Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

#MusaideVizitat: Atelier Diana Cojocaru

#MusaideVizitat este o campanie menită să îți răsfețe simțurile, unde bunul gust este omniprezent, la fel și o doză serioasă de hedonism.

#MusaideVizitat: Atelier Diana Cojocaru
Foto: Ioana Buru / Desenă cu lumină

Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.

Până acum, am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.

În articolul de astăzi, parte a Campaniei #MusaideVizitat, eu și Ioana Buru, cea care a realizat fotografiile minunate pe care le poți admira mai jos, te invităm să facem împreună un tur al Atelierului artistei Diana Cojocaru.

Foto: Ioana Buru / Desenă cu lumină

Am descoperit-o pe Diana prin intermediul unei alte femei - muză pentru mine - fotografa Felicia Simion. Când am vizitat studioul Feliciei, m-am îndrăgostit iremediabil de vaza din postarea de mai jos, așa că am întrebat-o pe Feli cine a creat respectivul vas (era evident că nu este cumpărat de la mall), iar ea mi-a prezentat-o pe Diana Cojocaru.

Odată ce am dat follow contului de Instagram al Dianei, mi-am spus că atelierul ei este clar #MusaideVizitat.

Și pentru că atunci când te hrănești cu frumos, lucrurile se așază chiar mai fain decât ți-ai dorit, Ioana Buru, și ea pasionată de estetic, de oameni creativi, de locuri tocmai bune pentru fotografiat și, mai apoi, admirat, m-a însoțit în cea de-a patra vizită a Campaniei #MusaideVizitat. Iar fotografiile realizate de Ioana sunt pură poezie și lumină.

Am ajuns la atelierul Dianei, din Strada General Alexandru Cernat 7, și am fost întâmpinată de o femeie a cărei aură mi-a schimbat instant starea pe care o aveam din cauza unei nopți nedormite. Știi cum sunt acei oameni care luminează încăperea în care intră? Așa este și Diana Cojocaru, o prezență aparte, de un bun simț și de o candoare așa cum, din păcate, destul de rar întâlnești.

Este, de fapt, unul dintre motivele pentru care efectiv ador să realizez materialele pentru această campanie. Întâlnesc oameni datorită cărora, cum zic eu, omenirea asta chiar mai are o șansă.

Diana este o artistă desăvârșită, a cărei poveste de dragoste cu pictura a început - la modul profesionist - de la 7 ani și continuă și astăzi, cu aceeași pasiune, același entuziasm, aceeași putere de muncă incredibilă.

Este, în opinia mea, și o artistă completă întrucât creațiile ei prind viață sub forme și materiale atât de diverse. Universul ei creativ include tablouri; cercei, broșe, agrafe, inele - toate lucrate în porțelan și pictate de mână; eșarfe din mătase cusute manual și vazele care sfidează perfecțiunea.

Laitmotivul floral al creațiilor Dianei, dar și tablourile - care înfățișează femeia într-o armonie perfectă cu goliciunea ei - sunt de un simț artistic în fața căruia nu poți rămâne indiferentă.

Atelierul în sine este, într-un mod firesc de înțeles, un loc unde inspirația se împletește cu liniștea, unde ai putea să stai câteva ore fără să te plictisești, cu ochii răsfățați de frumusețea și unicitatea picturilor, a vazelor, a fiecărui detaliu care nu este așezat la întâmplare, ci ca parte dintr-un întreg de-o armonie estetică fascinantă. O vizită aparent banală la atelierul Dianei se transformă în pură terapie.

Iar asta mi se pare esențial în viața noastră, să ne creăm propriul univers de frumos și bun, indiferent că mergem să cumpărăm o pereche de cercei, să luăm un buchet de flori, să facem câteva poze. Locurile unde ajungem, oamenii pe care îi întâlnim ne hrănesc setea de estetic și ne bucură simțurile.

Urmează curând, tot aici, pe blog, și un interviu cu Diana, pentru că ea este, fără nicio îndoială, o #inspiringwoman.

Minunatele foto: Desene cu lumină - Instagram, Facebook, Site.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡