nu de puțină lume - ca fiind o toană, o frivolitate căreia nu merită să îi acordăm prea multă atenție...sau bani. Care este, de fapt, rolul hainelor în viața noastră, pe lângă cel de a ne acoperi corpul?

Hainele ne ajută să ne definim identitatea și să comunicăm un anumit mesaj despre noi înșine sau despre grupul din care facem parte.

De exemplu, anumite haine pot indica statutul social, afilierea politică, orientarea sexuală sau hobby-urile noastre.

Modă și estetică: hainele sunt o formă de expresie artistică și sunt importante pentru mulți oameni în ceea ce privește aspectul lor fizic.

În plus, moda și tendințele vestimentare pot fi un mijloc de a ne adapta la schimbările culturale și sociale. Stilul este o continuare a personalității, iar hainele sunt unealta de exprimare.

Și contul tău personal este o oază inspirațională. Ai avut mereu această predilecție pentru frumos?

Mulțumesc mult și mă bucur. Întotdeauna mi s-a părut Instagramul o aplicație curatorială prin care fiecare își exprimă estetica, valorile și autenticul. Cel puțin asta este pentru mine. Încerc să nu exagerez cu nimic și nici să petrec prea mult timp pe Social Media, dar de multe ori de acolo vin inspirația, research-ul și foarte multă informație.

Da, întotdeauna am avut o estetică personală, de când eram foarte mică. Niciodată nu mi-am dorit păpuși, eu voiam haine. De mică mă gândeam cu ce mă îmbrac a doua zi, ce merge cu ce și cum se potrivesc.

Ce înseamnă fericirea pentru tine?

Să te iubești în primul rând pe tine ca să poți să-i iubești și pe ceilalți din jurul tău. Liniște sufletească.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡