Am curatoriat pentru tine locurile mele preferate din București (și unul din Constanța) unde poți face cumpărături în mod responsabil. Despre unele dintre ele am scris deja pe blog chiar de mai multe ori, atât de aproape de suflet îmi sunt. Și locurile, și oamenii care le-au creat.

Am tot povestit aici sau pe Instagram că experiența burnout-ului m-a ajutat mult să triez, să scap de balast, să rămân doar cu ce îmi "spark joy", cum ar zice Marie Kondo.

Aglomerația de orice tip îmi creează anxietate, drept care încerc să am puțin și de cea mai bună calitate din absolut orice. Cumva, îmi ghidez viața și alegerile după următorul principiu: "Calitatea ne ajută să trăim mai fericiți, mai liniștiți și cu mai multă încredere în viață și în noi înșine. Nu e o chestiune de mijloace, ci de alegeri. Anticii spuneau că nu-și permiteau să cumpere lucruri de proastă calitate: achizițiile trebuiau să aibă viață lungă". Dominique Loreau, Arta rafinamentului

De la mama am moștenit dragostea pentru lucrurile care nu au doar un azi, ci și un mâine, care spun povestea unor mâini iscusite și cu har, care sunt realizate din materiale nobile menite să-ți îmbrățișeze corpul cu iubire și respect.

Așadar, îmi cumpăr preponderent haine și accesorii realizate de artizanii locali pentru care am un respect infinit. Unele dintre fete mi-au devenit prietene și în offline. Și am prins "gustul" hainelor pre-owned datorită Aidei și Irinei.

Ador, absolut ador să port o haină care mă leagă de o persoană pe care o admir, care aduce cu sine o poveste, al cărei proces blând de confecționare transformă lumea asta hâdă într-un loc mai bun, mai curat, mai cu viitor.

Iată de unde îmi achiziționez haine, accesorii sau alte obiecte, unde mi-am făcut wishlist-uri interminabile, unde sper să ajungi și tu.

*Mai multe detalii despre aceste spații inspiraționale și sustenabile, în link-urile de mai jos.

 1. G A L E R I A

De aici mi-am luat în iarnă un palton vintage Max Mara to die for. Mi-am notat deja în calendar să ajung luna aceasta pentru a descoperi alte gems.

*Blvd. Carol I 47, Tue-Fri (13:00-19:00) & Sat (12:00-16:00)

#MusaideVizitat: G A L E R I A
Campanie menită să îți răsfețe simțurile.
Alături de muza Aida
 1. Babaluna

Vizita mea cu Ioana Buru la Babaluna s-a lăsat cu achiziționarea unui blazer vintage superb din lână. De câte ori îl voi purta, amintirea acestei vizite cu sens și substanță la Irina și Andrei îmi va rămâne aproape de suflet.

*Pentru a trăi experiența Babaluna, te rog să le scrii în privat pe contul de Instagram.

Babaluna, #mustvisit
Places to visit in Bucharest.
Blazerul pe care l-am achiziționat
 1. Les vacances d'Irina

Hainele create de Irina sunt pură perfecțiune. Sunt atât de frumoase, de speciale, că mi-e efectiv teamă să le atribui vreo caracteristică. Parcă orice aș spune nu este suficient pentru a le descrie așa cum sunt ele în realitate.

Am câteva piese pe wishlist, iar în THE WEDDING DRESS îmi doresc să reînnoiesc jurămintele cu Alex.

*Episcopiei 2-4. Monday: by appointment; Tuesday: by appointment; Wednesday - Friday: 10:30 - 19:00; Saturday & Sunday: 11:00 - 19:00.

Urmează să mergem în vizită (eu și Ioana Buru). Revenim curând.

Irina Moroșanu, Les vacances d’Irina: mi-am luat frumos povestea în mâini
Despre brandul românesc Les vacances d’Irina, despre feminitate, frumusețe, ritualuri și mai ales despre arta de a trăi frumos.
Foto realizată de Ioana la deschiderea Les Vacances, unde eu nu am reușit să ajung :(
 1. 1988 Cultivating Spaces

De vreo săptămână, îmi savurez cafeaua pregătită în tihnă, la ibric, într-o cană realizată de un artizan român. De altfel, tot ceea ce este în showroom sau pe site a fost făurit de mâinile iscusite ale unor artiști, meșteșugari locali. Iar estetica obiectelor este impecabilă. Preferatele mele sunt albumele.

*Pentru a trăi experiența 1988 Cultivating Spaces, te rog să le scrii în privat pe contul de Instagram.

1988 Cultivating Spaces, the Holy Grail of home decor
A life-changing “aha!” moment for you
1988 Cultivating Spaces, #musaidevizitat
#MusaideVizitat, o doză serioasă de hedonism.
Cănile din care îmi beau cafeaua dimineața
 1. OTOTO

Ototo este efectiv chintesența unui stil de viață sustenabil. Îți recomand din suflet acest spațiu pentru tot ceea ce oferă el. Trebuie să ajung și eu din nou curând :)

OTOTO, #musaidevizitat
OTOTO este #MusaideVizitat - consultă programul lunii MAI.
OTOTO Store, sustenabilitatea ca stil de viață
OTOTO, branduri slow & sustainable & ethical.

*OTOTO Victoriei, Calea Victoriei 153 - my fav!
OTOTO Dorobanți, Calea Dorobanți 239
OTOTO Amzei, Mendeleev 5

Geaca asta este pe wishlist
 1. Arc Maison

Arc Maison este o comunitate de femei faine și inspiraționale care te ajută să îți construiești și tu un univers blând cu tine și cu exteriorul. La Arc Maison găsești branduri sustenabile de haine și accesorii de care te vei îndrăgosti. Sekana, Kateagri, Maison Mimino sunt preferatele mele.

*Alexandru Constantinescu 69.

Arc Maison - Social Hub, o oază a esteticului
Despre vizita mea la Arc Maison - Social Hub, creat de femei pentru femei, un mix de pasiuni și small business-uri, în sfera frumosului.
Arc Maison - Social Hub, cea mai faină comunitate pentru femei
Arc Maison - Social Hub, creat de femei pentru femei, un mix de pasiuni și small business-uri, în sfera frumosului.
Alături de Ina și Lilia, fondatoarele Arc Maison, la evenimentul de deschidere
 1. Katerini Mou

Ecaterina, owner Katerini, a lansat colecția Silver Lining care include piese realizate din PETuri reciclate. Scopul acestei linii de accesorii este acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la poluarea cauzată de plasticul omniprezent în mediul înconjurător. Deci, nu realizează doar bijuterii și accesorii frumoase, ci face lumea asta ceva mai bună. :)

*Strada Constantin Disescu nr.19

Milk&Honey și Katerini, #musaidevizitat
#MusaideVizitat este o campanie menită să îți răsfețe simțurile.
Alături de Ecaterina, pentru Musai de Vizitat
 1. ESHTE

*Doamnei 15, Mon - Fr: 9.00 - 20.00 / Sat - Su: 10.00 - 20.00

ESHTE, #musaidevizitat
Campanie menită să îți răsfețe simțurile.
 1. ALTRNTV Shop

Nu am ajuns încă în vizită la ALTRNTV Shop, dar am auzit numai lucruri bune, drept care ți-l recomand. Și revin cu propriile impresii după ce reușesc să ajung. :)

 1. INLIN GARAGE

Este un loc tare drag mie pentru că a reprezentat, fără să știu la acea vreme, prima mea vizită. Ideea proiectului Musai de Vizitat mi-a venit la scurt timp după ce am vizitat-o pe Andrada. Brandul Inlin - Life in linen este minunat și se încadrează perfect în lista mea de branduri sustenabile.

*Pentru a trăi experiența Inlin Garage, te rog să le scrii în privat pe contul de Instagram.

Inlin Garage, un showroom ca o experiență...a bunului gust
Inlin Garage, o locație inedită, produse minunate din in, o gazdă ca o poveste. Merită să faci o vizită pe Str. Sfinții Voievozi, nr 41-45.
 1. CIRCA 1703 - 3071

La fel ca în cazul ALTRNTV Shop, nu am reușit încă să ajung, e pe lista pentru Musai de Vizitat, dar cum am auzit, din nou, lucruri bune despre acest spațiu, ți-l recomand.

*Strada Doamnei 15

 1. Rafia Studio

Este un spațiu absolut peeeerfect pe care l-am descoperit recent datorită fetelor de la 1988 Cultivating Spaces (găsești obiectele lor, deci, și în Constanța). Urmează un interviu cu Cristina, owner Rafia Studio și alte fotografii cu lumină realizate impecabil de my dear Ioana.

*Piata Ovidiu 14, Constanța, Luni - închis, Marți-Sâmbătă 10AM-1PM /3PM-9PM, Duminică- 11AM-3PM.

Fotografiile din acest articol au fost realizate de Ioana - Desene cu lumină, mai puțin cea de la Inlin Garage pe care am făcut-o eu și cea cu fetele Arc Maison.

Desene cu Lumina • Culori, lumina, oameni si povesti frumoase
Fotograf, visator si storyteller - nascuta la mare, cu drag de culori, lumina, oameni si povesti frumoase.