Mi-am făcut cadou de ziua mea (sunt și Mihaela în buletin) un interviu proaspăt care nu putea lipsi de la Categoria Inspiring People (am simțit nevoia să adaug ‘inspiring’ la denumirea categoriei, pentru că mi se părea că le neîndreptățesc cumva pe femeile awesome pe care le intervievez dacă nu întăresc ideea că sunt adevărate role models pentru societatea în care trăim).
Revenind la Maria, o urmăresc pe contul personal de Instagram de ceva vreme, iar când am aflat că a lansat Skinergist am fost extrem de curioasă să îi aflu povestea. M-a impresionat mult comunicarea curată, coerentă, în acord cu niște principii și valori personale ale Mariei, o comunicare lipsită de genul acela de artificii menite doar să facă zgomot de fond, și nu cu intenția clară de a transmite ceva util și îndreptat la modul real către consumator.
De altfel, dacă dai follow contului de Instagram Skinergist sau dacă intri pe site, vei fi plăcut surprinsă de atenția acordată chiar și celor mai mici detalii, de la designul impecabil, cu accente de alb, roz și bleu (care m-au trimis cu gândul la puritate, feminitate, serenitate) și până la varietatea de informații care îți sunt puse la dispoziție (pentru că îngrijirea pielii NU se face după ureche), aspect care mi-a confirmat o primă impresie, și anume că Skinergist chiar nu este ‘your ordinary beauty shop’.
Și apropo de #womensupportingwomen, #womenempoweringwomen, #womeninspiringwomen sau #girlpower, prima Campanie semnată Skinergist (extrem de faină, desigur) a reprezentat, în opinia mea, și un tribut adus hashtag-urilor de mai sus, pentru că Maria le-a avut alături pe prietenele ei, alte două beauties, @adaiftodi și @giulia_dinu.
În rândurile de mai jos, te invit să descoperi universul Skinergist, un business făcut din respect și dragoste pentru skin care și self care deopotrivă.
R: Maria, ce este Skinergist?
Maria: Skinergist este o platformă dedicată produselor de înfrumusețare și de well-being, prin care îmi doresc să aduc mai mult „self-care” în rutina de îngrijire a fiecărei femei.
Platforma Skinergist a fost lansată în plină pandemie, atunci când viețile noastre au devenit și mai stresante, iar îndemnul Skinergist este să ne „întoarcem” la noi, la corpul nostru, la rutinele noastre de îngrijire și să ne acordăm mai multă atenție și iubire.
Am terminat Facultatea de Farmacie în 2012, iar bazele învățate în timpul facultății le-am aplicat în domeniul Cosmeticii și al Frumuseții, cele două fiind marile mele pasiuni. Totodată, din cauza unor probleme ale pielii întâmpinate încă din timpul facultății, am căutat soluții în tratarea acestora, dar și construirea unei rutine cosmetice care să îmbunătățească sănătatea pielii mele.
Întotdeauna m-a inspirat puterea vindecătoare a plantelor și a ingredientelor de origine naturală, aspect care se poate observa și pe www.skinergist.com, pentru că brand-urile alese au produse cu baze de origine naturală, sunt vegane și prietenoase cu pielea.
Ador produsele cosmetice cu formulări în care sunt îmbinate ingrediente de origine naturală (plante și uleiuri vegetale) și tehnologii obținute în marile laboratoare de cercetare, cum sunt ingredientele lipozomale, peptidele etc.
R: Povestește-mi puțin despre brandurile disponibile pe site-ul www.skinergist.com.
Maria: Fiind o fire perfecționistă, procesul de selecție al brandurilor este făcut cu o foarte mare atenție și acord importanță chiar și celor mai mici detalii din formulările produselor, dar și valorilor transmise de brand. Testez personal majoritatea produselor, iar cele pe care nu le pot folosi, din cauza nepotrivirii tipului de ten, le ofer pentru testare unor persoane în care am încredere că pot da un feedback corect produsului.
Mă uit în primul rând la formulare, la ingredientele active și textura produsului, și apoi la design, comunicare și valorile promovate de brandul respectiv. Toate brandurile de pe platformă au produse în care cred cu adevărat, pe care le folosesc și eu acasă, și care îmi oferă o experiență de stare de bine, pornind de la ambalaj, textură și efecte resimțite pe piele.
Toate brand-urile de pe Skinergist sunt, cu mici excepții, produse cu ingrediente de origine naturală, vegane și cruelty-free.
Brandurile Veoli Botanica și Sioris, un brand coreean, sunt unele dintre favoritele mele, pentru că au formulări echilibrate, special concepute pentru tenul sensibil și cu imperfecțiuni. Au foarte mulți antioxidanți extrași din plante, care ajută orice tip de ten să se regenereze și să lupte împotriva efectelor nocive ale mediului înconjurător.
R: Care sunt produsele preferate ale clientelor Skinergist?
Maria: Printre produsele preferate ale clientelor Skinergist se regăsesc cele coreene, printre care se numără și cele de la Isntree, Pudra cu Enzime Iluminatoare de la Oseque, măștile tip șervețel de la All Natural, dar și The Face Yoga Tool Kit, un set de accesorii pentru masaj facial din Quartz Roz, cunoscută drept piatra Iubirii Universale.
R: Cum putem afla ce tip de produse ni se potrivesc: de la creme, serumuri și până la loțiuni pentru demachiat și tonere? Îți pun această întrebare în contextul în care am văzut pe contul de Instagram Skinergist, dar și pe site-ul www.skinergist.com că veniți în ajutorul femeilor care au nelămuriri în privința rutinei de îngrijire a tenului prin intermediul serviciului Skin Helper.
Maria: Eu consiliez personal clientele, iar evaluările și sfaturile pe care le dau sunt bazate pe mulți ani de research și experiență în testări de produse cosmetice, ingrediente active și în formularea produselor cosmetice. Încă de pe vremea facultății am tot discutat cu alți farmaciști, medici dermatologi, colaboratori sau cu prietenele mele despre eficiența produselor cosmetice.
Am „disecat” multe formule de pe piață, inclusiv de la branduri renumite din nișa luxury, și am identificat ingrediente și obiceiuri de îngrijire a pielii care funcționează pentru anumite tipuri de ten, cât și ingrediente sau produse care nu funcționează sau înrăutățesc anumite predispoziții ale pielii.
În general, am observat o particularitate comună în cazul persoanelor care au urmat tratamente pentru acnee, și anume: capacitatea de regenerare a pielii este una destul de mică din cauza barierei cutanate afectate, dar și din cauza lipsei de ingrediente antioxidante și regenerante din rutina de îngrijire a pielii.
Persoanele care doresc consiliere ne pot scrie prin mesaj privat pe rețelele de socializare sau pe email contact@skinergist.com, iar eu le răspund în cel mai scurt timp posibil.
Skin care is self care. Skinergist
R: Am observat în ultima vreme că brandurile de produse cosmetice coreene sunt tot mai apreciate la noi în țară. Și am văzut că și pe site-ul www.skinergist.com sunt câteva disponibile. Care este secretul acestor branduri? De ce sunt preferate de femei în detrimentul altora care poate au o tradiție chiar mai veche sau un marketing mult mai bun?
Maria: Brandurile coreene sunt apreciate datorită formulărilor echilibrate, cu ingrediente active în concentrații eficiente și baze prietenoase cu pielea care refac bariera cutanată. Formulările acestora nu sunt agresive cu pielea, au o componentă iluminatoare și de hidratare în toate produsele și foarte mulți antioxidanți extrași din plante precum: Centella Asiatica, Omija, Prunus Mume etc.
Tenul asiaticelor prezintă o predispoziție mai mare la sensibilitate și hiperpigmentare, drept care formulările produselor coreene sunt concepute special pentru a ameliora aceste condiții. Cred că poluarea, mediul în care trăim și tratamentele „destul de agresive” pentru acnee – pe care multe dintre noi le-au experimentat – reprezintă cauzele care au dus la sensibilizarea tenului, iar aceste produse coreene cu ingrediente calmante, hidratante, regenerante ne sunt benefice.
R: Care este ordinea corectă de aplicare a produselor atunci când vorbim despre curățarea și hidratarea tenului?
Maria: Ordinea de aplicare corectă este:
Dimineața: Curățare (Cleanser sau Toner), Serum, Cremă hidratantă, Cremă cu protecție solară.
Seara: Demachiere/ Curățare, Exfoliere, Mască (Sheet Mask sau Masca obișnuită), Hidratare (Serum și Cremă).
În general, tratamentele pentru imperfecțiuni (acnee, hiperpigmentare etc) se aplică după tonifiere.
R: Există, din punctul tău de vedere, un tip de produs de îngrijire a tenului care este neglijat de către femei, căruia nu i se acordă atenția cuvenită?
Maria: Da, loțiunea tonică.
Loțiunea tonică are rolul de a îndepărta impuritățile rămase după demachiere și de a echilibra pH-ul pielii. Un pH optim, ușor acid al pielii asigură o barieră cutanată puternică. Aceasta apară cu ușurință pielea de efectele nocive ale mediului înconjurător, deshidratare și de iritanți.
R: Care sunt cele mai frecvente și mai grave greșeli pe care le facem față de tenul nostru?
Maria: Folosirea unei rutine de îngrijire a pielii cu extrem de multe produse cosmetice sau schimbarea acestora prea des. Totul pornește de la răbdare…Majoritatea produselor cosmetice nu funcționează „peste noapte”, acestea au nevoie de o anumită perioadă de timp pentru ca pielea să beneficieze de efectele ingredientelor active. Aș spune minimum o lună. De exemplu, introducerea unor concentrații mari de antioxidanți în rutina mea de îngrijire a pielii a dat rezultate în câteva luni.
R: Care este rutina ta de îngrijire a tenului și ce produse folosești?
Maria: Am tenul normal și sensibil, cu tendințe de deshidratare și hiperpigmentare. Ocazional și câteva comedoane (coșuri). Folosesc în general produse calmante, regenerante, cu mulți antioxidanți și exfolianți blânzi de tip Acid Lactobionic sau Enzime.
Demachiant cu funcție dublă și de cleanser Make it Clear – Veoli Botanica
Toner tip cremă calmant cu extract de Potentilla și PHA de la Keenoniks
Crema I’m Medi 100 % Zinc Sun SPF 50- Suntique
Crema nutritiva Deep in a Barrier- Sioris
Exfoliere cu Pudră Cleanser cu Enzime Iluminatoare – Oseque
Cremă pentru hiperpigmentare: Cremă depigmentantă I’m 8,8% – Suntique
Măști de față – absolut toate de pe www.skinergist.com, alternativ
Și nu în ultimul rând, masajul cu Gua Sha din setul The Face Yoga Tool Kit este momentul preferat al zilei.
R: De unde ne informăm când vine vorba despre îngrijirea tenului, a pielii?
Maria: De la specialiști: medici dermatologi, farmaciști, cosmeticiene, dar și de la persoanele pasionate de beauty care se informează constant din surse de specialitate.
R: Ce înseamnă pentru tine fericirea?
Maria: Fericirea pentru mine înseamnă entuziasm.
Entuziasmul de a descoperi ceva nou, de a crea un concept nou, de a citi cărți interesante, de a experimenta lucruri cât mai diverse, de a cunoaște oameni cu mintea deschisă, orientați către „joie de vivre”, de a avea conversații despre sensul vieții și înțelegerea pe care o dăm acesteia.
Sunt fericită pentru încrederea pe care mi-o dau cele din comunitatea Skinergist, pentru fiecare comandă de pe www.skinergist.com și pentru oportunitatea de a dezvolta business-ul și portofoliul de produse.
Fericirea o găsesc în momentul prezent, atunci când savurez un parfum nou sau o masă delicioasă, în timpul masajui cu Gua Sha și cu serumul favorit, într-o operă de artă, în culorile apusului, în momentele A-ha, atunci când totul se leagă.
Și mai ales, fericirea o găsesc în lucrurile simple împărtășite cu oamenii și ființele dragi (cățelușa mea, Nina) din viața mea.
foto: skinergist.com
Mai poți citi:
Biologique Recherche, o lecție despre tradiție, excelență și savoir-faire
Despre ingrijirea tenului cu Anca Ciorogar, medic dermatolog
Dana Chels: scurta lectie despre bun gust…si simt
Anca Lungu: Avem nevoie de un scop pentru ca viata noastra sa capete sens