Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

AIRE, un brand românesc care respiră bun-gust și calitate

Descoperă un univers vestimentar ca un dolce far niente, AIRE Official.

AIRE, un brand românesc care respiră bun-gust și calitate

Am început anul cu o întâlnire la care visam deja de ceva timp. Atunci când descopăr în online un loc, un brand, o persoană, încep să îmi proiectez în minte scenarii despre ce și cum pot scrie în legătură cu acest subiect, cum este x sau y în realitate, de la îmbrăcăminte până la gesturi aparent banale și valorile pe care le îmbrățișează, de la mici frivolități până la chestiuni pe care eu le consider vitale. Și mă hrănesc fain și frumos cu tot soiul de astfel de gânduri.

Iar frișca din vârful ceștii o savurez în momentul în care ajung în locul respectiv sau mă întâlnesc cu acel om. Afirm destul de des că una dintre calitățile mele este aceea de a avea fler pentru femei pe care ajung să le admir profund, în absolut. Așadar, da, visez cu ochii larg deschiși la anumite întâlniri, colaborări și proiecte. Pentru că dincolo de partea financiară a activității mele (extrem de importantă, de altfel), există, la modul cel mai onest, și o componentă ce ține de emoție, empatie, dorința de a lăsa ceva bun în urma mea.

Revenind la AIRE, este vorba despre cel mai recent brand românesc pentru care am trăit un splendid coup de foudre care, cu siguranță, se va metamorfoza într-o everlasting love. Iar întâlnirea despre care scriam la începutul articolului am avut-o chiar cu fondatoarea brandului, Raluca Nițu.

Am descoperit-o datorită altor două femei absolut fascinante, Felicia Simion și Ana Caltun (urmează, curând, un interviu pe blog), ceea ce mi-a confirmat once again (dacă mai era nevoie) că una dintre marile reușite ale acestui mic business pe care îl desfășor este acela de a cunoaște, de a mă înconjura, de a mă lăsa inspirată de alte femei care au sensibilitatea, drive-ul, bunul gust și simț, toate menite să mute munții din loc. Sunt omul care își găsește puterea, ambiția, reziliența nu doar în resursele interioare, ci și prin prisma experiențelor altora.

Am discutat cu Raluca preț de trei ore despre ceea ce face fiecare dintre noi, despre Italia și Franța, țări care ne-au cizelat apetitul pentru simplitate și estetic, pentru arta de a trăi frumos și mai în tihnă. Am privit-o în timp ce povestea cu patos despre brandul pe care l-a creat, mai puțin în termeni de business și mai mult sub forma unei legacy. Or asta este ceea ce prețuiesc infinit la cineva: să reușească să construiască astfel încât să îi fie bine din punct de vedere financiar, să se potrivească mănușă stilului său de viață, dar să nu facă niciun pic de rabat de la calitate și omenie. Și să aibă constant în minte ideea de a schimba lumea în bine. Câtuși de puțin.

Creațiile semnate AIRE Official sunt, în ceea ce mă privește, o pledoarie pentru simplitatea percepută ca luxul autentic: croiuri minimaliste, în tonuri neutre, de o calitate ireproșabilă și materiale dintre cele mai fine și faine: mătase, mohair, angora, alpaca. Și piele naturală (da, nu aruncați cu pietre, cumpăr puțin și rar, dar achiziționez și produse din piele naturală).

Cardigane, topuri, rochii, veste, pulovere, pantaloni scurți, jachete, fiecare produs în parte este definit de trei atribute pe care eu le ridic la rang de artă: minimalism, slow fashion, feminitate. De altfel, colecțiile AIRE mă transpun într-un mood imuabil de il dolce far niente. Este ca și cum, odată ce îmbraci o haină al cărei design este gândit de Raluca, ai puterea să oprești puțin timpul în loc, în tumultul zilelor noastre, cât să savurezi cu toate simțurile plăcerea de a purta o piesă de o frumusețe aproape divină, de a simți cu fiecare por cum materialul îți răsfață pielea, de a te privi în oglindă cu un zâmbet larg pe față și în suflet, pentru că știi că porți nu doar o rochie, ci o poveste despre tine și valorile tale.

Și încă ceva ce este musai să precizez: brandul AIRE Official, la fel ca toate celelalte despre care am povestit pe blog, propune articole vestimentare lucrate local, în ateliere din România, în serie limitată, ca un tribut adus meșteșugului de odinioară care nu se lasă uitat, dus, neiubit. În aceeași notă, scriam într-un alt articol că o rochie creată într-un atelier mic, în serie limitată, din materiale naturale, sustenabile, cu un croi impecabil te face să te simți incomparabil mai bine, mai frumoasă, mai deosebită decât o rochie cumpărată de la mall. Și susțin din nou această afirmație pentru că este un adevăr care mă reprezintă.

AIRE Official Store - Premium knitwear and Leather Goods
A manifest for simplicity, inspired by neutral tones, clean lines & minimalist design. Timeless collections featuring premium knitwear in exclusive, organic yarns and the finest Italian leather essentials.

AIRE realizează și haine pentru copii, aspect care mi-a câștigat cu atât mai mult inima. A alege haine frumoase, de calitate, din materiale prietenoase cu pielea (și cu mediul) mi se pare o virtute de transmis generațiilor tinere. Puțin, dar bun este întotdeauna calea corectă.

Iar obsesia mea pentru detalii fine, dar prețioase este și ea hrănită de designul semnat AIRE Official: nasturii anumitor piese sunt realizați din cristale Swarovski. To die for, nu-i așa?

Foto principală: CLOTHES: AIRE OFFICIAL MUSE: @anacaltun  PHOTO & CONCEPT: @feliciasimion.photographer LOCATION:@1988cultivatingspaces

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡