“I think everything in life is art. What you do. How you dress. The way you love someone, and how you talk. Your smile and your personality. What you believe in, and all your dreams. The way you drink your tea. How you decorate your home. Or party. Your grocery list. The food you make. How your writing looks. And the way you feel. Life is art.”

Citatul actriței Helena Bonham Carter a fost inspirația mea pentru acest articol. El și experiențele pe care le-am trăit în cursul acestui an, reale manifeste pentru feminitate și grație.

Datorită lor, la 34 de ani, mi-am descoperit "părți" în interiorul meu despre care nici nu știam că există. Și cel mai important, am lăsat să iasă la lumină superputerea de a fi femeie.

Am participat la un modul de dans, la un workshop floral, m-am bucurat de un makeup profesionist, am urmat un proces de branding personal, am fost prezentă la o serie de evenimente splendide. Poate că par activități superficiale de care nu prea avem așa mare nevoie, dar crede-mă pe cuvânt că ele îți înnobilează corpul, mintea și sufletul într-o manieră extraordinară, pe care mi-e greu să o exprim în cuvinte.

Am curatoriat pentru tine 10 business-uri românești, mici, dar pe care eu le admir mult. Reprezintă idei de cadou-experiențe pentru tine, pentru mama, bunica, prietena, sora, fiica.

Este, dacă vrei, un manifest de tipul women supporting women / women's empowerment. Femeile din articolul de astăzi au rolul de a aduce frumosul în viața fiecăreia dintre noi, de a ne încuraja să fim mai blânde cu noi însene, să îndrăznim mai mult, să ne îngrijim nu doar fizic, ci și emoțional.

Știi deja - sau cel puțin așa sper - că eu caut întotdeauna ca un produs / un serviciu să nu se rezume doar la partea frivolă a ecuației, ci să aibă substanță și sens, să fie și despre business-ul în sine (nu putem să fim ipocriți, așa cum noi ne dorim să câștigăm în acord cu munca și efortul depuse, și aceste branduri trebuie să se bucure de profitul pe care îl merită din plin), dar mai ales despre oamenii din spatele lui.

Pentru că, la finalul zilei, o afacere mică este înainte de toate despre oameni cu valori, cu dorințe și visuri mari, cu multă muncă, determinare și curaj.

Adina (enRose), Andreea Tocitu (The Ladies Club), Ioana Buru (deseneculumina.ro), Felicia Simion (feliciasimionphotography.com), Rusanda Davideanu (rusanda.ro), Izabela Corina Juncu (notoriousstories.com), Lilia și Ina Raicu (Arc Maison), Ana Barbu (Dormi, puiule, dormi) sunt doar câteva dintre femeile care, nu doar că au reprezentat o sursă splendidă de inspirație pentru mine anul acesta, dar sunt și unele dintre cele care au crezut în mine, în acest proiect, în dorința mea de a da mai departe frânturi din ceea ce eu consider a fi arta de a trăi frumos. Profit de această ocazie pentru a le mulțumi.

Alături de lovely Adina, owner enRose, la un workshop organizat de ea. Foto: Desene cu lumină

Modul de dans La Fem Club

Despre splendida Andreea Tocitu, fondatoarea La Fem Club, am povestit pe blog, și asta pentru că am trăit experiența unui modul de dans organizat de ea. Crede-mă când îți spun că fiecare seară de dans susținută de Andreea este un regal al feminității.

Nu te aștepta la un curs clasic în care înveți doar niște pași și te simți rușinată pentru că nu ții ritmul cu celelalte femei prezente. Nici vorbă de așa ceva. Este despre cum îi permiți fiecărei părți a corpului să îmbrățișeze latura ta mai sensibilă, mai visătoare, mai senzuală.

La Fem Club îți propune două modalități de a te bucura de dans, tu sau persoana căreia vrei să îi dăruiești un cadou atipic, dar minunat: module de dans sau lecții private de dans.

La Fem Club

Workshop Floral - enRose

Workshop-urile florale organizate de Adina Filculescu sunt pură poveste. Și nu afirm asta din auzite, ci pentru că am avut șansa de a participa la două dintre cursurile ei - am povestit aici despre primul. Urmează curând, tot pe blog, să vă povestesc și despre workshop-ul de săptămâna trecută (poze, mai jos), pentru că ar fi nedrept să nu îi dedic un material separat.

Revenind, un cadou-experiență pe care ți-l poți oferi ție (da, este minunat să ne oferim din când în când și singure cadouri, să nu avem așteptări doar din exterior) sau cuiva drag este unul dintre workshop-urile organizate de Adina, o bucurie și o splendoare de femeie. Promit! Poți achiziționa un voucher cadou (personalizat cu mesajul tău, iar livrarea lui către destinatar este gratuită în București. Există și varianta expedierii online a gift cardului, în format digital. Oricare dintre cele două îi va asigura persoanei dragi ție o experiență florală, senzorială și creativă. Ai toate informațiile aici. ps: Voucher-ul are valabilitate de 1 an, așadar persoana căreia i-l oferi poate să aleagă la ce workshop vrea să participe.

În luna decembrie, Galeria enRose devine cadrul magic al sărbătorilor de iarnă cu cele două workshop-uri susținute de Adina: Workshop de iarnă Caruselul Dorințelor (miercuri, 7 decembrie 2022, de la ora 18:00) și Workshop Nordic Tales – Coronițe de Crăciun (miercuri, 15 decembrie 2022, de la ora 18:00).

În cadrul workshop-ului din 7 decembrie, vei realiza un aranjament cu brad natural, centrat în jurul unei veritabile cutiuțe muzicale, care să îți rămână amintire. Aranjamentul este rezistent și te vei bucura de el pe parcursul lunii decembrie.

La cursul din 15 decembrie, vei afla cum abordăm partea de estetică (Nordic Aesthetics) în decorațiunile de Crăciun. Această parte va include și o prezentare vizuală cu modele de inspirație, cât și o parte demonstrativă live a unei coronițe de Crăciun. În a doua parte a workshop-ului, vei realiza propria coroniță florală, sub îndrumarea Adinei.

Îți zic! Este musai, dar musai să ajungi la unul dintre workshop-urile Adinei. Îmi vei mulțumi, sunt convinsă. Și odată ce vei "gusta" din frumusețea acestor cursuri, nu te vei limita doar la unul singur. Și asta pot garanta. <3

Tot de pe site-ul enrose.ro poți comanda și aranjamente florale sau coronițe de Crăciun pentru tine sau o persoană apropiată.

Ps: Galeria enRose este unul dintre locurile mele preferate din București, drept care l-am inclus în Categoria Musai de Vizitat.

Ședințe de fotografie Desene cu lumină

Prietena mea, Ioana Buru, cea care mă însoțește în vizitele mele prin București, și pe ale cărei fotografii - cu lumină și suflet - le poți admira în articolele de la Categoria Musai de Vizitat, realizează, în lunile noiembrie și decembrie, sesiuni foto indoor și outdoor (The Green Spot Wedding BARN, Ciolpani) cu ocazia Crăciunului.

Fie că vrei să rezervi o ședință foto pentru tine și familia ta, deci un cadou-experiență pentru voi - sau că vrei să dăruiești altcuiva un shooting tematic, Ioana Buru este una dintre cele mai talentate și mai cu bun gust fotografe de la noi. Și cam de oriunde. :)

În plus, pentru mame și copii, ținutele vor fi asigurate de unul dintre brandurile românești pe care le admir mult, Lali Wear, iar pentru fotografiile realizate outdoor, mamele se pot încălzi cu puloverele călduroase Maison Mimino. Toate creațiile Maison Mimino pot fi admirate (și achiziționate) la Arc Maison.

Mai multe detalii despre ședințele foto pentru Crăciun, aici.

Tot pe site-ul deseneculumina.ro găsești și alte idei de shooting-uri fie tematice, fie pe care le poți realiza oricând în timpul anului.

PS: Ioana Buru, cea care realizează fotografiile, este absolut magică în colaborarea cu cei mici. Am povestit și pe blog despre experiența mea și a Ritei, la un shooting realizat de Buru cu ocazia zilei de 8 Martie.

Ședințe de fotografie Felicia Simion Photography

Dacă nu ești la prima vizită aici, deja știi că Felicia este nu doar una dintre femeile mele inspiraționale, ci deja și o bună prietenă. Am povestit cu ea, de-a lungul timpului, despre activitatea de fotografă, despre Postpartum, Campania pe care a realizat-o după ce s-a confruntat cu o depresie cruntă, și i-am vizitat studioul foto absolut magic, din București, unde ne-a și făcut câteva poze (unele dintre preferatele mele ever) mie și Ritei.

Așadar, un cadou-experiență pentru tine sau pentru cineva drag poate fi un shooting semnat Felicia Simion. Ce ador, efectiv ador în cazul ei, este că nu realizează fotografii pe care le poate face oricine. De la decor, la temă, la fiecare detaliu în parte, nimic nu este lipsit de substanță, emoție, poveste, bun gust ridicat la rang de artă.

Poți admira fotografiile Feliciei aici. Este un fotograf așa cum puțini sunt în România și în lumea largă.

Curs auto-machiaj Ina Raicu, Arc Maison

Ina realizează makeup de ocazie și bridal (de seară), iar stilul care o caracterizează este discret, dar de o frumusețe firească, nimic forțat sau strident, nimic care să urâțească în loc să evidențieze niște trăsături naturale.

Așadar, este specialistul ideal de la care poți afla tainele unui makeup clean, de bun gust și care să aducă un omagiu fizionomiei tale. Sau poate vrei să oferi în dar gift cardul de mai jos mamei tale, fie celei mai bune prietene.

O altă opțiune de cadou, din nou, pentru tine sau pentru o prietenă, pentru mama sau bunica, de ce nu, este o ședință de makeup realizată tot de Ina. Mai jos, câteva poze de la ședința mea de makeup, iar aici povestea pe larg despre cum a fost pentru mine această experiență.

Notorious Stories Card

Izabela Corina Juncu este, pe lângă organizatoarea unor evenimente exclusiviste absolut încântătoare despre care am povestit aici, și un curator desăvârșit al produselor și al serviciilor de lux. Iar când pasiunea și know-how-ul se întâlnesc, ei bine, ia naștere Cardul Notorious Stories, care poate deveni cadoul perfect pentru acest Crăciun.

Odată achiziționat, Cardul Notorious deschide posesorului său porțile către o comunitate în care bunul gust este cuvânt de ordine: consultații gratuite în parfumeria de nișă, un parfum oferit care va fi ales împreună cu posesorul cardului, intrări gratuite la evenimentele Notorious și la spectacole care vor avea loc la Opera Română. La toate acestea, se adaugă vouchere și reduceri oferite de partenerii Notorious Stories (hoteluri, restaurante și furnizori de servicii din gama well-being și fashion). Poți afla care sunt partenerii și beneficiile Cardului Notorious Stories aici.

10% din valoarea cardului achiziționat merge către HOSPICE Casa Speranței.

Our Exclusive card – Notorious Stories

Curs Sleep Training Dormi, puiule, dormi

În cadrul acestui articol, îți propun și un altfel de cadou-experiență pe care ți-l poți oferi ție sau unei prietene care a devenit mamă de curând. Este vorba despre un curs de ST organizat de una dintre femeile mele inspiraționale, Ana Barbu, alături de care am realizat și un interviu despre depresia postpartum, experiențele mai puțin roz ale maternității, dar și despre importanța somnului pentru mamă și copil.

Mai multe despre cum poți achiziționa un loc la unul dintre seminarele Dormi, puiule, dormi găsești aici. Tot ce pot să îți spun eu, din proprie experiență, este că lipsa somnului este absolut cumplită. Nu este nevoie să fii "mamă eroină" pentru copilul tău, pentru că el are nevoie de o mamă odihnită, fericită, bine cu ea însăși înainte de toate. Așadar, dacă te confrunți cu o astfel de situație, în care bebelușul tău nu reușește să se odihnească bine noaptea (ceea ce nu e ok nici pentru el) sau cunoști o mamă cu oboseala la pământ, cursul de ST poate reprezenta un cadou-minune, nu doar unul experiență.

Abonamente florale Spot Floral Design

Cu Lilia Raicu, owner Spot Floral Design, am stat la povești în vara anului trecut. Interviul cu ea a fost unul dintre primele din seria Inspiring People tocmai pentru că numele Liliei mi-a trecut instant prin minte când m-am gândit la o listă de persoane cu adevărat inspiraționale pentru comunitatea mea.

Am mai spus-o, dar țin să o repet: buchetele și aranjamentele florale pe care le realizează Lilia sunt întruchiparea perfecțiunii: delicate, cu bun gust și...cu multe pasteluri (poți vedea creațiile ei aici).

În ceea ce privește cadourile de Crăciun, ei bine, poți comanda un abonament floral pentru tine sau o persoană căreia florile îi vor aduce frumosul în fiecare zi a anului 2023.

Proces de branding personal

Dacă nu ți-ar fi frică, tu ce ai face în viață? este întrebarea la care am găsit răspunsuri și datorită procesului de branding personal pe care l-am urmat alături de Rusanda Davideanu.

Așadar, dacă ai un business sau știi pe cineva care are o afacere, o consultanță de brand personal cu Rusanda Davideanu poate fi un cadou inedit pe care îl poți lua în calcul. De fapt, cred cu tărie că este o experiență care merită încercată chiar și fără să fii antreprenor. Te ajută mult să-ți scoți la lumină atuurile, să-ți îmblânzești defectele, să fii asumată cu ceea ce ești, să transmiți mai bine ceea ce urmează să devii.

Eu am urmat întregul proces de branding personal, nu doar partea de consultanță. Am povestit aici și aici despre experiența mea.

Mai multe informații despre serviciile oferite de Rusanda, aici și aici.

Flori Sauvage

Flori Sauvage este primul atelier 100% sustenabil din România care creează Frumos cu drag și grijă pentru Natură. Fetele lucrează cu tehnici sustenabile, folosind materiale și flori crescute local, la doar câțiva pași de București.

Pentru luna decembrie, Flori Sauvage propune o serie de experiențe inedite, de reconectare și tihnă într-o perioadă cu multă alergătură. Ateliere – un timp pentru tine și pentru cei dragi, în care să meșteriți ceva frumos cu propriile mâini, să vă bucurați de timp de calitate împreună într-un cadru senin:

 Duminică, 4 decembrie, ora 11:00 – Atelier de coronițe festive pentru Moș Nicolae,la Philocaly, unul dintre locurile minunate din București, parte din Campania #MusaideVizitat
 Sâmbătă, 17 decembrie, ora 11:00 – Atelier pentru părinți și pitici de făcut decorațiuni de Crăciun la Prăjituresele, o grădina boemă cu prăjituri alese
 Duminică, 18 decembrie, ora 11:00  – Atelier de coronițe festive pentru Moș Crăciun, tot la Philocaly
 Joi, 22 decembrie, ora 19:00 – Atelier de aranjamente pentru masă de Crăciun,la Prăjiturese  

Alternativ, dacă nu ai răgaz să ajungi la un atelier fizic împreună cu fetele de la Flori Sauvage (deși experiența faină și relaxantă este garantată), poți meșteri ceva cu mâinile tale chiar în propria casă. Sau, de asemenea, ai posibilitatea să oferi cuiva în dar această experiență.

Fetele oferă și un kit pentru realizarea coronitei de Crăciun în ritmul vostru, alături de cei dragi în tihna de acasă. Kitul, sau “cutia magică” cum i se mai zice, este o cutie cu toate materialele necesare realizării coroniței, instrucțiuni de asamblare și o mică surpriză.

Pentru a rezerva locul / locurile la ateliere, le poți scrie fetelor pe hello@florisauvage.ro, iar kitul pentru coronița de Crăciun îl poți comanda de aici.

Am ales să public toată luna noiembrie idei de cadouri, și nu începând cu decembrie, tocmai pentru a fi în acord cu aceste business-uri românești care pun preț pe tihnă, arta de a crea și de a trăi frumos, așa cum ar trebui să cumpărăm și noi cadourile. Să reușim să ne bucurăm de căutarea și achiziționarea lor, să ne hrănim sufletele și emoțiile cu această experiență fără să o transformăm într-o goană după daruri și doar ca să bifăm ceva ce "se face" în preajma Crăciunului.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡