Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

OK KINO, chintesența minimalismului și a delicateții vestimentare

OK KINO este o formă de artă realizată la superlativ pe toate palierele: croiuri, materiale, sustenabilitate, culori.

OK KINO, chintesența minimalismului și a delicateții vestimentare
Darya Golneva și Denis Caunov, fondatorii OK KINO, foto: studiookkino.com

Când am împlinit 30 de ani, mama mi-a dăruit o ie lucrată manual. I s-a părut că o haină confecționată din materiale de calitate, cusută de meșteșugari, ca odinioară, este darul perfect pentru celebrarea unei vârste care face trecerea către o maturitate asumată și care presupune o anumită cunoaștere de sine, o responsabilitate interioară care are ecou și la exterior.

Coincidență sau nu, acela a fost și anul în care am descoperit că o haină care prinde viață sub magia inefabilă a unui artist local are o însemnătate aparte, o valoare infinit mai mare decât orice piesă în trend din categoria fast-fashion. Nu voi minți, sunt câteva branduri pe care le ador - dar tot pentru poveste, materiale, croiuri - însă eticheta “Made in Romania” îmi creează acea emoție care-mi cizelează viața la aproape 35 de ani.

Pentru mine, brandurile locale și cele internaționale, care produc la scară mică, în acord cu valori pe care eu le consider indispensabile, reprezintă o odă adusă corpului femeii, și nu doar datorită designului, ci și prin prisma muncii, a efortului, a creativității care stau în spatele produsului final.

Cel mai recent brand pe care l-am descoperit și despre care este musai să-ți povestesc poartă eticheta "Made in Republica Moldova". OK KINO este, în opinia mea, o formă de artă realizată la superlativ pe toate palierele: croiuri, materiale, sustenabilitate, culori, you name it.

Fondatorii OK KINO, Darya Golneva și Denis Caunov, și-au luat seva și inspirația din cultura locală. Un mix splendid între autenticitatea și tradiția specifice Republicii Moldova și particularitățile modei contemporane, creațiile OK KINO stau sub semnul unui minimalism care aduce un tribut simbolurilor etnice.

Lucrările lui Constantin Brâncuși au reprezentat, de asemenea, o sursă de inspirație și frumos pentru cei doi artiști. Ce altceva poate fi mai înălțător din punct de vedere stilistic?

Când vorbim despre culori, dragostea pentru acest brand se întețește: alb, negru, roz pastel și o abundență de nuanțe deschise (bejul care imită calcarul) asociate cu mediul local.

Și pentru că esteticul nu prea mai contează ASTĂZI în lipsa utilizării unor materiale din fibre naturale, de calitate (bumbac, lână), menite să dăinuie peste timp, și în absența unui proces sustenabil de confecționare a produselor, OK KINO a ales calea cea grea, dar corectă atât pentru clientele sale, cât și pentru mediul înconjurător.

Am "răsfoit" de multe ori site-ul și contul de Instagram OK KINO și mi-au rămas sufletul și mintea la două produse.

Dress with the applied 'petals'

Poate fi achiziționată de aici

Deși brandul OK KINO a prins aripi în 2020, el a debutat anul trecut în cadrul London Fashion Week. Asta da realizare și confirmare a excelenței, a efortului, a talentului, a unui brand lucrat impecabil din punct de vedere etic și estetic.

foto: studiookkino.com

Să nu uit, OK KINO realizează și accesorii la fel de minunate precum hainele.

Urmează, curând, și un interviu cu cei doi fondatori ai brandului. Stay tuned!

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru membri

Mă abonez ♡