Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Povestea mea și a Ritei, prin intermediul unor bijuterii emoție

Zea et Sia este un brand de bijuterii artizanale, create și fabricate în România.

Povestea mea și a Ritei, prin intermediul unor bijuterii emoție

Când am născut-o pe Rita, la 34 săptămâni de sarcină (33 ale ei în burtică), prima rugă pe care am spus-o către Cel de Sus a fost ca ea să fie sănătoasă. Apoi am făcut un legământ: să petrecem împreună momente doar ale noastre pe care să le celebrăm cu mici gesturi, fie obiecte menite să simbolizeze curajul și puterea pe care le-am avut amândouă în ultimele mele săptămâni de sarcină și în primele zile de viață ale Ritei.

Au trecut 4 ani de atunci și nu pot să nu recunosc că momentele pe care le petrecem împreună nu sunt mereu ca pe Instagram, dar ceea ce păstrăm negreșit cu noi sunt obiecte care respiră valori ca bunătatea, empatia, pasiunea, și inspiră credințe precum dragostea pentru tot ceea ce este autentic, simplu, dar deosebit, creat în tihnă și cu respect pentru noi și pentru natură.

Este ceea ce îi transmit Ritei: nu suntem perfecte, dar putem fi mai blânde cu noi însene, cu ceilalți, prin alegerile pe care le facem în fiecare zi.

Una dintre aceste alegeri este să ne bucurăm zilnic (și) de lucruri simple, fără artificii. Doar astfel reușim să nu mai umblăm veșnic cu norul negru deasupra capului, pentru a lăsa cale liberă razelor de soare care să ne mângăie mintea și sufletul. Este singura manieră prin care devenim mai bune cu noi, dar și cu ceilalți.

Apoi, învățăm împreună să reciclăm mai mult, să nu mai facem risipă (aproape) deloc (inclusiv de jucării), să onorăm natura pe care, de altfel, o iubim atât de mult.

O încurajez pe Rita să nu fie nici ca mami, nici ca orice altă fetiță sau femeie pe care o vede, ci doar să admire, să prețuiască, să se inspire, pentru ca mai apoi să păstreze pentru ea doar ce o reprezintă 100%. Și musai, dar musai, în absolut tot ceea ce face, spune și crede, poartă, să-și însușească bunul gust ca pe o virtute, pe care să o respire prin toți porii.

Mai alegem și să creăm împreună ritualuri mamă-fiică: fie că dansăm sau că ne obișnuim să ne curățăm fața în fiecare seară, că povestim mult despre cum iubirea este cea mai importantă, mai ales cea pentru sine, sau că învățăm amândouă că eșecul face parte din viața noastră și că ar trebui să-l primim cu ceva mai multă blândețe.

De curând, am ales drept remindere, pentru diferitele clipe de care ne-am bucurat împreună sau momentele mai dificile pe care le-am depășit doar unite, bijuteriile Mamă și Fiică Zea et Sia.

Dacă nu ești la prima vizită pe ralucaharabagiu.com, atunci știi deja că privesc bijuteriile (pe care le am în proporție de 90% de la artiști români) și hainele realizate local, în ateliere mici, de mâini dibace și inimi deschise larg, ca pe o adevărată odă adusă corpului femeii.

Nu este nicicum un manifest anti fast fashion, doar că am convingerea fermă că putem fi de acord cu următoarea afirmație: un inel, o rochie, o pălărie, un coș de răchită lucrate manual, în serie limitată, de către un artist român, nu își vor pierde din farmec în ciuda vitezei cu care încă se mai perindă trendurile, nu se vor irosi peste ani, în favoarea munților de materiale sintetice și gablonzuri-kitsch, ci vor deveni cu timpul o filă din povestea ta: cine ești, în ce crezi, ce vrei să lași în urma ta.

Revenind la reminderele despre care menționam mai sus, când am descoperit bijuteriile Zea et Sia, mi-am dorit ca eu și Rita să îmbrățișăm din nou bucuria de a purta cercei. Într-o zi, acum vreo doi ani, mi-a spus: mami, tu nu porți cercei, atunci nu mai vreau să port nici eu.

A fost unul dintre acele momente în care am realizat că eu sunt oglinda ei, că prin fiecare gest al meu, fiecare gând pe care îl îndrept către ea sau către lume, cu fiecare haină pe care o port sau accesoriu pe care îl aleg, îi insuflu anumite valori, credințe sau obiceiuri.

Așadar, este de la sine înțeles de ce nu am optat pentru bijuterii oarecare, ci pentru unele realizate în țară, de către artizani locali, care spun la rândul lor povestea unei mame și a fiicelor sale, cercei care să ne reamintească mie și Ritei că este important să ne celebrăm feminitatea, deopotrivă vulnerabilitatea și curajul, în fiecare zi.

Cercei și brățară cu șnur Zea et Sia

Bijuteriile asortate mamă-fiică Zea et Sia simbolizează dragostea pe care o purtăm copiilor noștri, valorile transmise din generație în generație asemenea unui liant între două lumi.

Dacă iubești brandurile românești și prețuiești bijuteriile care spun povești și creează emoții, află că Zea et Sia celebrează dragostea sub toate formele ei. Așadar, pe site-ul www.zeaetsia.com, poți alege produse pentru copii, dar și seturi pentru el și ea, cu ocazia nunții, a logodnei sau a unei aniversări.

Cât despre materiale, acestea sunt alese cu grijă și respect pentru tine: aur alb, roz sau galben de 14 sau 18 karate, diamante sau perle de cultură (de apă dulce calitate AAA).

Design-ul este unul minimalist, de un bun gust desăvârșit, o frumusețe și un rafinament pe care le vei prețui o viață.

Zea et Sia
Zea et Sia este un brand de bijuterii zestre, care are dorinta de a amesteca simplitatea bijuteriilor din aur minimaliste cu dorinta de matchwear mama-fiica. Bijuteriile Zea et Sia sunt create si fabricate in Romania.

*Acest articol face parte dintr-un proiect amplu și reprezintă o colaborare între ralucaharabagiu.com și Zea et Sia.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡