Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Lectură urbană, o campanie destinată iubitorilor de cărți

Unele dintre cele mai apreciate cărți pot fi achiziționate cu discount, în cadrul unei campanii inedite inițiată de Veranda Mall și Cărturești Veranda.

Lectură urbană, o campanie destinată iubitorilor de cărți

Primii bani pe care i-am câștigat în timpul facultății i-am cheltuit pe haine (of course), abonamentul pentru transportul în comun (știu că sună amuzant, dar am avut mereu panica asta să nu "mă prindă controlorul" fără bilet) și cărți.

Cursurile noastre (FJSC) se țineau la Universitatea de Chimie, drept care fie înainte de ore, fie după, mă opream la Cărtureștiul de la Romană. De acolo mi-am cumpărat și unele dintre cărțile mele preferate: Șoareci și oameni a lui John Steinbeck, Omul în căutarea sensului vieții a lui Viktor Frankl, Viața lui Pi a lui Yann Martel, Domnul Ibrahim și florile din Coran a lui Eric-Emmanuel Schmitt, Dragostea durează trei ani a lui Frédéric Beigbeder și câteva dintre cărțile lui Pascal Bruckner (foarte pe val la vremea respectivă), etc.

Mergeam uneori la Cărturești doar ca să miros cărțile, să le simt paginile (weirdo, I know, dar încă mai fac asta), să observ ce cărți aleg oamenii de pe raft, să îmi cumpăr ceai și să aud parchetul cum scârțâie sub greutatea tălpilor.

Anii au trecut, dar pasiunea mea pentru citit și locurile unde nu doar cumperi cărți, ci trăiești o experiență completă nu s-a diminuat. Ba dimpotrivă. Așa că….

M-am bucurat să aflu de campania inițiată de Veranda Mall și Cărturești Veranda, "Lectură urbană" (#parkingbookmarks), care nu doar că încurajează cititul prin promovarea lecturii, dar și transformă această activitate într-una distractivă.

Foarte important de menționat, beneficiezi de un discount de 10% la achiziționarea cărților tale preferate (incluse în campanie, în limita stocului disponibil). Din această campanie fac parte 68 de titluri, cu literele A, B și C (vezi recomandările mele mai jos :D).

Dar hai să îți povestesc cum funcționează campania.

Pasul 1: Ajungi în Veranda Mall (Strada Ziduri Moși 23) și parchezi la nivelul 0B. Nu îți face griji, nu ai cum să-l ratezi.

Pasul 2: Vei observa că stâlpii sunt colantați cu titluri de cărți. Vestea și mai bună este că ai de unde alege și pentru tine, dar și pentru cei mici. Selectezi cartea sau cărțile pe care dorești să le cumperi și pozezi partea de stâlp colantată. Cu ocazia aceasta, vei avea în telefon o fotografie cu locul unde ai parcat, ceea ce mi se pare foarte tare. Fii sincer(ă), de câte ori nu te-ai rătăcit prin parcarea unui mall în căutarea mașinii?

Veranda Mall, nivel 0B

Pasul 3: Urci la nivelul 1 unde este magazinul Cărturești Veranda. Cauți la raft cartea sau cărțile respective și mergi la casa de marcat unde arăți pozele făcute cu telefonul. Îți vor fi scanate codurile de bare din poze, iar tu vei beneficia de un discount de 10% la achizițiile făcute.

Am și o listă cu titluri care sunt parte din această campanie minunată și pe care țin musai să ți le recomand:

 • Acolo unde cântă racii, Delia Owens (musai de citit, mai ales că, din 19 august, vei putea vedea și filmul la cinema)
 • Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns, Gabor Mate
 • Atomic Habits, James Clear, despre care am povestit și eu într-un alt articol
 • Arta subtilă a nepăsării. O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună, Mark Manson
 • Anul gândirii magice, Joan Didion
 • Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, Fredrik Backman

 • Arta rafinamentului, Dominique Loreau

Pentru că am menționat mai sus că această campanie vizează și micii cititori, iată ce titluri dedicate lor mi-au atras atenția:

 • Basme, Hans Christian Andersen
 • Aventurile lui Huckleberry Finn, Mark Twain
 • Alice în Țara Minunilor, Lewis Carroll
 • Black Beauty, Anna Sewell

Campania "Lectură urbană" (#parkingbookmarks) se desfășoară până la finalul lunii august. Spor la cumpărat (cu discount) și la citit!

Cărturești Veranda

*Acest articol face parte dintr-o colaborare plătită.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡