Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Branduri de haine pentru copii

Am curatoriat pentru tine branduri made in RO care creează haine (și) pentru copii.

Branduri de haine pentru copii
Foto: Desene cu lumină

Mai este fix o lună până când Rita va împlini 5 ani.

Deși i-am încurajat mereu apetitul pentru fantezie, implicit pentru tot soiul de rochițe de Elsa, Albă ca Zăpadă, Batwoman sau Femeia Fantastică și toate kitsch-urile din lume roz, cu sclipici și alte minuni, toate din plastic (of course), i-am explicat încă de ceva timp cât de important este să aleagă puțin, dar de cea mai bună calitate, inclusiv când vine vorba despre haine.

De altfel, chiar zilele trecute mi-a spus că îi place cum se simte pe pielea ei o rochiță Lia Fia față de o rochie de Elsa care îi provoca mâncărimi.

Revenind, nu știu alți părinți cum sunt, dar pentru mine este esențial ca Rita să aibă această cultură a hainelor de bun gust, confecționate din materiale de calitate, cât mai prietenoase cu pielea și mediul înconjurător. Și în măsura în care se poate, create de branduri locale pentru care orice susținere contează enorm.

Așadar, iată ce branduri Made in RO (unul singur este internațional) ador pentru Rita.

Despre unele dintre ele am mai povestit pe blog sau pe Instagram, dar m-am gândit că ar fi o idee bună să le adun într-un singur articol pe toate. Și dacă vi se pare că sunt business-uri concurente, este foarte posibil, doar că atât timp cât rezonez cu ceea ce creează, cu valorile pe care le respectă, cu designul impecabil și calitatea ireproșabilă a hainelor, ei bine, eu voi scrie despre toate.

Hai să fie mai mult despre susținere reală și mai puțin despre political correctness.


AIRE Official

Datorită materialelor impecabile din care sunt confecționate - mătase, mohair, angora, alpaca - creațiile AIRE sunt ușor de împachetat, nu se șifonează și ocupă puțin spațiu în bagaj, că tot se apropie perioada vacanțelor. Peeeerfection, dacă mă întrebi pe mine. Le poți admira și / sau comanda aici.

*în ultima fotografie, eu și Rita purtăm eșarfe din mătase create de artista Diana Cojocaru.

Little ones Loose Sweater
A delicate, entirely organic baby sweater, crafted by hand with special care from a natural blend of extra-fine alpaca & pure silk. A fundamental piece that can be wore in multiple ways. Part of our travel wear fundamentals, this Baby Loose Sweater features a classic line with a slightly loose…

Lali Wear

Despre Lali și rochiile absolut minunate pe care le creează Anca am tot povestit (și despre obsesia mea pentru rochia roșie pe care abia aștept să o îmbrac toată vara :p). Dar Lali creează haine și pentru copii. Rita are o rochie minunată care îi este așa dragă, că cere singură să poarte "rochia Lali".

Fată * lali

Purrfect Collar

Purrfect Collar este un brand care creează gulere pentru copii super nice. L-am descoperit la ședința foto de primăvară realizată de Desene cu lumină. Rita are unul al ei pe care îl poartă pe ambele fețe și o amuză foarte tare că poate alege la ce să asorteze fiecare imprimeu.

Ritușca poartă bluză & rochie Lali Wear și guler Purrfect Collar.


Hemp Cloth

Hemp este brandul Florianei Baltagi, una dintre #myinspiringwomen alături de care am realizat unul dintre cele mai citite și iubite interviuri de pe blog (jur).

"Pentru Hemp, creez piese vestimentare pe care familia noastră le-ar purta oricum și oricând, probabil de asta s-a integrat ca un al treilea copil în viața noastră și este parte din noi, din pasiunile noastre, din copilăria noastră și din cea pe care ne dorim să le-o oferim copiilor. Pot spune că e un stil de viață, nu sunt doar haine.", îmi povestea Floriana în interviul nostru.

În fotografii, Rita poartă sorțuleț Hemp.

Floriana Baltagi, despre arta de a trăi frumos și în tihnă
Un interviu SPLENDID despre slow&fine living.

Zea et Sia

Brandul nostru preferat de bijuterii. Cred că ți-ai dat deja seama că adorăm piesele Oanei Apopei, nu de alta, dar am povestit des pe blog despre ele.

Cerceii Zea et Sia sunt singurii pe care Rita îi poartă. A tot schimbat, a tot pierdut, dar de aceștia nu se dezlipește. Am povestit în primul articol de mai jos ce a însemnat pentru noi două brandul Zea et Sia.

Povestea mea și a Ritei, prin intermediul unor bijuterii emoție
Zea et Sia este un brand de bijuterii artizanale, create și fabricate în România.
Zea et Sia, bijuterii lucrate cu dragoste, în România
Un brand românesc cu valori nobile și produse de o frumusețe și o delicatețe aparte.

Lia Fia

Este un brand made in Republica Moldova pe care l-am descoperit la Arc Maison. A fost efectiv love at first sight, așa că am plecat acasă cu o rochie neagră pe care o iubesc (nu investesc decât în piese pe care realmente le prețuiesc).

Pare că nu doar eu ador rochiile Lia Fia, ci și Rita. A purtat rochița ei Lia Fia în Sâmbăta Mare, a vrut să doarmă cu ea, și-a dorit să o îmbrace și de Paște. Noroc că a acceptat totuși să o dea puțin jos cât să facă duș. :D

Apropo de ce scriam la începutul articolului legat de cizelarea bunului-gust al Ritei, Mission accomplished! Nu s-a întâmplat asta cu niciuna dintre creațiile din plastic :)))).


The Nordic Village

Un alt brand care creează niște minunății de rochii pentru femei și fetițe, din bumbac de calitate, pânză topită și in.

Ritușca poartă o rochie The Nordic Village.


Kitisimo

Este un brand slow fashion din Constanța care creează haine pentru adulți și copii numai din materiale naturale - in, muselină, pânză topită, produse local de producători români cu tradiție.

Anca Rădulescu, owner Kitisimo, are o filosofie de business tare faină, menită să protejeze pielea delicată a copiilor, dar și mediul înconjurător. Iar hainele pentru copii sunt absolut adorabile.

Rochițe fete, fabricate local din materiale naturale - Kitisimo (2023)
Rochițe fete, din materiale naturale! Vrei o rochiţă personalizată pentru fetiţe? ✨Kitisimo✨ creează rochiţe pentru fetiţe cu broderii unice, potrivite pentru aniversările de 1 an până la 5 ani.

lialin

lialin este un brand pe care îl urmăresc deja de ceva timp pe Instagram. Asemenea tuturor celor menționate mai sus, lialin confecționează haine din materiale naturale și cu mult, mult bun-gust. Ți-l recomand din suflet.


IE Clothing

Când am descoperit brandul românesc IE Clothing, dincolo de creațiile splendide care împletesc tradiția cu prezentul, m-a impresionat ideea de haine-moștenire pe care o valorifică fondatoarele IE Clothing, Iulia Ghenea și Emilia Tudoran.

În familia mea, mama este cea care ne-a transmis mie și Ritei dragostea pentru lucrurile care nu au doar un azi, ci și un mâine, care spun povestea unor mâini iscusite și cu har, care sunt realizate din materiale nobile menite să-ți îmbrățișeze corpul cu iubire și respect.

Așadar, poți înțelege de ce era musai să includ în această listă și IE Clothing. Este, dincolo de un business care creează haine, unul care celebrează acest legământ frumos între generații.

În fotografii, parte a Campaniei GenerațII, Rita poartă rochie IE Clothing.


POUDRE ORGANIC

Este singurul brand internațional din serie, dar mi se pare absolut minunat. Și e păcat să nu vi-l las aici. Rita are un cardigan, un pulover și o cămașă semnate Poudre Organic. Sunt splendide și ca design, și ca materiale.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

♡ Inspiration Avalanche - Conținut exclusiv pentru abonați.

Mă abonez ♡