Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Andreea Tocitu, despre arta de a trăi frumos în pași de dans

Un interviu ca o celebrare a feminității, a frumosului, a trăitului cu o pasiune de nestăvilit, în pași de dans, dar și în viața de zi cu zi.

Andreea Tocitu, despre arta de a trăi frumos în pași de dans

Nu știu alte femei cum sunt, dar eu admir teribil de tare FEMEILE, în toată splendoarea lor fizică, psihică, emoțională. Mai ales pe acelea care zâmbesc cu sufletul și a căror aură reușește să le lumineze și pe celelalte.

Genul acesta de femeie este Andreea Tocitu, despre care spuneam într-un alt articol că este o frumusețe atemporală și că reprezintă, fără nicio exagerare, chintesența feminității și a senzualității. La ea, totul este fluid și plin de grație - ca în dans - de la modul în care vorbește, la cum gesticulează, își mișcă fiecare parte a corpului, pozează. Nimic nu pare forțat, prea studiat, ci doar asumat și trăit din plin.

Ah, și Andreei îi datorez parte din procesul meu de a-mi celebra feminitatea, pentru prima dată în 34 de ani. Ei și modulului de dans extraordinar pe care îl organizează și care, absolut deloc întâmplător, se numește La Féminité.

Acestea fiind scrise, poți înțelege de ce Andreea Tocitu nu putea lipsi din Categoria mea de #InspiringWomen.

Cine este Andreea Tocitu?

Andreea Tocitu este o entuziastă desăvârșită, o visătoare care pune întotdeauna lucrurile în mișcare, o iubitoare de frumos sub toate formele lui, care savurează viața și fiecare dans din plin.

Povestește-mi, te rog, despre cum a început love affair-ul tău cu dansul.

La vârsta de 7 ani, într-o după-amiază în care, după îndelungi insistențe din partea mamei de a mă înscrie la cursuri de dans și perseverente refuzuri din partea mea, am pus o întrebare și am primit un răspuns care mi-au schimbat povestea pentru tot restul vieții.

Am întrebat-o în acel moment, extrem de senină, pe mama: dacă accept să merg la dansuri, voi avea rochii strălucitoare și sandale cu toc înalt?, iar mama mi-a răspuns, extrem de calmă și sigură, că da, voi avea, dacă voi fi îndeajuns de bună.

Ziua următoare, mergeam cu mama de mână la primul curs de dans, iar 18 ani mai târziu, dansul continuă.

Ce înseamnă dansul pentru tine ca om? Cum te-a cizelat el în toți acești ani, ce valori a sădit mai bine în interiorul tău, ce credințe ți-a schimbat?

Este un stil de viață și un fel de a fi. Totul a început pe ringul de dans, însă dintr-un punct încolo, pentru mine, s-a continuat extrem de firesc și natural în afara lui.

Dansul și performanța în dans te transformă din exterior spre interior, și ești atât de prins în acest proces încât îți dai seama de acest lucru doar la un moment dat când, din întâmplare, muzica se termină, te oprești din dansat și observi câte s-au schimbat și cum te-a transformat.

De la modul în care pășești atât pe ringul de dans, cât și în viață, de la mișcările ușoare, grațioase și fluide ale corpului, care au în spate mult prea multe ore de tehnică, la ideea că întotdeauna se poate mai bine, că nimic nu este imposibil, că din fiecare înfrângere câștigi ceva, că talentul este important, însă munca multă și continuă, dorința de a fi cel mai bun și perseverența sunt cele care vor face întotdeauna diferența.

Nu cred că pot spune că dansul mi-a schimbat anumite credințe, deoarece relația mea cu dansul a început la o vârstă extrem de fragedă, însă ce pot spune cu siguranță este că el mi le-a format pe majoritatea celor din prezent.

În prezent, organizezi două module de dans inedite - cel destinat exclusiv femeilor și unul pentru cupluri. Povestește-mi, te rog, despre cele două concepte și ce anume le diferențiază de alte cursuri de dans.

Da, așa este, două concepte dansante, extrem de speciale și diferite între ele.

Primul modul de dans se numește La Féminité, și este adresat exclusiv doamnelor și domnișoarelor. Am creat acest concept din dorința de a transmite mai departe pasiunea pentru dans, frumos și detalii care fac diferența. Mi-am dorit, însă, extrem de tare să fie o adevarată experiență pentru toată lumea, nu doar un curs de dans obișnuit.

Am vrut să creez un cadru în care femeile să se simtă relaxate, inspirate, frumoase și lipsite de orice grijă sau inhibiție. Zis și făcut. Am pregătit o fuziune de stiluri latino, cele mai fluide și mai elegante mișcări de dans, toate secretele din spatele brațelor grațioase și ale piruetelor amețitoare, am turnat ceaiul cu miere în căni și am pus sticlele de rosé la rece, florile au fost puse în vază, am organizat dress code-urile pentru fiecare curs în parte și am postat totul pe Instagram.

Primul curs de dans La Féminité a avut loc în urmă cu un an și jumătate și, de atunci, am avut plăcerea să dansez alături de zeci de doamne și domnișoare, să inspir și să fiu inspirată. Ce iubesc cel mai tare la acest modul? Transformarea spectaculoasă și extrem de grațioasă prin care trece fiecare dintre noi în pași de dans, în cele 6 cursuri.

Al doilea modul se numește Dancing Affairs, și se adresează exclusiv dansului în cuplu. Acesta este cea mai nouă experiență dansantă pe care le-am propus-o doamnelor și domnilor care doresc să petreacă o seară elegantă, dar extrem de relaxată și jovială pe ringul de dans, alături de un pahar de vin și persoana preferată. Un alt tip de experiență în pași de dans extrem de specială.

Ai denumit modulul de dans destinat exclusiv femeilor #laféminité. Cum definești tu, Andreea, feminitatea?

Pentru mine, feminitatea este combinația perfectă dintre rafinament și grație, simplitate și eleganță, inteligență și încredere în sine, bunătate și șarm.

Ce femei te inspiră?

Cele care visează măreț și nu se opresc până când visurile lor nu devin realitate, care trăiesc viața la intensitate maximă și savurează fiecare moment din plin.

Moda este privită, nu de puțină lume, ca fiind o toană, o frivolitate căreia nu merită să îi acordăm prea multă atenție…sau bani. Care este, de fapt, rolul hainelor în viața noastră, pe lângă cel de a ne acoperi corpul?

Eu cred cu tărie că stilul vestimentar este una dintre cele mai elegante forme de exprimare a personalității fiecăruia, reprezentând mult mai mult la nivel personal decât o serie de trenduri actuale, branduri pe val sau prețuri exorbitante.

Care este relația ta cu accesoriile?

Cu siguranță o relație de dragoste fericită și împărtășită de ambele părți.:)) Pentru mine, accesoriile sunt acele detalii care fac diferența, iar eu am crezut întotdeauna că viața ar fi incompletă fără ele.

Alese în acord cu personalitatea ta, accesoriile îți pot completa fără doar și poate ținuta, ziua, și cu siguranță, starea de spirit cum nimic altceva nu o poate face.

De exemplu, dacă vorbim despre bijuterii, eu am întotdeauna la gât colierul cu 9 bănuți din aur primit cadou de la ai mei, de ziua mea, un choker din aur alb și galben, care i-a aparținut mamei, cerceii studs cu diamante cumpărați de mine pentru a celebra o victorie personală sau un inel cu o piatră prețioasă strălucitoare de care m-am îndrăgostit iremediabil la un moment dat.

Ce ritualuri menite să îți înnobileze viața de zi cu zi ai?

Ah, înainte de a mă apuca să le enumăr, trebuie să îți spun că pur și simplu ador ritualurile. Fie că vorbim de yoga flow-ul de la 7 dimineața, de aranjatul frumos al mesei, de cititul pe balcon în liniște, de micul dejun cu clătite de duminica, de aranjatul florilor în vază, de serile de dans și sesiunile de pilates, de plimbările lungi pe Calea Victoriei, cu pizza și înghețată sau de cinele târzii într-un restaurant elegant de la final de săptămână, toate, dar absolut toate mă fac extrem de fericită.

Ce înseamnă fericirea pentru tine?

Să deschid ochii și să aud marea, să dansez până nu îmi mai simt picioarele, să primesc o îmbrățișare lungă după o zi și mai lungă, răsăritul în avion, printre nori roz, casa plină de vaze cu flori, să merg la somn fără să setez alarma pentru dimineața următoare, să primesc un mesaj în care mi se spune cum un curs de dans a făcut viața mai bună cuiva, cartofii prăjiți cu brânză și ou ai mamei, lalelele albe și bujorii roz, pantofii de dans strălucitori, să iubesc tare și să fiu iubită și mai tare. Lista ar putea continua la nesfârșit, însă mă opresc aici.

Nu rata și articolele de mai jos.

Cum m-a transformat un modul de dans?

Arta inegalabilă a detaliilor

Lecții de dans: manifest pentru feminitate

Fotografii: Alexandru Neagu - Instagram, Facebook

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡