Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Biologique Recherche, o lecție despre tradiție, excelență și savoir-faire

Biologique Recherche, un brand de cosmetice pe care este musai să îl testezi. Am povestit în articol motivele.

Biologique Recherche, o lecție despre tradiție, excelență și savoir-faire

Aseară, Biologique Recherche a marcat lansarea oficială în România, în cadrul unui eveniment care a avut loc în incinta hotelului Athénée Palace Hilton. Știam de multă vreme despre acest brand, așadar invitația primită de la Luisa Ene m-a bucurat foarte tare, cu atât mai mult cu cât sunt într-o perioadă marcată de un research riguros în domeniul cosmeticelor.

Menționam într-un alt articol că nu m-am putut lăuda niciodată cu un ten de porțelan. Cu toate acestea, ani de zile am neglijat cu brio să îmi îngrijesc tenul în acord cu nevoile lui. Am folosit creme, serumuri, loțiuni demachiante achiziționate după recomadări primite de la prietene (ceea ce nu e musai un lucru rău) fără să acord prea multă importanță unicității pielii mele. Azi, la 33 de ani, tenul meu a început să își strige nemulțumirile prin pete provocate de expunerea la soare, pungi sub ochi mai evidente, o deshidratare accentuată și, în fine, un aspect general nu tocmai plăcut.

Epiderma unui individ poate să nu fie uniformă, combinând, poate, zone deshidratate cu zone perfect echilibrate, și cu zone cu exces de sebum. Un tratament neadecvat poate dezechilibra cu ușurință tenul sau reactiva vechi probleme. Yvan Allouche, fondatorul Biologique Recherche

Yvan Allouche a descris perfect starea tenului meu – pentru care nu am reușit până acum să găsesc un tratament menit să împace toate cele trei zone: cu exces de sebum in zona T, deshidratată în zona pomeților, lângă nas, și echilibrată în rest. În ultima vreme, am pus accentul cu precădere pe rezolvarea problemei legate de acnee și am înrăutățit astfel aspectul zonelor cu piele uscată. Nici nu am realizat asta (eu fiind chitită să scap de acnee) până aseară când mi-a spus un specialist din echipa Biologique Recherche în cadrul sesiunii de diagnostic dermato-cosmetic.

Am făcut această introducere legată de istoricul meu pentru a puncta cât de esențial este ca un brand de cosmetice să își construiască povestea în jurul unei metodologii exclusiviste care se bazează pe protocoale de îngrijire a pielii unice și personalizate, adaptate Skin Instant©-ului fiecărei persoane.

Așadar, indiferent că vorbim despre produse destinate îngrijirii feței, a corpului sau a scalpului, metodologia propusă de către Biologique Recherche include 3 etape principale:

Etapa de evaluare. Nu mergi să îți achiziționezi produsele lor după ureche riscând astfel să îți cumperi o cremă sau un serum care nu se pliază pe nevoile tenului tău, ci ți se efectuează de către un expert Biologique Recherche un diagnostic dermato-cosmetic pentru a identifica exact Skin Instant©-ul tău.

Etapa de inițializare. Protocolul de tratament începe cu o pregătire individualizată a epidermei (scutul care protejează tenul de factorii agresivi externi: poluare, etc). Este etapa de răsfăț suprem care implică o curățare completă a pielii combinată cu masaj și aplicarea unei măști faciale.

Etapa de tratament are drept scop țintirea fiecărui aspect și tratarea lui în detaliu.

Mai multe despre cele 3 etape poți citi aici.

Un alt factor diferențiator al brandului se referă la abordarea holistică a pielii – ca un organ care este direct conectat cu toate celelalte organe – aduce o viziune revoluționară tehnicilor specifice brandului. Reputația extraordinară a lui Biologique Recherche se datorează unei combinații între abordarea clinică pentru un tratament personalizat de îngrijire a pielii, produse pure, concentrate și practic brute, și formule complexe aplicate cu protocoale de tratament originale și riguroase.

Pentru mine, asta înseamnă calitate și responsabilitate ridicate la rang de artă. Și știință.

A painter follows his inspiration and the colors he chooses give life to his work. A researcher finds his reward and gratification in achieving an objective. May the quintessence of my passionate years of hard work and research serve as a tribute to the beauty that you embody. Yvan Allouche, Biologique Recherche founder

Experiența mea cu produsele Biologique Recherche

Tenul meu este atât de selectiv, că îmi pot da seama încă de la prima utilizare dacă un produs cosmetic se pliază sau nu pe nevoile pielii mele. În mod categoric, NU pot utiliza cosmetice care conțin alcool și / sau parfum (de la parfum îmi apar coșuri după doar câteva minute de la aplicarea produsului).

În aceeași notă, am o intoleranță crescută la foarte multe tipuri de texturi. Oricât de eficientă ar fi o cremă nu o pot folosi dacă nu îi suport textura sau senzația pe care mi-o lasă pe față. Acestea fiind zise, pot spune cu mâna pe inimă că produsele Biologique Recherche pe care le-am încercat mi se potrivesc mănușă: textura lor (Fluide VIP 02, Creme VIP 02) este fix ceea ce îmi trebuie (iar textura produsului Creme Contour des Yeux et Levres Biofixine este cea mai faină testată de mine ever). În plus, produsele nu au miros (ceea ce este esențial pentru mine), nu încarcă tenul și ți-l lasă răsfățat de o senzație de curat, de hidratare, de BINE.

Despre Biologique Recherche

Am mai povestit pe ralucaharabagiu.com că sunt o persoană avidă de povești cu tradiție, cu substanță, iar cea a brandului Biologique Recherche mi-a depășit toate așteptările.

Povestea Biologique Recherche a prins viață la sfârșitul lui 1970, în mâinile unei familii de experți artizanali în îngrijirea pielii, duo-ul biolog/fizioterapeut Yvan și Josette Allouche. Savoir-faire-ul desăvârșit al acestui brand și abordarea vizionară li se datorează celor doi și se traduc astăzi printr-o reputație impecabilă și produse de-o eficiență remarcabilă.

Foarte interesant este că Biologique Recherche a funcționat ca un laborator de cercetare și dezvoltare având drept scop formularea de produse pentru profesioniștii din domeniul frumuseții care nu erau mulțumiți de produsele disponibile la acel moment.

Biologique Recherche ROMÂNIA
Produse pure și autentice, departe de cosmetologia convențională, ce combină calitatea extracției componentelor și concentrații extreme de ingrediente active.

2007 este anul în care Rupert Schmid și Pierre-Louis Delapalme preiau responsabilitatea uriașă de a duce mai departe această tradiție, de a-i da un suflu nou fără să afecteze însă inima brandului. Dr. Philippe Allouche, fiul fondatorilor, este Director de Cercetare și Creație al brandului. De altfel, filosofia Biologique Recherche este: Reinventează-te fără a pierde din vedere originile tale. Absolut minunat spus!

Astăzi, produsele Biologique Recherche sunt disponibile în peste 80 de țări și pot fi accesate în cele mai selecte unități estetice și medicale.

Despre produsele Biologique Recherche

Produsele de îngrijire a pielii Biologique Recherche sunt concepute in-house de către Departamentul de Research & Development în Suresnes, Franța.  90% dintre acestea sunt produse în laboratorul original Biologique Recherche fondat de Yvan Allouche. Asta da tradiție respectată și transmisă mai departe din generație în generație.

Produsele Biologique Recherche au următoarele caracteristici specifice:

Folosesc plante, extracte biomarine și biotehnologice în concentrații ridicate – peste 20% în majoritatea produselor.

Exclud folosirea parfumurilor sintetice, pentru a conserva integritatea formulelor și pentru a evita orice tip de reacție adversă.

Protejează structura originală a ingredientelor active în cea mai mare măsură posibilă, maximizând folosirea procesării la rece în majoritatea formulelor noastre.

Justifică costul produsului Biologique Recherche prin compoziția și calitatea ingredientelor active.

Potențează sinergia între produse, tehnicile noastre particulare și originale, și tratamentul Remodeling Face® pentru rezultate imediate excepționale.

În România, Biologique Recherche se află în locațiile de mai jos.

ENDORPHIN LAB, Atena nº9, București
ESTETIQ BOUTIQUE BY FLORI IVANOV, Pescarilor 45, Constanța
BROMONDE, Strada Popa Soare 56, București
VEGA HOTEL, Bulevardul Mamaia, Constanța
LA CHOUETTE, St. Anton Pann 28-30 40053 Cluj

Foto: arhiva personală, Biologique Recherche România

Mai poți citi:

Despre ingrijirea tenului cu Anca Ciorogar, medic dermatolog

Dana Chels: scurta lectie despre bun gust…si simt

Anca Lungu: Avem nevoie de un scop pentru ca viata noastra sa capete sens

Dariana Rădulescu: Crema cu SPF este foarte importantă. Eu o folosesc tot timpul anului pentru că îmi doresc să îmbătrânesc frumos

Pentru mai multe povești despre oameni inspiraționali și locuri faine, despre mine, mă poți urmări și pe Instagram.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡