Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Diana Boje Store, odă pentru feminitate

Te rog să susții, să promovezi, să cumperi cu precădere de la branduri Made in RO. Sunt minunate, pe cuvânt!

Diana Boje Store, odă pentru feminitate
Diana Boje

Fiecare interviu publicat pe ralucaharabagiu.com se încheie cu întrebarea: Ce înseamnă fericirea pentru tine?. Răspunsurile diferă, desigur, dar laitmotivul lor este "simplitatea".

După 30 de ani, vârstă pe care o menționez des tocmai pentru că a reprezentat un milestone splendid pentru mine, am început să caut simplitatea în tot și în toate: haine, oameni, locuri, lucruri. Sunt o persoană agitată, mă confrunt cu anxietatea, sunt mereu grăbită și încă mă lupt cu multitasking-ul. Drept care, a trăi simplu este un deziderat la care aspir și pe care îmi doresc să-l îmbrățișez cu toată ființa mea.

Revenind la intervievata mea de azi, Diana Boje, brandul creat de ea îndeplinește unele dintre atributele pe care le admir infinit: simplitate, calitate, sustenabilitate, bun-gust și bun-simț. Mi-am dorit de vara trecută o rochie roz, absolut delicioasă, realizată de Diana, doar că pur și simplu m-am luat cu altele și am uitat să mi-o comand.

Dar am "răzbunat" această greșeală în octombrie, când am rugat-o pe Diana să îmi transforme o bluză de-ale ei într-o rochie. Adică cea din fotografia de mai jos. Am purtat-o la ediția a treia a evenimentului Connecting Women Entrepreneurs, alături de cercei roșii realizați de Diana Cojocaru.

Foto: Desene cu lumină

Această rochie, alături de cele create de Lali Wear, Atelier Isabelle Vijiiac, Sekana sau KATEA GRI reprezintă, în opinia mea, o odă adusă femininității.

Te las să savurezi în tihnă povestea brandului Diana Boje Store, nu înainte de a te ruga să susții, să promovezi, să cumperi cu precădere de la branduri Made in RO. Sunt minunate, pe cuvânt!

Cum a prins viață brandul tău, Diana, și care sunt valorile pe care le îmbrățișează?

Primele idei în ceea ce privește brandul nostru au existat cu mult  înainte de a se concretiza. Totul a început să prindă contur în perioada pandemiei. Deși atunci totul era incert, cu pași mici, dar siguri, am reușit să conturăm ceea ce avea să fie parte din sufletul meu.

Lucram deja la primele prototipuri, iar primele produse au început să iasă la lumină. Acestea au fost extrem de apreciate, așadar primele comenzi nu au întârziat să apară. Țin minte și acum că eram extrem de fericită, efectiv nu mă puteam gândi la altceva.

Sunt și voi fi mereu recunoscătoare acestui început, mai cu seamă persoanelor care au crezut în produsele noastre și care le-au și purtat. Îmi amintesc cum pregăteam cu atâta drag și emoție fiecare produs. Cu adevărat specială a fost și susținerea primită în online de la femei absolut minunate: Maria Teremi (Bati), Ana-Maria Badea (Calțun), Julia Iancu sunt doar câteva dintre ele.

Pentru că am pielea sensibilă, dar și pentru că prefer întotdeauna calitatea în detrimentul cantității, am o curiozitate constantă legată de materialele din care sunt confecționate hainele. Cu ce materiale lucrezi tu și de ce le alegi pe acestea în detrimentul altora?

Ce am știut de la început a fost că vom lucra doar cu materiale naturale. Ne-am dorit ca produsele noastre să fie unice, iar acest lucru nu se putea întâmpla decât lucrând cu materiale de calitate. Lucrăm doar cu bumbac și țesături care au în componență bumbac în proporție de 100% . Le-am ales în detrimentul altora tocmai pentu a crea un confort pentru pielea sensibilă, dar nu numai.

Pe lângă faptul că au o textură moale și plăcută, sunt și durabile în timp și nu dăunează mediului înconjurător. Așadar, sustenabilitatea este una dintre valorile de bază ale brandului nostru.

Avem întotdeauna grijă ce consumăm și cât consumăm în execuția pieselor. Produsele noastre sunt unice și prin faptul că lucrăm doar pe comandă, pe dimensiuni personalizate, produsele sunt croite și cusute manual. Încercăm mereu să creăm o legatură specială între produs și persoana care urmează să îl poarte. Asta presupune că fiecare clientă poate să își pună amprenta și prin diferite broderii minimaliste pe care le executăm tot pe comandă.

Îmi plac enorm detaliile cusute manual, fie că sunt cuvinte, flori sau inimi. Îmi aduc aminte de copilăria mea și de rucsacul de grădiniță pe care mama mi-a cusut numele. De ce ai ales să personalizezi creațiile tale cu astfel de detalii?

Când mă gândesc la designul produselor noastre, realizez că am fost mereu îndrăgostită de detalii. Gulerele detașabile pe care le confecționăm sunt un exemplu. Fie că e detașabil sau nu, acest accesoriu dă o notă de unitate și unicitate, cu un iz cald și jucăuș. Inspirația o caut și o găsesc în tot și în toate, în experiențe, în natură, în oameni de cele mai multe ori. Paleta cromatică este vastă, suntem în căutare de combinații cât mai versatile, dar simple în același timp.

Cum este femeia care își răsfață corpul - și sufletul - cu haine semnate Diana Boje?

Femeia care poartă creațiile noastre este feminină, sensibilă, ambițioasă, reușește să se facă remarcată în orice circumstanță, indiferent dacă poartă tocuri sau nu. E mereu zâmbitoare și pune un strop din gingășia ei în tot ceea ce face.

Crăciunul se apropie curând, drept care te rog să ne ajuți cu recomandări de cadouri fie pentru noi, fie pentru femeile din viața noastră.

Pentru că e o lună a bucuriei, propunem și noi câteva recomandări de cadouri. Prin urmare, pregătim împreună cu brandul Delicate Lace un Christmas gift box, pe care să îl dăruiți femeilor din viața voastră sau poate vi-l oferiți chiar vouă.

Colaborarea a venit atât de natural și lin, Delicate Lace este povestea lenjeriei care celebrează femeia și în spatele căreia se află trei generații de femei minunate. Lucrează într-un mod sustenabil cu materiale naturale, produsele lor emană simplitate, delicatețe, emoție și putere. Mă bucur mult de conectarea cu acest brand, și sper din suflet să vă bucure și pe voi.

Ce femei te inspiră?

Mă inspiră orice femeie cu care interacționez. Admir întotdeauna naturalețea, simplitatea și bunul-gust în orice.

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Fericirea mea e în lucruri simple. Bucuria de a savura o ceașcă de cafea când razele soarelui îți mângâie ochii.

Fericirea e timpul petrecut cu cei dragi.

Fericirea e când mă trezesc în fiecare dimineață făcând ceea ce îmi place.

Fericirea e să fim cu toții bine. Atât de simple, dar atât de prețioase - ele sunt lucrurile care ne fac cu adevărat fericiți.