Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Radisson Blu Hotel, oază pentru simțuri

Despre ce poți face la Radisson Blu chiar dacă nu te cazezi peste noapte.

Radisson Blu Hotel, oază pentru simțuri

Poate că sună ciudat, dar nu sunt musai o împătimită a hotelurilor. Mi s-a părut mereu că le lipsește acel cosiness după care tânjesc eu când călătoresc. Apoi, dacă ne referim strict la hotelurile din București, le-am privit mereu drept destinații potrivite exclusiv pentru turiști, fie ei români sau străini.

Asta până zilele trecute când am avut un soi de "aha moment", în timpul unui brunch organizat la Hotelul Radisson Blu. Nu eram la prima mea vizită aici căci, de-a lungul timpului, am fost la multe evenimente sau conferințe organizate în sălile destinate acestui tip de întâlniri. Cumva, asociam mereu hotelul Radisson cu ideea de "locație pentru conferințe".

Asta și cele 5 stele pe care le onorează până în cel mai mic detaliu. Și să nu uit de vizita Madonnei la București, pentru concertul susținut în 2009, când s-a cazat la Radisson. :)

Dar să revin la momentul meu "aha" și să-ți povestesc în ce a constat el. După o discuție cu parte din echipa Radisson Blu, am descoperit că, ce să vezi, îți poți bucura simțurile și dacă ești din București, nu vreun turist, inclusiv în cazul în care nu te cazezi la hotel. Ding, ding, ding! A sunat a vești bune în mintea mea, pentru că efectiv nu luasem niciodată în calcul această variantă.

Cum am spus în repetate rânduri, eu chiar cred că oamenii sfințesc locul. Oricât de luxos sau frumos ar fi un hotel / restaurant / magazin and so on, dacă echipa de acolo nu este, pe lângă profi și cu know-how, empatică, dedicată, cu mult bun simț, well, toată acea "poleială" e degeaba, fix degeaba.

Și recunosc că mi se întâmplă foarte rar să mă înșel când vine vorba despre oameni. Reușesc, de cele mai multe ori, să trec de eventuale aparențe și să simt când vorbele omului din fața mea sunt în total acord cu ceea ce el gândește.

Am făcut această mică introducere pentru că vreau să-ți spun ceva cu care am plecat de la vizita mea la Radisson: "We honor our team because we can’t do anything without them". Este ceea ce ne-a spus Sonja Dive-Dahl, gene­ral manager Radisson Blu Hotel Bucharest & Park Inn by Radisson Hotel & Residence Bucharest, mie și Marei Coman într-o discuție extrem de sinceră și relaxată.

Și mi-a mai plăcut mult ceva. Sonja nu a vorbit doar grupului, sub forma unei prezentări rigide a hotelului, ci a trecut pe la fiecare în parte, pentru discuții normale, inclusiv despre subiecte fără vreo legătură cu Radisson.

Nu știu despre voi, dar mie mi s-a părut o atitudine chapeau bas. De altfel, întreaga echipă a Radisson a vorbit extrem de cald, cu o vădită pasiune pentru ceea ce face fiecare, cu o oarecare mândrie modestă despre lucrurile bune și faine pe care le-au realizat până acum, dar și despre cele care urmează să se întâmple, cum ar fi inaugurarea a încă 200 de camere noi. :D

Detest, efectiv detest prezentările anoste ținute de persoane care sunt acolo doar pentru că trebuie și îți înșiruie o mulțime de informații "ca pe poezie".

Din fericire, nu a fost deloc cazul la echipa Radisson, așa că am plecat de acolo cu zâmbetul pe buze. Aia e, ca orice om am și eu niște fixuri pe care chiar insist să mi le păstrez.

As seen by Mara Coman

Hai să îți spun (totuși) cum îți poți răsfăța simțurile la Radisson Blu chiar dacă nu ești cazată acolo

Zona de restaurante 🍸

Habar nu aveam că sunt atât de multe restaurante în incinta Radisson Blu. Voi începe cu Ginger Sushi Bar Lounge, un restaurant extrem de cool, cu vedere la piscina exterioară. După cum îți poți da seama din denumire, Ginger propune gurmanzilor o varietate de preparate din bucătăria asiatică.

Ginger Sushi Bar Lounge

În imediata lui apropiere este Prime Steaks and Seafood, un restaurant extrem, dar extrem de elegant, cu o bucătărie deschisă și o pivniță de vinuri. Prime este genul acela de loc care îți creează feeling-ul că ești unde trebuie. O combinație desăvârșită între cosiness și luxurious.

Prime Steaks and Seafood

Restaurantul Dacia Felix este locul ideal pentru micul dejun, conferințe și mese de grup, și asta pentru că este situat în holul Radisson.

În anotimpul cald și însorit, barul cu gheață ARISTOCOOL și barul de la piscină sunt adevăratele vedete când vine vorba despre distracție.

Zona de SPA - THAIco Spa

Aici, recunosc, am exagerat cu pozele :)). Dar sunt convinsă că mă înțelegi perfect. Nu am fost în foaaarte multe spa-uri, dar dintre cele în care am fost, cel de la Radisson este printre preferatele mele.

Foarte fain amenajată zona, și nu doar din considerente estetice. Jur că m-am relaxat puțin doar cât am vizitat. Poți încerca masaje (Ashiatshu, Shirodhara, masaj pentru cupluri, etc), terapii (Hammam, Ritual Spa Pentru Luna De Miere), tratamente, saună umedă, saună uscată.

Abia aștept să revin la THAIco Spa să și testez unele dintre terapii și tratamente. :) Nu uita că poți face și tu asta fără să te cazezi în hotel. Poți considera că este oaza ta de relaxare și bine în tumultul orașului, în oricare zi a săptămânii.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați

Mă abonez ♡