Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Branduri Made in Ro despre care e musai să știi

Nu este un articol paid, ci este dorința mea de a da mai departe ceva frumos, util și bun pentru societatea în care trăim.

Branduri Made in Ro despre care e musai să știi
Alături de Irina Moroșanu, owner Les Vacances D'Irina

Mi s-a spus de câteva ori că brandurile made in RO au prețuri nejustificat de mari. Eticheta lor "nu spune nimic", deci de ce ar costa un pulover sau o rochie 200-350e? Am auzit această explicație inclusiv de la persoane cu o situație financiară foarte bună.

În acești doi ani de când promovez - în proporție de 80% free of charge - branduri și businessuri românești, am construit relații cu unele dintre antreprenoare și în real life, nu doar via Instagram. Am avut ocazia, deci, să înțeleg chiar mai bine realitatea din teren, care sunt bucuriile lor, dar mai ales care sunt provocările cu care ele se confruntă.

Ceea ce apreciez infinit la aceste femei incredibile, dincolo de curaj, ambiție, disciplină, dorința de nestăvilit de a aduce frumosul în societate, este că NU fac rabat la calitate fie că vorbim despre materiale, etică, responsabilitate, interacțiunea cu clienții.

În ultimele trei luni, mi-am achiziționat trei rochii: una realizată de Diana Boje, una semnată Lali Wear și una semnată Atelier Isabelle Vijiiac. Sunt piese pe care le iubesc efectiv, din materiale blânde cu pielea mea sensibilă, lucrate de mâini iscusite, în condiții care nu încalcă niciun principiu sau demnitatea vreunei persoane. Așa cum, de altfel, lucrurile ar trebui să se întâmple în mod curent.

Nu țin vreun discurs anti fast fashion! Dețin și eu haine de la branduri de masă, dar încerc să limitez pe cât posibil numărul lor, iar atunci când totuși achiziționez un astfel de produs, mă orientez către colecțiile sustenabile. Am o garderobă minimalistă, dau constant mai departe haine astfel încât să am în dulap doar acele piese pe care le iubesc. Voi povesti într-un articol separat despre cum arată și ce include garderoba mea în acest moment.

Așadar, te rog să cumperi puțin și de cea mai bună calitate, preponderent de la branduri made in RO. Sau cel puțin, dacă nu rezonezi cu rugămintea mea, încearcă pe cât posibil să nu arunci cu noroi în munca acestor femei susținând că produsele sau serviciile lor costă prea mult sau că nu sunt suficient de vizibile, deci importante.

Las mai jos link-uri către articole și categorii cu și despre branduri și businessuri românești pe care le admir și le recomand. Nu este un articol paid, ci este dorința mea de a da mai departe ceva frumos, util și bun pentru societatea în care trăim.

Idei de cadou pentru Crăciun - Home Deco
Am curatoriat pentru tine 21 branduri / businessuri
Idei de cadou pentru Crăciun - Modă sustenabilă
Am curatoriat pentru tine 22 branduri made in RO
Idei de cadou pentru Crăciun: Bijuterii & Beauty
Am curatoriat pentru tine 9 branduri
Idei de cadouri pentru copii
Am curatoriat pentru tine 8 branduri made in Ro
Unde facem shopping responsabil?
Hai să fim noi schimbarea pe care ne dorim să o vedem în lume.
Branduri de haine pentru copii
Made in RO.
Musai de Vizitat
#MusaideVizitat este o campanie menită să îți răsfețe simțurile, unde bunul gust este omniprezent, la fel și o doză serioasă de hedonism.
Bijuterii artizanale - Raluca Harabagiu Blog
Fotografie - Raluca Harabagiu Blog
Beauty - Raluca Harabagiu Blog
Beauty routine, Skin Care, Self Care, Interviuri, Produse recomandate
Home Deco
Minimalism, Sustenabilitate, Plante și Flori
Moda sustenabila - Raluca Harabagiu Blog
Connecting Women Entrepreneurs - Raluca Harabagiu Blog
Despre ritualuri de bine
Instrumentele care mă ajută să fiu bine cu mine.