Join other 2000+ free subscribers

and get your monthly dose of inspiration

Subscribe Raluca Harabagiu Blog cover image
Raluca Harabagiu profile image Raluca Harabagiu

Colecția toamnă-iarnă Gino Rossi, o odă adusă femeii moderne

Despre importanța accesoriilor în viața unei femei I Colecția toamnă-iarnă Gino Rossi

Colecția toamnă-iarnă Gino Rossi, o odă adusă femeii moderne

Într-o dimineață ploioasă de marți, am ajuns la evenimentul CCC | Gino Rossi și, odată ce am intrat în apartamentul prezidențial din incinta The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, m-am simțit ca Alice În Țara Minunilor când trece de ușa cea mică și este teleportată către o experiență senzorială completă. Fiecare detaliu, de la florile alese, la produsele CCC | Gino Rossi expuse, la partea de catering și până la muzică, decor și componenta de caligrafie, totul era sinonim cu eleganța și bunul gust.

‘Este un eveniment gândit și planificat de ceva timp și ne-am adaptat elegant contextului. Am păstrat și elemente surpriză pentru invitații noștri, cu scopul de a face acest eveniment cât mai atractiv. A fost o provocare și o diferențiere pe piață care ne-au ajutat să ne demonstrăm încă o dată capabilitățile în această industrie extrem de competitivă’, a declarat Anca Marcu Iana, Deputy Managing Partner RAN Communication.

Pantofii și gențile puse la propriu pe piedestal m-au trimis cu gândul la cât de cameleonică este femeia de astăzi. Dincolo de clișee și frivolitățile care i se atribuie în mod nedrept, geanta nu este nici pe departe doar un simplu accesoriu.

Într-o geantă încap visurile și speranțele unei femei care merge la un interviu, poate reprezenta doza aceea echilibrată de încredere de care are nevoie când merge la prima întâlnire sau ajutorul de nădejde în momentele în care trebuie să înghesuie telefonul, cheile, portofelul printre plușurile preferate ale copilului.

Exagerat sau nu, geanta poate schimba vieți pentru că, vezi tu, tocmai în cele mai (aparent) banale detalii se ascund forța, vulnerabilitățile, frumusețea, imperfecțiunile unei femei.

‘I’m thinking balls are to men, what purses are to women. It’s just a little bag but we’d feel naked in public without it.’ Carrie Bradshaw, Sex and The City

Gențile ne trădează emoțiile, trăirile și asta încă de la vârste fragede. Fetița mea, Rita, își alege gentuța sau ghiozdănelul în funcție de mood-ul pe care îl are în ziua respectivă. Că e ceva simplu, în formă de fluture sau oiță, fie cu Elsa imprimată, ideea este că acest accesoriu o ajută să se exprime nonverbal. Și, să ne înțelegem, are 3 ani și jumătate.

În ceea ce mă privește, cred că geanta îmbină armonios vechea tu cu noua tu. De exemplu, după ce am plecat de la evenimentul CCC | Gino Rossi, mi-a rămas gândul la geanta mică și neagră (din poze). Așa că am comandat-o…din două rațiuni: a fost o alegere care m-a scos puțin din zona de confort – sunt într-o perioadă în care aleg mai mult ca oricând să ies din această zonă – și, în același timp, este o decizie care a rezonat cu modul meu ușor minimalist de a fi (vechea eu) – prefer gențile mici pentru că nu îmi place și nu simt nevoia să car multe obiecte și îmi displace dezordinea fie ea și în interiorul unei poșete.

Colecția Gino Rossi este orientată către fiecare tipologie de femeie și tine cont de contextele atât de diferite la care suntem expuse, de gusturile diferite pe care le avem, având însă ca punct central două elemente: calitatea și bunul gust.

Să vorbim și despre pantofi

Chiar în timp ce scriu acest articol port o pereche de balerini din piele întoarsă, cu accente aurii. Da, în casă, unde NU mă vede nimeni. Vorba episodului din SATC, ‘A Woman’s Right to Shoes’.

Dar până la Carrie Bradshaw și pantofii semnați Manolo Blahnik, încălțămintea și-a făcut loc pe tărâmul fanteziei prin intermediul poveștilor copilăriei: Dorothy și ai ei pantofi roșii, din lac, Cenușăreasa și pantofii care i-au schimbat destinul.

Încălțămintea nu are doar rolul de a ne proteja picioarele de factorii externi, ci reprezintă un artificiu la care apelăm pentru a ne schimba mood-ul într-o zi banală sau chiar în momentele mai puțin bune – de exemplu, te prinde o ploaie măruntă și sâcâitoare, iar părul îți arată ca naiba (vezi pozele cu mine de la eveniment :))).

Și nu, nu este vorba despre superficialitate. Chiar deloc! Să ai grijă de aspectul fizic, să îți placă să te îmbraci frumos, cu bun gust nu te transformă într-o snoabă lipsită de emoție. Interiorul și exteriorul unei femei sunt, cred eu, ba nu, simt eu, la fel de importante.

‘A real good pair of shoes can make you day.’ Carrie Bradshaw, Sex and The City

Articolul de față nu este nicicum o invitație la consumerism, ci dimpotrivă. Sunt destul de minimalistă în ceea ce privește garderoba mea și, dacă la capitolul haine sunt ceva mai asumată cu deciziile pe care le iau, când vine vorba despre încălțăminte și genți sunt încă într-un proces de căutare, de alegeri, de ieșit din zona mea de confort. Până anul acesta, cred că am purtat tocuri de patru sau cinci ori în viața mea. And I mean it! Mi s-a părut întotdeauna că nu e stilul meu, că eu nu știu / nu pot să merg pe tocuri, etc. În 2021, cred că am încălțat pantofi sau sandale cu toc de mai mult de 10 ori. Iar pentru 2022 am planuri chiar mai mărețe în acest sens.

Așadar, ideea nu este să cumperi în neștire haine și accesorii care să rămână apoi uitate în dulap sau în cutii, ci să fii ceva mai curajoasă, să ai mai multă încredere în tine, să-ți explorezi feminitatea așa cum nu ai făcut-o niciodată până acum.

Produsele Gino Rossi sunt disponibile în magazinele CCC și online pe ccc.eu/ro.

foto: arhiva personală, Ran Communication

Mai poți citi și:

Simplificarea garderobei: legătura dintre haine și starea de spirit

Cristina Jacob, regizoare: dacă nu s-ar mai simți mereu în competiție una cu cealaltă, femeile ar crește exponențial

Bianca Popescu, despre arta de a trăi frumos

Mara Coman, Editor-in-Chief Harper’s Bazaar, o pledoarie pentru frumos

Anca Lungu: Avem nevoie de un scop pentru ca viata noastra sa capete sens

Dana Chels: scurta lectie despre bun gust…si simt

Pentru mai multe povești despre oameni inspiraționali și locuri faine, despre mine, mă poți urmări și pe Instagram.

Abonează-te, lasă-te inspirată.

Fii prima care primește următorul articol. 

Mă abonez ♡