Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Idei de cadou pentru Crăciun: Home Deco

Propunerile mele aduc un chapeau bas binemeritat harului, muncii, creativității, excelenței care definesc aceste branduri românești.

Idei de cadou pentru Crăciun: Home Deco
Atelier Anda Roman, foto: Desene cu lumină

Campania Musai de vizitat, la care lucrez alături de buna mea prietenă, Ioana Buru, mi-a fost sursă de inspirație în realizarea acestui articol. Recomandările mele nu sunt simple obiecte de decor, ci se apropie mai degrabă de frumusețea și unicitatea unor opere de artă.

În ceea ce privește decorațiunile interioare, sunt o minimalistă prin excelență. Aglomerația de orice fel îmi creează anxietate, drept care prefer, fără excepție, puține, dar de un simț estetic ireproșabil. Care să-mi lumineze privirea și să-mi bucure sufletul când trec pe lângă ele.

Din nou, propunerile mele nu se limitează la costuri mici sau mari, ci aduc un chapeau bas binemeritat harului, muncii, creativității, excelenței care definesc aceste branduri românești și oamenii care le înconjoară cu toată ființa lor.

MOON and CHAPEL

Este locul perfect pentru tine dacă îmbrățișezi arta de a trăi spiritual. Odată ce treci pragul splendidei case din Strada Washington 18, vei putea admira (și achiziționa) obiecte prețioase, prin prisma modului în care acestea au fost gândite și create, datorită materialelor care înnobilează munca artiștilor și a artizanilor români (majoritari) sau străini. Sunt produse care susțin ritualurile de fumigație și care creează spațiul ideal pentru acestea. Sabrina și Adriana presară praful final de magie oferind decorațiunilor o estetică și un branding de o frumusețe și o claritate estetică în fața cărora e imposibil să rămâi indiferentă.

Apoi, tot la MOON and CHAPEL, vei descoperi o gamă variată de arome: tămâie de cea mai bună calitate, mir, oud-uri, bakhoor-uri (aduse din Oman, zonă cu tradiție în domeniul incense-urilor); bețișoare parfumate, 100% naturale (aduse, în mare parte, din Japonia, în colaborare cu un brand care realizează astfel de produse încă din 1575 - Nippon Kodo). Le-am testat și eu, sunt sublime. 🪔

Nu lipsesc nici cărțile cu specific (yoga, astrologie, cristale, home deco, etc), și nici produsele de îngrijire pentru ten și corp, desigur, și ele atent curatoriate de către Sabrina și Adriana, astfel încât să fii în armonie nu doar cu interiorul tău, ci și cu exteriorul.

The Shed

Cu siguranță ai auzit până acum de locația feerică, The Wedding House. Ei bine, în cadrul evenimentelor care sunt găzduite aici, dar și periodic, shop-ul inedit, The Shed, își deschide porțile pentru iubitorii de frumos.

Home - The Wedding House
Sau căsuța din poiană. Poiana lui Stângă. O locație pentru evenimente… altfel. O locație pentru petreceri în grădină relaxate, romantice, country-chic. Fără fițe de ballroom, scaune îmbrăcate în huse de satin, covor roșu sau candelabre kitsch. O locație cu cireși, decoruri vintage, limonadă, beculeț…

În fotografiile de mai jos, poți admira articole noi (#somethingnew) selectate de la diverși creatori români, printre care MO - Candles and more, Atelier Interesart, Hempcloth, AvetiSiPeRoz, Decartis_ceramics, Poemi_microfactory. Există, la vânzare, și obiecte vechi (#somethingold), salvate de prin târguri sau de la comercianți de vechituri.

Poți vizita fizic shop-ul The Shed în weekend-urile 3-4 decembrie & 17-18 decembrie.

Urmează curând, site-ul, așa că îți recomand să urmărești contul de Instagram pentru a fi la curent cu noutățile.

Diana Cojocaru

Universul ei creativ include, pe lângă bijuterii, așa cum am mai povestit pe blog, și tablouri, eșarfe din mătase cusute manual și vaze care sfidează perfecțiunea.

Laitmotivul floral al creațiilor Dianei, dar și tablourile - care înfățișează femeia într-o armonie perfectă cu goliciunea ei - sunt de un simț artistic care te lasă cu goosebumps.

Poți plasa comanda pe site sau o poți vizita pe Diana la atelierul splendid (o oră petrecută aici e pură terapie, îți promit) din Strada General Alexandru Cernat 7).

Dacă nu te poți decide asupra unui cadou anume pentru o persoană apropiată, ai 9 variante de gift card disponibile.

Philocaly

Porțelanuri care te fac să visezi la mese în tihnă, la care se spun, dar mai ales se adună povești alături de familie și prieteni sau poate la un mic dejun savurat doar de tine, în vreme ce pe fundal se aude muzică bossa-nova.

Fețe de masă și șervete realizate din bumbac sau damasc de foarte bună calitate, brodate manual ca odinioară, menite să îți transforme masa și casa într-un regal al bunului gust.

Simțurile tale vor fi răsfățate de diversitatea și noblețea obiectelor vintage unicat sau recondiționate, toate în ediție limitată.

Lumânări rulate manual, din ceară naturală de albine sau lumânări parfumate din ceară de soia turnate în porțelan de colecție și sfeșnice recondiționate, în ton cu frumusețea și delicatețea celorlalte produse.

Cadouri pentru suflet, cum le numește Anca, seturi pregătite cu dragoste și obiecte pe care oamenii le oferă celor dragi drept daruri care dăinuie peste ani și generații.

Dacă nu ajungi la showroom-ul din Strada Frumoasă 54, deși îți zic, e musai să ajungi măcar o dată, poți comanda și pe site.

Atelier Anda Roman

Atelierul Anda Roman este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat în București. Totul este așezat cu așa o măiestrie că nimic nu pare nelalocul lui sau ieșit din context.

Poți admira (și achiziționa) o varietate de produse: de la oglinzi, veioze și candelabre, până la mobilier, broșe și detalii decorative.

Situat într-o clădire veche, de poveste, pe Strada Grigore Alexandrescu 42, Atelierul Anda Roman este, așa cum l-a numit prietena mea Ioana Buru, "o adevărată expoziție de artă".

Aram

Pe Mara Patriche, fondatoarea Aram, v-am prezentat-o în primăvara acestui an, când am realizat împreună un interviu pentru blog. M-au inspirat mult povestea ei și mesajul pe care-l aduce la pachet: orice ai face, nu uita să te întorci mereu la tine, la ceea ce te împlinește cu adevărat.

Creațiile din ceramică ale Marei sunt pur și simplu splendide, nu ai cum, efectiv nu ai cum să nu le adori.

Pe lângă obiecte, poți comanda pentru o persoană dragă sau chiar pentru tine un curs de ceramică, pentru perioada ianuarie-martie 2023.

Mai multe obiecte Aram poți admira (și cumpăra) și pe site-ul MARARA.

Inlin Garage

Este showroom-ul în care am ajuns (și pe care l-am adorat instant) cu mult timp înainte să mă gândesc la Campania #MusaideVizitat. Cumva, și vizita aceasta a contribuit la ideea care avea să se transforme într-un proiect ajuns acum la o maturitate de care sunt tare mândră.

Revenind, în showroom-ul Inlin găsești articole vestimentare și textile pentru casă, lucrate din cel mai calitativ in produs în România și în alte țări din Europa. Cu un design simplu și funcțional, piesele prind viață în mici ateliere din București.

Șervete din in cu broderie brăduț, traversă din in cu broderie brăduț, fețe de pernă din in, cuvertură bumbac pentru pat/canapea - toate marca INLIN. Eu am câteva șervete de masă achiziționate de la ei, și sunt un vis frumos.

  • Ceramica franțuzească handmade (cea pe nuanțe de verde) - marca Jars Ceramistes
  • Ceramica cu inimi marca Bastion Collections (brand olandez): farfurii, vaze, castroane, cești
  • Ceramica cu inimi produsă în colaborare cu Victoria Finala: cești cafea, farfurii, vaze

Dacă nu ajungi în locație, poți comanda produsele preferate de pe site.

Pun Suflet

Pe Simona Măgureanu am descoperit-o anul trecut, când mi-a fost foarte clar că e musai să o adaug în lista mea de femei inspiraționale. Așadar, am povestit cu ea pe blog despre cum a reușit să-și transforme talentul într-un cadou autentic. Un an mai târziu, proiectul Pun Suflet și-a deschis aripile și mai larg, ceea ce nu poate decât să mă bucure enorm.

Las aici ceva ce mi-a spus Simona anul trecut, asta ca să înțelegi cine este în spatele creațiilor minunate de mai jos pe care le poți oferi în dar Crăciunul acesta: Mi-am dat seama că atunci când sufletul tânjește după ceva, nu poți să îl refuzi. Iar sufletul meu tânjea după „Frumos”, dar sub o altă formă decât fusese învățat. Și tânjea să pună suflet în ce face. Pentru că ăsta e unul dintre motto-urile mele.

Maria Tureanu

Ce m-a fascinat mereu la Maria este că are această abilitate extraordinară de a transforma arta în obiecte menite să bucure oamenii în orice moment al zilei. Poți alege cadourile preferate dintr-o varietate de produse: accesorii, eșarfe de mătase sau lână, rochii din mătase naturală și alte țesături naturale.

Pe site-ul MarieNouvelle sau la showroom, mai găsești globuri pictate manual de Maria, tablouri de-ale ei, fie în format canvas și paper, fie picturi originale, agende, genți și portofele.

Stilul ei feminin, delicat, transpus în nuanțe pastel, este a sight for sore eyes.

VAZE

Brîndușa Iacob creează unele dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase vaze pe care le-am văzut vreodată. În plus, ador piesele unicat realizate de artiști locali (sper că și voi). Procesul prin care trec produsele Brîndușei, vaze și sisteme de iluminat, este unul complex: sunt ridicate la roata de olărit, trecute apoi prin cele două arderi biscuite - la 900C și glazura la 1020-1080C. După urcarea vazei la roată, se intervine cu textura care se usucă ușor folosind un uscător industrial. Deloc simplu, nu-i așa?

Toate materialele utilizate de către Brîndușa sunt organice și nu conțin plumb sau alte substanțe toxice.

Am ales să public toată luna noiembrie idei de cadouri, și nu începând cu decembrie, tocmai pentru a fi în acord cu aceste business-uri românești care pun preț pe tihnă, arta de a crea și de a trăi frumos, așa cum ar trebui să cumpărăm și noi cadourile. Să reușim să ne bucurăm de căutarea și achiziționarea lor, să ne hrănim sufletele și emoțiile cu această experiență fără să o transformăm într-o goană după obiecte și doar ca să bifăm ceva ce "se face" în preajma Crăciunului.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡