Am iubit mereu bijuteriile, dar adevăratul meu love affair cu aceste podoabe deosebite a prins viață de curând, odată cu descoperirea unor branduri locale și a unor artiști români (câțiva dintre ei internaționali) care, prin talentul lor, prin ceea ce mintea, inima și mâinile lor reușesc să realizeze, sfidează efectiv perfecțiunea, așa cum o percep eu.

Poate că par cuvinte mari, însă odată ce vei răsfoi acest articol și fiecare site în parte, vei înțelege că, de fapt, nu pot găsi o exprimare care să le aducă artistelor de mai jos elogiul pe care îl merită.

Iată, deci, brandurile mele preferate de bijuterii și accesorii, de unde îți recomand să cumperi cadourile din acest an.

Diana Cojocaru

Universul creativ al Dianei include cercei, broșe, agrafe, inele, toate lucrate în porțelan (și aur ceramic), pictate de mână și care sfidează perfecțiunea.

Cred, de fapt, că este puțin nedrept să cataloghez produsele Dianei ca simple "bijuterii", când designul lor se apropie mai mult de piese de artă.

Dacă ți-e greu să te decizi în legătură cu alegerea unui cadou (te înțeleg perfect, crede-mă), poți opta și pentru achiziționarea unui voucher.

Statement Jewellery - Always Remarkable
Shop statement jewellery, fashion accessories and homeware inspired by the beauty of nature. Every piece is a work of art.

Maria Paltin

Porcelain delights & contemporary jewelry, așa își descrie Maria colierele, broșele, cerceii și inelele pe care le creează. Inspirată de lumea animală și cea vegetală sau de măreția operelor lui Brâncuși, artista realizează bijuterii și accesorii din materiale prețioase precum porțelanul, aurul ceramic - 18k, perlele de cultură (de apă dulce).

Frumusețea creațiilor semnate Maria Paltin ar face până și natura adevărată să fie ușor invidioasă. :)

Poți admira și alege un cadou ca o operă desăvârșită aici.

Alexandra Caspruf

Bijuteriile Alexandrei sunt precum o zi de vacanță: luminoase, în nuanțe blânde inspirate de natură, de locuri și oameni de prin lumea largă, de o lejeritate la care tânjim cu toții, răsfățate de o eleganță aparent efortless.

Alexandra creează: inele, cercei, coliere, lanțuri pentru ochelari, brățări, brățări de picior, broșe.

ALEXANDRA CASPRUF - Alexandra Caspruf Jewelry
Bijuterii boeme, 100% handmade, ce readuc in prim plan perlele si pietrele naturale, alaturarile neconventionale si asimetriile.

Acest minunat site este curatoriat de una dintre femeile mele inspiraționale, Diana Iordache. Meritul Dianei este acela de a avea mintea, ochiul, sufletul pentru artiștii independenți care realizează piese unice asemenea unor opere de artă.

Create deopotrivă de artiști români și străini, bijuteriile și accesoriile pe care le vei vedea pe site-ul The Sense of Beauty Gallery sunt, așa cum e vorba aia americană, one-of-a-kind.

Poți opta pentru un gift card, ai multe variante de sume disponibile, în funcție de bugetul tău.

Sau poți alege unul (sau mai multe) dintre propunerile de cadouri de mai jos, tot în funcție de buget:

Sub 100 de euro: Cercei King Saud Earrings Gold, Lanț cu pandantiv Drops Necklace (pe acesta îl am și eu, și este adorabil), Cercei Screwdriver Earrings, Lanț cu pandantiv New Doors Necklace Gold, Lanț cu pandantiv Zeus Necklace Gold.

Sub 500 de euro, bijuterii prețioase de aur cu perle și/sau diamante: Inel cu perlă și diamant Small Pearl & Diamond Ring, Lanț cu pandantiv, cu perlă și diamant Pearl & Diamond Necklace Gold, Cercei cu perlă Pearl Earrings Gold.

Pentru el, două idei de cadouri sub 100 de euro: Lanț cu pandantiv Heart-bomb one, Butoni Drops Cufflinks.

Shop — THE SENSE OF BEAUTY

Zea et Sia

Designul bijuteriilor Zea et Sia este unul minimalist, de un bun gust desăvârșit, o frumusețe și un rafinament pe care le vei prețui o viață. Cât despre materiale, acestea sunt alese cu grijă și respect pentru tine: aur alb, roz sau galben de 14 sau 18 karate, diamante sau perle de cultură (de apă dulce calitate AAA).

În plus, poți alege produse pentru copii, seturi mamă și fiică, dar și seturi pentru el și ea, cu ocazia nunții, a logodnei sau a unei aniversări.

Dacă nu reușești să te decizi asupra unei bijuterii, ai și opțiunea achiziționării unui gift voucher.

Zea et Sia este un business românesc, cu produse create și realizate local.

Zea et Sia
Zea et Sia este un brand de bijuterii zestre, care are dorinta de a amesteca simplitatea bijuteriilor din aur minimaliste cu dorinta de matchwear mama-fiica. Bijuteriile Zea et Sia sunt create si fabricate in Romania.

Empejewelry

Empejewelry este un brand extrem de drag mie mai ales pentru modul clean, armonios, în acord cu principii sănătoase, în care și-a deschis aripile pentru a deveni business-ul de astăzi pornind de la un vis al fondatoarei.

Așadar, dacă vrei să oferi bijuterii realizate în ediții limitate, din perle de cultură și scoici, cu un design minimalist și extrem de rafinat, îți recomand și acest brand mai puțin cunoscut. Eu am achiziționat în urmă cu doi ani un lanț cu perle semnat Empejewelry și îl port aproape obsesiv și astăzi (dacă mă urmărești pe Instagram, cu siguranță vei observa că îl port în foarte multe dintre fotografii).

Am ales să public toată luna noiembrie idei de cadouri, și nu începând cu decembrie, tocmai pentru a fi în acord cu aceste business-uri românești care pun preț pe tihnă, arta de a crea și de a trăi frumos, așa cum ar trebui să cumpărăm și noi cadourile. Să reușim să ne bucurăm de căutarea și achiziționarea lor, să ne hrănim sufletele și emoțiile cu această experiență fără să o transformăm într-o goană după obiecte și doar ca să bifăm ceva ce "se face" în preajma Crăciunului.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡