Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Iulia Ionescu, ILIKE IT: Oamenii nu mai vor să vadă doar imagini frumoase în social media

Mi-am dorit foarte tare să public pe ralucaharabagiu.com un interviu cu Iulia Ionescu. O urmăresc pe Instagram de multă vreme, iar contul ei este unul dintre preferatele mele. Vibe-ul pozitiv pe care îl transmite prin postările ei este 💯contagios. Și ca bonus, este un mix foarte fain de poze

Iulia Ionescu, ILIKE IT: Oamenii nu mai vor să vadă doar imagini frumoase în social media

Mi-am dorit foarte tare să public pe ralucaharabagiu.com un interviu cu Iulia Ionescu. O urmăresc pe Instagram de multă vreme, iar contul ei este unul dintre preferatele mele. Vibe-ul pozitiv pe care îl transmite prin postările ei este 💯contagios. Și ca bonus, este un mix foarte fain de poze cool și informație relevantă, așa că dacă nu cumva o urmărești deja pe Instagram (și pe Facebook), îți recomand să apeși butonul de Follow.

În rândurile de mai jos, am discutat cu Iulia despre Social Media, gadgeturi și tehnologie, iar dacă nu vrei să ratezi vreo noutate în domeniu, te invit să urmărești ILIKE IT, în fiecare dimineață, de luni până vineri, în cadrul știrilor PRO TV. Vibe-ul pozitiv al Iuliei este 💯contagios și la TV. 🙂

R: Iulia, cum definești tu Social Media?

Iulia: Social Media este pentru mine un teren de joacă, dar și un spațiu care implică responsabilități pe măsura rezultatelor.

R: Ce este un social media freak?

Iulia: Un om creativ, sincer și optimist care iubește tot ce se întâmplă în online și e la curent cu toate noutățile. Pentru mine, este și modalitatea prin care am reușit să mă prezint în social media. Am creat hashtag-ul #socialmediafreak pentru a-i face pe oameni să se obișnuiască cu mine și cu pasiunile mele, și sunt deja vreo 6 ani de când îl folosesc.

R: Care sunt ups and downs când vorbim despre rețele de socializare?

Iulia: Marele avantaj al rețelelor sociale este că ne ajută să păstrăm legătura cu cei dragi și că ne oferă absolut tot ce ne dorim la doar un click distanță, dar plătim un preț foarte scump pentru asta. Uneori, uităm să ne impunem limite și ajungem să petrecem mai mult timp online decât offline.

Secretul este să nu credem tot ce vedem în social media, să nu facem comparații și să nu renunțăm la activități și lucruri importante din viața noastră pentru a petrece timp online. Atunci când vine vorba despre social media, este nevoie de echilibru la fel ca în orice altă relație.

R: Ce înseamnă content relevant din punctul tău de vedere?

Iulia: Informații concrete și concise, adaptate la nevoile noastre zilnice și împachetate într-un mod creativ. Oamenii nu mai vor să vadă doar imagini frumoase în social media, ci vor să profite de orice moment pe care îl au pentru a reține informații noi, pentru a învăța lucruri care i-ar putea ajuta în vreun fel, iar asta nu ține întotdeauna de calitatea imaginilor video sau foto, ci de greutatea informațiilor, a lecțiilor și a povestilor pe care le prezentăm.

R: Contul tău de Instagram este unul dintre cele mai faine pe care le urmăresc. La ce strategii / tipsuri apelezi pentru a-ți menține contul de Instragram clean, fresh, util și extrem de plăcut din punct de vedere vizual?

Iulia: Mulțumesc mult! Ești tu foarte draguță. Eu simt că am întotdeauna de lucru la prezența mea în online. Mi-ar plăcea să fac mult mai multe lucruri, dar am un job full time, care este o prioritate pentru mine, iar pentru instagram fac ce pot în timpul meu liber, care este destul de limitat.

Ceea ce am încercat să fac în ultima perioada este să fiu mai deschisă, să vorbesc mai mult despre mine și pasiunile mele. Despre ceea ce fac la serviciu am tot vorbit, dar cred că acum am ajuns în punctul în care oamenii vor să mă cunoască mai bine.

Consider că, în general, este nevoie de asta acum în social media…de oameni sinceri, simpli, deschiși și cred că inclusiv feed-ul de instagram ar trebui să fie acum mai puțin retușat. E un trend pe care abia l-am așteptat. Instagram ne încurajează să fim noi și să ne spunem poveștile.

R: Ce conturi de Instagram recomanzi?

Iulia: Până în momentul acesta, am dat follow la vreo 2260 de conturi de Instagram. În mare parte sunt oameni pe care îi cunosc sau care mi-au atras atenția în social media, dar pentru că vreau să fiu la curent cu tot ce se întâmplă în tech și în lume, urmăresc și publicații online, specialiști tech, actori, dar și bloggeri culinari, multe restaurante, antreprenori și stiliști. Practic, mi-am creat propria mea revistă pe Instagram. O revistă pe care o „răsfoiesc” zilnic.

R: Cum ne poate fi de folos tehnologia în această perioadă în care mai tot și toate se îndreaptă către online, Iulia? Cum procedăm astfel încât să ne fie de ajutor, nu să ne dăuneze și mai tare?

Iulia: Toți specialiștii ne spun să ne impunem limite atunci când vine vorba despre tehnologie, să ne construim o rutină zilnică, să nu ne neglijăm activitățile care nu au legătura cu telefonul, tableta sau laptop-ul, dar, din păcate, cel puțin în ultimul an, toată viața noastră s-a învârtit în jurul device-urilor pe care le accesăm zilnic.

Cred că diferența o face modul în care ne folosim de toate aceste dispozitive. Este adevărat că în ultimul an am petrecut mai mult timp online decât offline, dar am reușit să câștigăm și timp. Asta pentru că multe dintre activitățile pentru care petreceam înainte ore bune în trafic s-au mutat la doar un click distanță.

Ce nu trebuie să uităm niciodată este că toată zona asta de tehnologie depinde de noi, noi o alimentăm, nu invers.

R: Care sunt aplicațiile pe care le folosești cel mai des și pe care, desigur, le-ai recomanda și altora?

Iulia: Pe lângă Facebook, Instagram și toate celelalte rețele sociale, folosesc des Splice și Snapseed pentru editare foto și video, accesez aproape zilnic aplicațiile celor de la IMDB și World Health Organisation, iar pentru conversații video recomand Google Duo. Folosesc, însă, și aplicația “Unde reciclăm”, prin care verific mereu unde pot recicla becuri, baterii și alte lucruri de care nu mai am nevoie, dar și aplicația știrilor Pro Tv, pentru că vreau să fiu la curent cu tot ce se întâmplă.

Notificările sunt extrem de utile.

R: Care sunt gadgeturile pe care le utilizezi cel mai des și pe care le-ai recomanda și altora?

Iulia: Îmi plac foarte mult ceasurile inteligente. Pentru mine, sunt foarte utile pentru că viața mea este plină de notificări. Acum, folosesc un Fibit Sense și un Huawei Watch Fit, dar îmi plac mult și căștile, boxele, tot ce mă ajută să ascult muzică. Și le recomand întotdeauna șoferilor camerele de bord, în special cele care te ajută să-ți supraveghezi mașina chiar și atunci când nu ești în mașină.

R: Ce brand de telefon folosești și care sunt motivele pentru care ai optat pentru acest telefon în detrimentul altora?

Iulia: Folosesc tot ce este nou pe piață. Îmi schimb foarte des telefonul pentru că am mereu modele noi în teste. Singurul telefon pe care nu-l schimb este cel de serviciu, iar modelul nu a fost tocmai alegerea mea.

R: De unde ne inspirăm / aflăm / învățăm despre SM, gadget-uri și tehnologie?

Iulia: De la ILIKE IT, evident! Mă puteți vedea în fiecare dimineață, de luni până vineri, în cadrul știrilor PRO TV.

R: Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Iulia: Suntem fericiți când suntem împăcați cu noi. Secretul este să nu ne comparăm cu alții. Noi suntem singura noastră competiție.

foto: Iulia Ionescu

Pentru mai multe povești despre oameni inspiraționali și locuri faine, despre mine, mă poți urmări și pe Instagram.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡