Povesteam într-un alt articol de pe blog despre cum te vindecă frumosul unui loc, despre importanța expunerii constante la estetic, la valori și principii sănătoase. Desigur, în niciun colț din lumea asta nu este totul perfect, dar contează mult ca balanța să încline mai degrabă spre bine.

Până acum, am vorbit aici, pe blog, despre femei inspiraționale și poveștile lor de viață. Campania #MusaideVizitat a venit ca o continuare firească, o serie de recomandări de locuri faine, chiar splendide, de savurat în tihnă și cu intenția onestă de a te ajuta să îmbrățișezi arta de a trăi frumos.

În articolul de astăzi, parte a Campaniei #MusaideVizitat, eu și Ioana Buru, cea care a realizat fotografiile minunate pe care le poți admira mai jos, te invităm să poposești pe Strada Frumoasă 54, unde unul dintre cele mai deosebite lifturi din lume te va duce la etajul 3. Acolo, la apartamentul 14, o poezie de femeie îți va deschide ușa unui loc cu și de poveste, Philocaly.

Ancăi îi datorez două dintre cele mai faine lecții pe care le-am auzit și pe care mi le-am însușit asemenea unui învățăcel conștiincios: Frumosul e ceva ce, înainte de toate, trebuie să căutăm în noi. & Așa ar trebui privită viața în permanență. Cu poftă și nesaț.

Tot împreună cu Anca am realizat și unul dintre cele mai citite și apreciate interviuri de pe ralucaharabagiu.com. Acum, un an și jumătate mai târziu de la discuția noastră, am reușit să ajung și în vizită la Philocaly, un boutique cu dichis care a prins viață în urmă cu doi ani. Și tot de atunci aduce frumosul în casele oamenilor.

Nu știu alții cum sunt, dar eu nu pot funcționa dacă nu mă încarc cu bun și frumos. A devenit o necesitate aproape la fel de vitală precum aerul pe care îl respir. Mi-am creat o bulă a mea pe care o înnobilez permanent cu locuri noi și faine, cu oameni fascinanți, inspiraționali, care iubesc viața și trăiesc, nu doar există. Poate că par cuvinte mari sau chiar un clișeu pe care îl tot citești sau auzi, doar că, vezi tu, realitatea lui 2022 ne obligă să căutăm frumosul cu nesaț, cu o poftă de nestăvilit.

Anca este una dintre cele mai frumoase, mai deosebite, mai pline de viață, de emoție femei pe care le-am cunoscut, apreciat și iubit vreodată. Și ne-a așteptat, pe mine și pe Ioana, cu o tartă făcută chiar de ea, cu caise și multă dragoste.

Anca, fotografiată de Ioana.

philocalist (fɪˈlɒkəlɪst) [Gr. ϕιλόκαλος, f. καλός beautiful], a lover of beauty; so phiˈlocaly, love of beauty.

Anca a fost inspirată, în alegerea numelui acestui boutique, de grecescul filo-kalos care exprimă un sentiment de dragoste față de tot ce este frumos. Fie că vei ajunge pe Strada Frumoasă 54 sau că vizitezi site-ul www.philocaly.ro, simțurile tale vor fi răsfățate de diversitatea și noblețea obiectelor vintage unicat sau recondiționate, toate în ediție limitată.

Philocaly - portelan si ceramica vintage
Magazin de porțelan și ceramică vintage de colecție, farfurii, cești, pahare de cristal, sfeșnice, lumânări din ceară naturală, fețe de masă, idei de cadouri pentru casă și suflet. Showroom în București pe Strada Frumoasă, livrare prin curier în toată țară.

Porțelanuri care te fac să visezi la mese în tihnă, la care se spun, dar mai ales se adună povești alături de familie și prieteni sau poate la un mic dejun savurat doar de tine, în vreme ce pe fundal se aude muzică bossa-nova.

Fețe de masă și șervete realizate din bumbac sau damasc de foarte bună calitate, brodate manual ca odinioară, menite să îți transforme masa și casa într-un regal al bunului gust.

Lumânări rulate manual, din ceară naturală de albine sau lumânări parfumate din ceară de soia turnate în porțelan de colecție și sfeșnice recondiționate, în ton cu frumusețea și delicatețea celorlalte produse.

Cadouri pentru suflet, cum le numește Anca, seturi pregătite cu dragoste și obiecte pe care oamenii le oferă celor dragi drept daruri care dăinuie peste ani și generații.

Și pentru că nu mai este suficient ca un univers să fie guvernat doar de fain și frumos, ci este musai să aibă integrată și o componentă de responsabilitate socială, Anca a gândit și a pus în aplicare o campanie mai mult decât necesară în vremurile pe care le trăim.

Așadar, indiferent dacă ești sau nu client, poți aduce la Philocaly:

  • cutii din carton, de dimensiuni mici și medii
  • pungi de cadouri / de la cumpărături din hârtie sau carton
  • hârtie de împachetat

pe care nu le mai folosești și ai vrea să le arunci. Toate trebuie să fie în stare bună, nedeteriorate, pentru că nu vor fi duse la reciclat, ci vor fi refolosite.

Gestul tău nu doar că va fi apreciat de natura și așa sufocată de excesul de plastic, carton și hârtie, dar vei beneficia de un discount de 10% la achiziția / achizițiile pe care o / le vei face la Philocaly.

Așa cum menționam mai sus, cutiile, pungile, hârtia de împachetat pe care tu le aduci la Philocaly vor fi refolosite pentru livrarea produselor către clienții Philocaly. Un gest mic care va face, în timp, o schimbare MARE în BINE.

Minunata Ioana, jumătatea vizuală a Campaniei #MusaideVizitat

Nu pot încheia acest articol fără să mai adaug o serie de fotografii realizate de Ioana, cu detalii divine pe care le poți admira și tu dacă ajungi pe Strada Frumoasă 54 sau dacă intri pe www.philocaly.ro.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡