Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Anca Blaj, Lali Wear, despre rochia transformată în muză

Un interviu cald și onest despre feminitate și lucrurile simple pe care (re)învățăm să le iubim. Și să le purtăm.

Anca Blaj, Lali Wear, despre rochia transformată în muză
Foto: Anca Blaj by Desene cu lumină

Mi-a luat mulți ani, poate prea mulți, până să ajung în punctul în care să mă bucur de mine și de "particularitățile" mele, but here I am. Și toată această poveste a început cu o rochie, cu Floare de Mac, mai exact, realizată de intervievata mea de astăzi, Anca Blaj, owner Laliwear.

Am văzut-o pe umeraș în timpul unei vizite la Felicia Simion căreia i-am spus că trebuie, efectiv trebuie să o probez. Mi-e greu să descriu în cuvinte fiorul care mi-a străbătut corpul în clipa în care Floarea de Mac mi-a acoperit, pe rând, sânii, fesele, picioarele. Am trăit un "aha moment", pentru că atunci am simțit pentru prima dată că sunt feminină și că iubesc să fiu femeie.

De altfel, nu pot să nu recunosc că o haină lucrată în serie limitată (și într-o manieră pe care eu o respect și o admir) îmi hrănește unicitatea așa cum îmi și doresc să o cultiv.

Este unul dintre motivele pentru care există Categoria Brand Românesc. Nu țin un discurs anti fast fashion sau branduri internaționale, dar te încurajez să porți mai mult și mai des haine create de artizani locali, pentru că sunt atât de talentați și de faini, că este imposibil să nu te simți deosebită în creațiile lor.

Și let's face it! Ne dorim toate să fim speciale. :)

Anca by Ștefan Blănaru

Acestea fiind scrise, mi-a fost tare drag să o invit pe Anca la o discuție despre brandul ei care a transformat rochia într-o adevărată muză.

ps: nu doar Floare de Mac este my fav (cea roșie pe care o port în fotografii), ci și Crin Imperial (tot roșie), Efremia (cea pe care o port în prima foto din carusel), Cochilia (pe care am admirat-o cu nesaț la Dana Rogoz, pe roz). Mi-ar plăcea mult să știu care sunt și preferatele tale. :)

Foto: Felicia Simion

Cum a prins viață brandul Laliwear și care sunt valorile care îl definesc?

Lali a prins viață odată cu creșterea fetiței noastre Adela. Ea iubea rochițele, eu îmi doream să îi găsesc doar din materiale naturale, moi și confortabile.

Tot Adela a dat și numele brandului: “Lali” îl striga pe Vladimir, fratele ei mai mare.🤍

În 2019, am început să scriem povestea Lali cu iubire, sinceritate, simplitate și respect pentru natură, valori în care credem și ne dorim să ne creștem copiii.

De ce ai ales rochia ca vedetă a creațiilor tale?

Am început doar cu îmbrăcăminte pentru copii, și aici rochița era piesa principală.

În timp, au apărut dorințele mămicilor de a avea articole din același material și cu aceeași croială, iar rochia a rămas vedeta.

Iubesc rochia pentru lejeritatea și libertatea cu care o poți purta. Cu cât de puțină presiune îți poți etala frumusețea și feminitatea într-una croită bine.🌿

Eu, în Floare de Mac

Pentru că am pielea sensibilă, dar și pentru că prefer întotdeauna calitatea în detrimentul cantității, am o curiozitate constantă legată de materialele din care sunt confecționate hainele. Cu ce materiale lucrezi tu și de ce le alegi pe acestea în detrimentul altora?

Folosirea firelor 100% naturale a fost principalul nostru gând. În 2019, nu existau multe branduri dedicate în totalitate articolelor cu țesătură 100% naturală. Cred că este și unul dintre motivele pentru care am fost atât de apreciați încă de la început.

Am ales să lucrăm cu țesături naturale precum cânepa, bumbacul organic, pânza topită, muselina și inul cu gândul la întoarcerea spre autentic, grija față de natură și ceea ce purtăm.

Credem că senzațiile pe care ni le-am dorit să le trezească purtarea unui articol Lali au fost atinse.🌿

Rochiile tale îmi inspiră feminitate, simplitate percepută ca luxul autentic, un mood imuabil de dor de ducă în destinații în care slow living devine un stil de viață însușit at its finest. Ce te inspiră atunci când gândești un model de rochie?

Ce frumos vezi, Raluca! Rochiile Lali sunt inspirate din natură, din forma plantelor, a florilor, a scoicilor și tot ce mă poate inspira într-un anumit moment în jurul meu.

Uneori, procesul creației poate dura zile sau săptămâni, să lucrez vizual la un model, să-l refac în minte în repetate rânduri, dar nu de puține ori s-a întâmplat ca inspirația sa vină într-o clipă și pur și simplu să am rochia desenată cu ochii minții și așa să rămână modelul final.

Stiu că iubești Rochia Floare de Mac, și îți pot spune că pe aceasta am “văzut-o” doar uitându-mă la petalele florii de mac. Nu am revenit absolut deloc asupra ei ulterior. Am proiectat-o întocmai în atelier și este atât de iubită.

Eu, în Floare de Mac

La fel s-a întâmplat și cu Rochia Gladiola, care este aidoma florii cu același nume.

Cum este femeia care își răsfață corpul - și sufletul - cu haine semnate Laliwear?

Purtătoarea de articole Lali se iubește pe sine, este încrezătoare în propriile forțe, este simplă, autentică, liberă și nu așteaptă validarea celor din jur.

Ea știe cine este și cum un articol Lali o poate completa fără nicio presiune.

Laliwear realizează și haine pentru băieți și fete. Care sunt piesele cele mai comandate de părinți și cele mai iubite de către copii?

Creăm pentru copii cu mult drag și de fiecare dată când avem un model nou este bine văzut de către mămici.

Dorite sunt seturile pentru botez, rochițele, dar și seturile din bumbac structurat pentru băieți. Cred că cele mai iubite rămân totuși rochițele.🌿

Sunt mămici care se întorc sezon după sezon, ceea ce ne face să credem că cei mici se simt bine și cresc frumos cu noi.

Am creat, pe ralucaharabagiu.com, o secțiune denumită Brand românesc dedicată businessurilor mici care creează frumos, cu bun-gust și simț. Desigur, unele dintre ele pot fi considerate competitoare, dar eu cred că e loc pentru fiecare tocmai pentru că un brand este definit de acel je ne sais quoi pe care nu și-l poate însuși altcineva, e acolo o parte din sufletul omului care-și exteriorizează visele și visurile prin intermediul hainelor pe care le realizează. Cum vezi tu această situație?

Vezi și crezi foarte frumos, Raluca. Există loc pentru toți creatorii de frumos și bun-gust.

Purtăm și îndrăgim branduri de pe lângă Lali, încurajând și visurile altora spre bine.

Cred că fiecare dintre noi își dorește să conceapă și să transmită ceva diferit chiar dacă uneori pot exista asemănări cauzate de țesătura sau stilul atemporal pe care îl abordăm.

Dăruirea și sinceritate mea trec dincolo de produsul finit, iar această încredere este insuflată de cei care ne poartă.

Laliwear este despre ce ne dorim să lăsăm generaților viitoare, despre contribuția către o abordare diferită asupra mediului înconjurător, despre alegeri și sens.

Credem în simplitate și moderație, în cultivarea copiilor spre valori sănătoase și libertatea de a-și exprima propriile emoții și alegeri.

Dacă reușim să contribuim puțin la schimbare, înseamnă că ne-am atins visul.

În cele din urmă, cu toții construim piese vestimentare, dar esența constă în ceea ce vrem să transmitem.

Anca by Desene cu lumină

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Fericirea este o stare pe care mi-o adulmec din lucrurile simple de la o vârstă încoace.

Fericită mă simt când îmi știu familia sănătoasă și când se întâmplă bine în jurul meu.

Percepția asupra stărilor pe care le trăiești îți pot fi fericire la orice pas.

Fericită mă simt când realizez cât de frumos a crescut acest al treilea "copil al meu", Lali.🤍

Când simt că se înțelege credința mea asupra brandului, mi se umple inima de fericire.🌿

ps: dacă citești acest interviu de pe Android, este foarte posibil să existe unele erori în text. Am semnalat problema și sper să se rezolve curând. Mulțumesc pentru înțelegere.

Home ~ laliwear
Colecții Eleganță simplă Păstrăm răbdarea, procesarea blândă și grija pentru detalii în fiecare piesă vestimentară pe care o creăm. Ne inspirăm din natură, din infinitele ei resurse pentru a trăi în visare și calm. Vizualizează Gata de purtat Alegem să lucrăm doar cu materiale naturale precum museli…